bezienswaardigheden Mexico

Op reis naar Mexico? Bezienswaardigheden Mexico top 10

Als je op vakantie gaat naar Mexico, dan ga je naar het grootste Spaanssprekende land die je wereldwijd kunt vinden. Je kunt Mexico vinden in het zuiden van de Verenigde Staten. Om deze reden zal jij gedurende je vakantie in Mexico ook veel Amerikanen tegen komen. Ook zij komen naar Mexico om een geweldige tijd te beleven. Of je Mexico bezoekt in de winter of zomer, hier kun je altijd genieten van aangenaam weer. De Mexicaanse cultuur is interessant en daarnaast kun je hier volop genieten van prachtige stranden. In dit artikel lees je meer over de bezienswaardigheden top 10 van Mexico.

1. Mexico- Stad : een bruisende stad met een historische centrum

De hoofdstad van Mexico, is Mexico-stad. Dit is een bruisende stad met een prachtige historische centrum. In dit stad kun je een groot plein vinden die erg waardevol is voor de Mexicanen. Dit plein noemen ze Plaza de la Constitución, kortweg ook wel Zócalo genoemd. Het is het plein van de grondwet en daarom voor de bewoners erg belangrijk. In de buurt van Zócalo kun je veel andere interessante bezienswaardigheden vinden. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om in de stad een grote kathedraal te bezoeken die is gebouwd in Churriueresque stijl. Musea liefhebbers kunnen zich goed vermaken in het Museo Nacional de Culturas of het Nationale Antropologiemuseum. Bij dit plein kun je daarnaast ook resten van de waardevolle tempelpiramide, Templo Mayor, van de Azteken vinden. Er is ook een schitterende nationaal paleis aanwezig die je kunt bekijken. Een heel belangrijk symbool van de stad is een standbeeld bij de rotonde van Paseo de la Reforma. Dit standbeeld is de Engel van de Onafhankelijkheid. In 1953 is er een verschijning geweest van de Maagd van Guadalupe, om deze reden is de Basiliek van Guadalupe een interessante plek voor veel toeristen.

2. Schiereiland Yucatán : prachtige tempelpiramides en stranden

Op het schiereiland Yucatán kun je veel zien en leren over de Maya’s in de bekende stad Cobá. Je kunt er interessante ruïnes vinden langs de meren Lago Macanxoc en Lago Cobá. Ook kun je hier een bezoek brengen aan het prachtige tempelpiramide met de naam Nohoch-Mul. Als je graag meer tempels wilt zien, dan is de grote stad Chichén Itzá ook zeker een aanrader. Hier kun je namelijk de tempel van Kukulcan vinden. Daarnaast is er ook voldoende te doen in de hoofdstad Mérida . Hier kun je de leukste markten bezoeken en genieten van parken en musea. Wil je genieten van het strandleven? Ook dan zit je in Yucatán helemaal goed, bezoek daarvoor Cozumel, Playa del Carmen en Cancún.

3. Piek van Orizaba : de hoogste berg van Mexico

In Orizaba kun je de hoogste berg van Mexico vinden. De Orizaba is maar liefst 5636 meter en is een vulkanische berg. Van een afstand ziet deze berg er schitterend uit, de krater is namelijk bedekt met een mooie laag sneeuw. Veel toeristen komen hier naar toe om El Pieco de Orizaba te beklimmen, dit is een leuke uitdaging. Veel klimmers kiezen ervoor om naar boven te gaan via de Jamapa Glacier. Wil je overnachten tussendoor? Dan kan dit bij het Piedra Grande Hut Base Camp.

4. Veracruz : een prachtige havenstad

Veracruz, officieel Heroica Veracruz genoemd, is een waardevolle havenstad. In deze stad heerst er een ontspannen sfeer en vaak betekent dit dat je kunt genieten van een mooie omgeving terwijl je prachtige muziek hoort en er mensen dansen. Het centrale plein van de stad is een bruisende plek waar je kunt genieten, dit plein wordt ook wel Plaza de las Armas (Zocalo) genoemd. Daarnaast zijn er ook genoeg bezienswaardigheden te vinden in de stad. Ga naar de historische vuurtoren Pemex, Veracruz Aquarium of breng een bezoekje aan het interessante Museo de la Ciudad.

