bezienswaardigheden-Nicaragua

Bezienswaardigheden Nicaragua Top 10 die de moeite waard zijn

Als je op vakantie gaat naar het schitterende Nicaragua, dan reis je naar Centraal-Amerika. Het land heeft maar liefst twee waterzijdes, aan de ene kant kun je de Grote Oceaan vinden en aan de andere kant de Caribische Zee. Nicaragua is een pareltje waar veel mensen nog niet vanaf weten. Geheel onterecht, Nicaragua is namelijk een prachtige vakantiebestemming met veel bezienswaardigheden. Je kunt er een geweldige tijd beleven op de eilanden, de parelwitte stranden en genieten van het fantastisch weer. In dit artikel lees je meer over de top 10 bezienswaardigheden in Nicaragua die je niet mag missen gedurende je vakantie.

1. Laguna de Apoyo : een schitterende kratermeer

In een prachtige omgeving met vele bergen kun je het kratermeer Laguna de Apoyo vinden. Veel toeristen komen naar dit meer om te genieten van een adembenemende uitzicht, te zwemmen of om te ontspannen. Als je hier naar toe wilt, dan ga je via de steden Masaya en Granada. Het gebied kun je vinden tussen deze twee steden in. Het meer is ook erg geschikt om een leuke kanotocht te maken. Wil je graag langer in dit gebied blijven? Dan kun je terecht bij één van de hotels die je kunt vinden in de omgeving.

2. Cerro Negro : een vulkaan met een donkere gestalte

De Cerro Negro kun je vinden in een prachtige groene omgeving met veel heuvels. In de buurt, op ongeveer 10 km afstand, kun je de plaats Malpaisillo vinden. De berg zelf is erg donker van kleur. Voor de 21ste eeuw heeft hier de laatste uitbarsting plaatsgevonden. De oorsprong van de vulkaan gaat terug tot halverwege de 19de eeuw. Dit gebied is erg geliefd onder zandsurfers. Ze komen hier om te genieten van de steile wanden van deze bijzondere zwarte vulkaan.

3. Granada : een oude bruisende stad met veel musea

Deze historische stad kun je vinden in de buurt van Lago Cocibolca en heeft als bijnaam La Gran Sultana’. Deze bijnaam werd de stad gegeven vanwege het moorse uiterlijk. De oprichting van de stad Granada gebeurde in de 16de eeuw door de Spanjaarden. Je kunt in deze stad veel koloniale en neo-classicistische architectuur vinden. Hierin kun je veel Spaanse en Noorse invloeden in terugvinden. Musea liefhebbers kunnen zich in deze stad ontzettend goed vermaken. Je kunt hier veel musea bezoeken waar je veel kunt leren over de geschiedenis van Nicaragua. Musea die zeker de moeite waard zijn, zijn Museo del Convento de San Francisco en Museo Casa Natal Sor María Romero. Daarnaast zijn de eilanden Las Isletas, Parque Colón, Palacio Episcopal en Fortaleza San Pablo ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

4. Masaya : veel cultuur, festivals, optochten en een bijzondere vulkaan

Masaya is een populaire culturele bestemming in Nicaragua. Dit is een stad waar je heerlijk kunt genieten van een historische centrum, optochten die ontzettend kleurrijk zijn en de bruisende festivals. In de buurt van Parque Nacional Volcán Masaya kun je daarnaast ook een bezoek brengen aan de populaire Masaya vulkaan. Je hebt met de auto de mogelijkheid om de krater van dichtbij te bekijken. Wil je de tijd nemen om de vulkaan rustig te beklimmen? Dan heb je de mogelijkheid om veel interessante tours te boeken. Wat hierbij heel erg leuk is, is dat je dan een tunnel door mag lopen die is ontstaan door lava dat is gestold.

5. León Viejo : een archeologische site

In 1524 werd deze stad gesticht door Francisco Hernández de Córdoba. In de periode hierna groeide León Viejo uit tot een handelscentrum. Veel rijke kooplieden kwamen hier en al gauw werd dit één van de belangrijkste steden die je kunt vinden in Nicaragua. In de 16de en 17de eeuw ging het mis, de stad werd zwaar getroffen door aardbevingen en veel van de stad werd hierdoor verwoest. In de tijd hierna was de stad vooral bezig met wederopbouw. Inmiddels zijn er veel belangrijke gebouwen van de stad weer gevonden, onder andere drie kloosters die erg belangrijk zijn voor de stad. De stad is opgenomen op de Werelderfgoederen lijst van Unesco.

6. Isla de Ometepe : een eiland met een rijke geschiedenis

Dit eiland kun je vinden in de buurt van San Jorge en is schitterend om eens te zien. Het eiland is bijzonder omdat het landschap grotendeels is ontstaan door uitbarstingen van twee vulkanen. In dit gebied kun je de Concepción en de Maderas vulkaan vinden. Eeuwen geleden woonden hier al mensen. Dit is bekend geworden nadat er rotstekeningen werden gevonden uit de pre-Columbiaanse tijd. Op dit eiland kun je ook de San Ramon waterval vinden en genieten van de rust die er heerst.

7. Kathedraal van León : kunst van Antonio Sarria en het graf van Rubén Darío

Deze kathedraal van León heeft sinds de 19de eeuw een neoklassieke architectuur. Dit was destijds ontworpen door Diego José de Porres y Esquivel. Hier kun je schilderijen bewonderen van Antonio Sarria. Deze zien er extra bijzonder uit omdat je in de kathedraal een schitterende lichtinval hebt. Verder is het interieur vrij sober. Veel toeristen komen hier om de graf van de schrijver Rubén Darío te bezoeken.

8. Corn Islands : snorkelen, duiken en vergane piratenschepen bewonderen

Corn Islands bestaat uit twee tropische eilanden en worden samen ook wel ‘Las Islas del Maíz’ genoemd. In Nicaragua staan de eilanden afzonderlijk ook wel bekend als Little Corn Island en Big Corn Island. Als je graag wilt snorkelen of duiken is dit hét gebied waar je moet zijn in Nicaragua. Wat je in het water gaat zien is adembenemend. Veel tropische visjes, schildpadden en prachtig kleurrijke koraal. Vooral Big Corn Island is zeker een bezoekje waard. Hier kun je namelijk vergane piratenschepen bekijken.

9. Indio-Maíz Biological Reserve : beschermd natuurgebied

Dit gebied kun je vinden in het zuidoosten en is een beschermde natuurgebied van maar liefst 600.000 hectare. Je kunt hier genieten van bergn, jungles, bossen, stranden en schitterende rivieren. Daarnaast zijn er ook veel bijzondere dieren die je kunt tegenkomen zoals beren, apen, wasberen, zeekoeien en puma’s. Kijk ook eens omhoog als je hier bent, je kunt meer dan honderden soorten vogels ontdekken.

10. Isletas de Granada : kleine eilandjes

Deze kleine eilandjes zijn ontstaan door uitbarstingen van de Mombacho vulkaan. Deze eilandjes zijn nu vruchtbaar en sommige zijn zelfs bewoond. Een van deze eilandjes kun je bewonderen in het Nicaragua meer en is zelfs voorzien van een fort uit de 18de eeuw die je kunt bekijken.

In dit artikel heb je meer gelezen over de bezienswaardigheden in Nicaragua. Zoals je kunt lezen is Nicaragua een geweldige bestemming waar veel te beleven valt. Behalve het heerlijke weer, kun je hier ook terecht voor veel culturele en historische bezienswaardigheden. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in voor je vakantie naar Nicaragua.

Plaats een reactie