bezienswaardigheden Hawaii

Deze bezienswaardigheden Hawaii Top 10 mag je niet missen

Hawaii staat wereldwijd bekend als een prachtige vakantiebestemming. Op het vliegveld zal je al worden opgewacht met een bloemenkrans en locals die erg goed zijn in de Huladans. Deze eilanden zijn voorzien van de luxe hotels, bergen en hagelwitte stranden. Als je op vakantie gaat naar Hawaii, dan wil je natuurlijk niks missen. In dit artikel lees je meer over de bezienswaardigheden top 10 van Hawaii die je zeker niet mag missen.

1. Akaka Falls : een schitterende waterval van 129 meter hoog

Hawaii beschikt over prachtige natuur bezienswaardigheden. Een van de mooiste en populairste bezienswaardigheden zijn de Akaka Falls. Deze watervallen kun je vinden in een park in de plaats Hilo. De Akaka Falls zijn 129 meter hoog en dat zorgt voor een schitterend plaatje.  Het bijzondere aan de Akaka Falls is dat je de waterval vanuit diverse perspectieven kunt bekijken. Dit zal zorgen voor een unieke ervaring.

2. Eiland Oahu : cultuurrijk en sfeervol

Dit is een eiland waar ontzettend veel te beleven valt. Dit eiland wordt in Hawaii dan ook het meeste door toeristen bezocht.In Pearl Harbor kun je terecht voor een bijzonder historisch monument. Ben je een echte surfliefhebber? Dan heb jij de beste bestemming gekozen om een geweldige tijd te beleven. Oahu staat namelijk bekend als een echte surfgebied. In de stad is er op cultureel gebied ook genoeg te ontdekken. Wat je echt niet mag missen is een bezoek aan het Iolani Paleis.

3. Honolulu : de levendige hoofdstad van Hawaii

Honolulu is de hoofdstad van Hawaii. Het is een hele levendige stad met een fijne sfeer. Kunstliefhebbers kunnen zich in deze stad goed vermaken. Je kunt er namelijk twee populaire kunstmusea vinden, het Honolulu museum voor kunst en Shangri La. Wil je graag wat actiever bezig zijn? Dan heb je in Honolulu ook veel gelegenheid om lekker te gaan surfen. De heerlijke temperaturen zijn ideaal voor dagjes aan het strand om te ontspannen. Er is tevens een leuke dierentuin, de Honolulu Zoo waar je naar toe kunt om de mooiste dieren te spotten. Ben je wil in voor een feestje? Dan ben je bij Honolulu ook aan het juiste adres. Het nachtleven is hier bruisend en zeker de moeite waard.

4. Eiland Maui : een populaire schitterende trouwlocatie

Het Eiland Maui is een schitterend. Veel toeristen die hier eerder zijn geweest noemen het een echte paradijs. Het is dan ook zeker niet gek dat veel mensen naar dit eiland komen om te trouwen. De natuur die je hier tegenkomt is adembenemend. Als je hier meer van wilt zien, is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het Haleakala National Park. Er zijn daarnaast veel stranden te vinden waar je heerlijk tot ontspanning kunt komen.

5. Lapakahi State Historical Park

Het Lapakahi State Historical Park is een historische dorp die je kunt vinden in het noorden van Hawaii. Als je hier naartoe gaat, dan zal je ontzettend veel leren over het leven van de oorspronkelijke bewoners van Hawaii. Je kunt er onder andere ruïnes van een oude vissersdorp bekijken. In het park zal je daarnaast ook veel informatie krijgen over de leefwijze van deze mensen en waar ze precies vandaan kwamen. In dit park is er ook genoeg gelegenheid om te ontspannen, een aanrader is om naar het Mahukona State Park te gaan. Je kunt hier lekker barbecueën of even zitten om te genieten van de omgeving.

6. Hawaii Volcanoes National Park

Het Hawaii Volcanoes National Park is een bijzondere park wat ongeveer een omvang heeft van 1348 km². Je kunt twee hele populaire vulkanen vinden in dit gebied, namelijk de Mauna Loa en Kilauea. Dit gebied heeft een hele  vulkanische geschiedenis. Dit gaat tot zelfs meer dan dertig jaar terug. Ben je geïnteresseerd in deze informatie? Dan is het aan te raden om het gebied te betreden met een ervaren gids. Een gids kan je gedurende een tocht alles vertellen over de omgeving.

7. Lahaina : spot hier schitterende walvissen

Als je naar deze stad reist, is de kans groot dat je walvissen tegenkomt. Deze historische stad staat hier namelijk bekend om. Lahaina is één van de beste plekken ter wereld om schitterende walvissen te spotten. Als je een kunstliefhebber bent, is deze stad ook zeker interessant. Je kunt hier namelijk veel interessante kunstgalerijen vinden. Deze stad trekt dan ook erg veel toeristen.

8. Eiland Molakai : de echte Hawaïaanse cultuur

Als je geïnteresseerd bent in de echte Hawaïaanse cultuur, dan moet je zeker naar Eiland Molakai. Hier kom je inwoners tegen die nog steeds veel traditionele tradities uitvoeren. Het is prachtig om hier eens een kijkje te nemen. Je kunt het Kalaupapa Nationale Park ook op een hele traditionele manier verkennen,  namelijk op een ezel. Dit zorgt natuurlijk voor een unieke ervaring. De natuur die je op Molakai kunt vinden, zijn zeker de moeite waard. Heb je tijd over? Breng dan ook eens een bezoekje aan de Kapuaiwa Coconut Grove.

9. Captain Cook Monument : de ontdekker van de Hawaïaanse eilanden

Als je een bezoek brengt aan Hawaii, is het zeker interessant om eens naar het monument te gaan ter ere van de persoon bij wie het allemaal begon. Kapitein James Cook is de ontdekker van de Hawaïaanse eilanden. Toen hij werd gedood, werd er op dezelfde plek een monument geplaatst in 1878. Deze schitterende plaats heet nu ook Captain Cook.

10. Mauna Kea Observatoria : de hoogste berg ter wereld

De Mauna Kea is de hoogste berg die je ter wereld kunt vinden. In de omgeving van deze bijzondere berg kun je 13 telescopen vinden. Dit is een plek die voor astronomen van grote waarde is. Op de oppervlakte van circa 2 kilometer, zijn astronomen uit elf landen bezig om onderzoek te doen naar het universum. Als je hier komt, is het aan te raden om allereerst een bezoek te brengen aan het bezoekerscentrum. Hier zal je veel informatie ontvangen over Mauna Kea Observatoria.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden in Hawaii. Jaarlijks zijn er miljoenen toeristen die naar Hawaii komen om de eilanden te ontdekken. Bekijk de bezienswaardigheden en beslis welke voor jou interessant zijn om te bezoeken. Dit zal een unieke en onvergetelijke ervaring worden.

Plaats een reactie