fiji eilanden

Fiji eilanden: een paradijs op aarde

Een rijke cultuur en geschiedenis, een kleurrijke samenleving en prachtige natuur.  Een reis naar de Fiji eilanden staat garant voor een geweldige vakantie. Omringd door helderblauwe water zal je een geweldige tijd beleven op deze bijzondere eilanden. De Fiji-eilanden zijn een eilandengroep die valt onder de eilandnatie Fiji. Maar wat zijn de grootste eilanden en welke eilanden zijn zeker een bezoekje waard? Ik vertel je er alles over.

Fiji eilanden: een droomreis

Een reis naar de Fiji eilanden is voor de meeste mensen een echte droomreis. De natuur, onderwaterwereld en de prachtige mix van vulkanisch gebergte en bergmeren is optimaal genieten. Geniet van het traditionele drankje Cava en maak kennis met de vriendelijke bevolking. Veel eilanden van de Fiji eilanden zijn onbewoond en daarom zeker een bezoekje waard. De ongerepte natuur is zo prachtig dat deze je zal doen verbazen.

Fiji eilanden: geografie van Fiji

De Fiji eilanden kun je vinden in het overgangsgebied van Melanesië naar Polynesië. Je kunt Nieuw-Zeeland recht onder Fiji vinden. Fiji bestaat uit twee grote eilanden, namelijk Viti Levu en Vanua Levu, die omringd worden door 318 kleinere eilandjes. Maar de helft van al deze eilanden zijn bewoond. Veel eilanden bevatten veel rotsen waardoor de eilanden niet geschikt zijn om bewoond te worden. Fiji heeft een landoppervlak van 18.272 km2 en een zeeoppervlak van maar liefst 1.290.000 km2. In totaal heeft Fiji ongeveer 950.000 inwoners. Het hoofdeiland is Viti Levu, en de stad dat gezien wordt als hoofdstad is Suva. Een leuk weetje is dat 80% van de gehele bevolking van Fiji woont op het hoofdeiland. Je kunt dus nagaan hoe weinig mensen er verder wonen op de andere eilanden. Voor veel mensen is dit een enorme trekpleister als vakantiegebied. Het is er namelijk prachtig én rustig. Hier zijn veel vakantiegangers naar op zoek.

Fiji eilanden: de bevolking

De bevolking van Fiji staat bekend als een ontzettende vriendelijke bevolking. De bevolking van Fiji is een combinatie van Melanistische en Polynesische volken. Gedurende je reis zal je al gauw merken dat ze toeristen zeer waarderen en ze zullen je dan meestal ook altijd een helpende hand bieden als je vragen hebt. Wees daarom ook zeker niet terughoudend als je tijdens je reis op de Fiji eilanden vragen hebt. De bevolking heeft veel traditionele gebruiken en kunst in het moderne en hedendaagse leven geïntegreerd. Als toerist op de Fiji eilanden zal dit je direct opvallen. Fiji wordt bestuurd door de oorspronkelijke bewoners, je hebt dan stamhoofden, ook wel Ratu’s genoemd, en koningen, ook wel Toi’s genoemd, die hier ontzettend veel te zeggen hebben. Je kunt hier ook veel Indiërs vinden. Dit zijn over het algemeen de afstammelingen van de plantagewerkers die door de Engelsen naar Fiji zijn gebracht vroeger.

Fiji eilanden: highligts van de eilanden

Als je de Fiji eilanden gaat bezoeken, dan zijn er diverse highlights die je echt met eigen ogen moet zien. Hieronder vertellen we je meer over de absolute highlights van diverse Fiji eilanden.