5. Playa del Carmen : populaire badplaats met Maya bezienswaardigheden

Playa del Carmen is een hele bekende badplaats in Mexio. Je kunt de plaats vinden aan de Rivièra Maya. Als je hier op zoek bent naar een plek om te overnachten, dan kom je al gauw bij ‘Playacar’. Dit is een speciale hotelzone die is bewaakt. Hier kom je schitterende villa’s en hotels tegen. In Playa del Carmen is het rustig en ontspannen. Je kunt er heerlijk dineren, winkelen en ook het uitgaansleven is bruisend. Neem je duikspullen mee, in dit gebied kun je namelijk genieten van een schitterende onderwaterwereld in het Maya-rif.

6. Puerto Vallarta : bruisend uitgaansleven en het Tequilamuseum

Puerto Vallarta is een badplaats die ligt aan de Grote Oceaan. Hier komen veel toeristen aan met prachtige luxe cruise schepen om vakantie te vieren in Mexico. Lang de Promenade kun je genieten van een bruisende uitgaansleven met leuke cafe’s en clubs. Je kunt hier ook naar een prachtige openlucht theater of naar het interessante Tequilamuseum.

7. Guadalajara : schitterende stad met bijzondere pleinen en gebouwen

Guadalajara is een schitterende stad met mooie pleinen en prachtige gebouwen. Je kunt Guadalajara vinden in het westen van Mexico. Als je hier bent is het zeker een aanrader om de kathedraal van Guadalajara te bezoeken. Ook Templo del Expiatorio Santísmo Sacramento en het Teatro de Degollado zijn zeker een bezoekje waard. Wil je even ontspannen in een mooie omgeving? Dan is het leuk om één van de schitterende parken te bezoeken. Jardin del Santuario en Parque Morelos zijn dan grote aanraders.

8. Monterrey : populaire handelsstad

Monterrey is een populaire handelsstad. Je kunt hier veel internationale bedrijven vinden waardoor deze stad ook behoort bij de meest ontwikkelde steden van het land. Als je hier rondloopt, dan zal je vooral veel hoge kantoorgebouwen vinden. Als je een musea liefhebber bent, dan is het zeker leuk om het museum van de Mexicaanse geschiedenis en het museum voor de moderne kunst te bezoeken.  Je hebt hier ook het leuke Fundidora Park waar je veel ontspanning kunt vinden.

9. Cancún : een badplaats met veel luxe

Cancún is een populaire badplaats met veel luxe resorts, hotels en leuke winkels. Je kunt deze plaats vinden op het schiereiland Yucatán. Bij de Las Ruinas del Rey kun je nog enkele Maya invloeden vinden. Als je naar deze stad komt, dan moet het je vooral om het genieten gaan. hier kun je namelijk ontzettend goed genieten van zon, zee en heerlijk eten. Ben je toe aan wat actie? Dan kun je kiezen voor wateractiviteite en excursies bij Nichupte Lagoon. Het is ook een aanrader om hier een bezoek te brengen aan het interessante National Marine Park.

10. Acapulco de Juárez : cliff duiken en genieten van het strand

In de staat Guerrero kun je deze bekende badplaats vinden. Vroeger diende deze plaats vooral als doorvoerplaats naar onder andere veel bestemmingen in Azië. Momenteel is het een plaats waar toeristen graag hun vakantie vieren. Ga cliff duiken in Acapulco bij de La Quebrada Cliff of geniet van de vele mooie stranden. Mooie stranden zijn onder andere Playa de Puerto Márquez en Playa de Icacos. Aan de kust kun je veel watersporten beoefenen. Het nachtleven is hier ook erg levendig.

In dit artikel heb je meer gelezen over het bijzondere Mexico. Zoals je hebt kunnen lezen valt er in Mexico genoeg te beleven. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in voor je vakantie.

Plaats een reactie