 • Yasawa en Mamanuca eilanden
  De Yasawa en Mamanuca eilanden dienen als een wereldberoemde filmdecor. De yasawa eilanden hebben een vulkanisch oorsprong. Het is er erg bergachtig. Je kunt in dit gebied zelfs toppen vinden van 250 tot en met maar liefst 600 meter.
 • Somosomo Strait
  De Somosomo Strait is het prachtigste duikgebied van Fiji. Hier kun je kennis maken met de prachtige onderwaterwereld van de eilanden.
 • Het Taveuni eiland
  Het Taveuni eiland is minder toeristisch en hierdoor een uitermate geschikte plek voor mensen die heerlijk tot rust willen komen zonder enige drukte. Een perfecte manier om weer even rust te creëren in je hoofd en optimaal te ontspannen.
 • Onderwaterwereld Fiji eilanden
  Als je een reis brengt naar Fiji dan zal je een prachtige onderwaterwereld tegenkomen. Deze is op zijn zachts gezegd erg spectaculair. De eilandjes van Yasawa zijn ideaal voor duikers. Zij kunnen zich hier uren, zelfs dagen, goed vermaken. Onder water kun je ontzettend veel vinden. Denk aan vissen, walvissen en haaien.
 • Eiland Vanau Levu       
  Als je op zoek bent naar een eiland met weinig bewoners en een prachtig regenwoud, dan zit je goed bij dit eiland. Toeristen komen hier minder vaak omdat het landschap vooral gedomineerd wordt door bergen en plantages. Dit eiland is het tweede grootste eiland van Fiji.
 • Eiland Kadavu 
  In het zuiden van Fiji kun je Kadavu vinden. Dit eiland is voorzien van prachtige hagelwitte stranden en mooie koraalriffen. De natuur is hier beeldschoon.
 • Eiland Ono
  Eiland Ono is klein, maar mag je gedurende je tijd op de Fiji eilanden niet overslaan. Hier kun je iets bijzonders doen, namelijk snorkelen met reuzenmanta’s. Dit is een ontzettend leuke ervaring.
 • Hoofdeiland Viti Levu plaatsen   
  Als je naar het hoofdeiland gaat, dan zijn er veel interessante plaatsen die je hier kunt bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn Suva, Sigatoka, Lautoka, Beqa Island, Rakiraki, Vatulele Island, Denerau, Nadi, Coral Coast, Nausori en Pacific Harbour.
 • Buiteneilanden     
  Ben je op zoek naar buiteneilanden, dan moet je denken aan Lau eilandengroep, Rotuma, Rabi en Ovalau.

Fiji eilanden: vliegmaatschappijen en reisduur

Als je overtuigd bent en graag naar Fiji eilanden wilt op vakantie, dan zijn er diverse vliegmaatschappijen waar je voor kunt kiezen. Als je vanaf Amsterdam wilt vliegen, dan kun je kiezen voor KLM, Cathay Pacific, Fiji Airways, Korean Air en Singapore Airlines. Als je hier voor kiest, dan zal je een tussenstop maken. De tussenstop zal plaatsvinden in Singapore, Seoul of Hong Kong en vervolgens doorvliegen naar de stad Nadi. Deze kun je vinden op het eiland Viti Levu. De reisduur naar Fiji vanuit Amsterdam is afhankelijk van meerdere factoren. De route die je bijvoorbeeld neemt en de overstaptijd bepalen de reisduur. Je zal in ieder geval rekening moeten houden met 10 tot 28 uur. Als je aankomt op Nadi, dan dus je er ook voor kiezen om door te vliegen naar luchthavens op een andere Fiji eiland. Dit hangt ook af van je eigen bestemming en wensen. Denk hier daarom van te voren al goed over na.

Fiji eilanden: beste reistijd

Als je naar de Fiji eilanden wilt reizen, dan kun je dit het beste doen gedurende de maanden april tot en met november. Over het weer hoef jij je geen zorgen te maken, het hele jaar door kun je namelijk op Fiji genieten van heerlijke temperaturen. Ik wil je graag afraden om niet een reis te boeken naar de Fiji eilanden tussen december en maart. Dit is namelijk het cycloonseizoen, en het zou jammer zijn als hierdoor je tijd op dit prachtige eiland in het water loopt.

Fiji eilanden: handige tips

Ik vind het belangrijk dat ik je nog van bepaalde zaken op de hoogte stel zodat je met een goede voorbereiding kunt beginnen aan je reis naar de Fiji eilanden. Hieronder geef ik je nog enkele handige tips:

 • De kosten die je op Fiji maakt voor het dagelijkse leven verschillen niet heel veel met de kosten die je in Nederland maakt. In verhouding is het op Fiji zelfs iets goedkoper. Je kunt het gedurende je reis zo goedkoop of duur maken hoe je zelf wilt.
 • Gedurende je reis kun je in Fiji betalen met de Fiji Dollars.
 • Geld kun je gemakkelijk opnemen bij pinautomaten op Viti Levu en Vanau Levu.
 • Let op, je kunt gedurende je verblijf op de buiteneilanden te maken krijgen met een gebrekkig telefoonnetwerk. Dit is goed om te weten zodat je niet raar hoeft op te kijken als je ineens geen bereik meer hebt.
 • Ga je autorijden gedurende je vakantie op de Fiji eilanden? Dan is het aan te raden om dit niet te doen in het donker. In Fiji heb je namelijk te maken met slechte wegen waardoor de kans op een verkeersongeluk een stuk groter is als het eenmaal donker is. Je ziet de weg namelijk niet goed. Probeer voor je eigen veiligheid het rijden in het donker te vermijden gedurende je vakantie.

Dankzij deze informatie heb je een beter beeld van wat de Fiji eilanden je kunnen bieden. Toeristen die de eilanden hebben bezocht zijn razend enthousiast en raden iedereen aan om dit eens zelf te ervaren.

Plaats een reactie