waar ligt fiji

Waar ligt Fiji? Dé ideale bestemming voor avonturiers én zonliefhebbers

Fiji is een prachtige eilandengroep. Deze groep prachtige tropische eilanden kun je vinden in het werelddeel Oceanië. Van de 332 vulkanische eilanden, zijn er maar 106 eilanden die bewoond zijn. De hoofdstad van Fiji is Suva. De hoofdstad kun je vinden op het grootste eiland van Fiji, namelijk Viti Levu. Hier wonen tevens ook 80% van de inwoners van Fiji. Wil je graag meer weten over Fiji? Ik vertel je alles wat je moet weten over deze ideale bestemming.

Waarom naar Fiji?

Deze eilandengroep wordt het meest bezocht in Oceanië. De populariteit van Fiji komt door meerdere factoren. Allereerst kun je op Fiji genieten van schitterende natuur. Omdat veel eilanden niet zijn bewoond, betekent dit dat je natuur in de puurste vorm kunt bekijken. Dit trekt ontzettend veel mensen aan. Daarnaast zijn de inwoners van Fiji erg spontaan, waardoor het verblijf op de eilandengroep ook erg prettig is. Fiji heeft alles in huis voor een geweldige vakantie. Mensen die op zoek zijn naar een ultieme rustvakantie, kunnen hier goed terecht. Er zijn namelijk veel eilanden die je kunt bezoeken waar je zo een heel strand hebt voor jou alleen. Hier kun je heerlijk tot rust komen. Daarnaast zullen avonturiers zich hier ook zeker niet vervelen. Je kunt je hier bezig houden met allerlei extreme watersporten, snorkelen en genieten van hoge bergen en wilde boottochtjes. Voor iedereen is er wel iets passends te vinden op de Fiji eilanden.

De bevolking en cultuur van Fiji

De bevolking van Fiji staan bekend om hun vriendelijkheid. Ze tonen veel interesse in toeristen en vinden het leuk om je te helpen als je met vragen zit. De bevolking van Fiji bestaan vooral uit Fijiërs, Indiërs, Polynesiërs en Maleisiërs. In Fiji is er sprake van een Polynesische cultuur. Dans en muziek is erg belangrijk voor deze mensen en dit doen ze dan ook volop. Vaak laten deze dansers zich begeleiden door een lange houten trommel. Deze noemen de mensen ‘Lali’. Deze mensen zijn enthousiast en zingen met volle enthousiasme.

Klimaat van Fiji

Als je naar Fiji gaat reizen, is het goed om te weten dat je op de eilanden te maken krijgt met een tropisch klimaat. Je dikke kleren mag je dan ook zeker thuis laten. Het is er vaak warm en nat, en vaak voel je een heel zacht briesje. Het is aan te raden om er rekening mee te houden dat er tussen november en april de kans op cyclonen bestaat. Als je hier niet mee te maken wilt hebben, kun je beter gedurende andere maanden naar Fiji reizen. In Fiji heb je veel tropische regenwouden en de kans op regen heb je gedurende het hele jaar. Gedurende de maanden april, mei, juni en oktober valt er weinig neerslag. Dankzij het klimaat, is Fiji een geweldige eiland om te bezoeken. Als je graag een zon, zee en strand vakantie wilt, dan kom je hier goed aan je trekken. Ben je op zoek naar actie en een bruisend uitgaansleven, ook dan zal jij je op de Fiji eilanden niet vervelen. Het is alleen belangrijk dat je van te voren goed uitzoekt waar je wat allemaal kunt vinden. Als je een goede voorbereiding hebt, dan zal je merken dat je in Fiji eigenlijk alles hebt. Voor iedereen is er wel een activiteit of gebied te vinden dat helemaal in de smaak valt.

Waar ligt Fiji? Alles wat je moet weten en handige tips

Als je naar Fiji gaat, is het belangrijk om te weten waar Fiji ligt, maar daarnaast is het ook interessant en handig om op de hoogte te zijn van andere weetjes omtrent deze bijzondere eilandengroep. Hoe meer je weet over Fiji zelf en de bevolking, hoe leuker je reis daar zal zijn. Je begrijpt hun normen en waarden en het gebied dan ook beter. Hieronder geven wij je enkele handige én leuke weetjes over Fiji.

 • Bula!
  Als je op Fiji aankomt, dan zal je waarschijnlijk ontzettend vaak ‘Bula!’ horen. Op deze manier wordt je enthousiast welkom geheten en kan je reis op dit interessante eilandengroep van start gaat.
 • De nationale sport van Fiji
  De nationale sport die je in Fiji kunt vinden is rugby. De inwoners zijn goed gebouwd voor deze sport. Ze zijn namelijk niet zo lang, maar wel erg breed. Bij rugby is dat een ontzettend groot voordeel. Fiji doet bijna altijd met een team mee aan de wereldkampioenschappen.
 • Onafhankelijkheid vieren op Fiji
  10 oktober is een bijzondere nationale feestdag in Fiji. Op deze dag werd Fiji in 1970 namelijk onafhankelijk. Dit is een leuke dag om mee te maken op de eilanden.
 • Veel restaurant keuze op Fiji
  In de grote plaatsen kun je veel goede restaurants vinden. De visspecialiteiten op de eilanden zijn erg populair. Ook als je zin hebt in een Italiaanse pizza of een Vietnamese loempia, kun je in Fiji prima terecht. Je kunt er namelijk ook veel Westerse restaurantjes vinden.
 • Fiji is spectaculair
  Als je naar Fiji gaat, dan kun je spectaculaire dingen verwachten. Op de eilanden kom je namelijk witte stranden tegen, grote groene palmen, hoge geweldige watervallen, vulkanen en allerlei zeldzame mooie bloemen. Het zal een feest worden voor je ogen. Je maakt hier een ervaring mee die je niet meer snel zal vergeten.
 • De hoofdstad van Fiji
  De hoofdstad Suva is zeker een bezoek waard. In de stad kun je geweldige kleurrijke markten vinden, gezellige parken waar je kunt picknicken en kun je genieten van geweldige architectuur. Suva is bijzonder omdat het tevens het grootste eiland is. Hier kun je om deze reden dus ook veel belangrijke regeringsgebouwen vinden, mooie Rooms-katholieke kathedralen, de universiteit van Fiji en ook het nationale museum staat hier. Een bezoek aan Suva zorgt er al voor dat je veel leert over Fiji. Veel toeristen die hier al eerder geweest zijn, raden je aan om de Hindoetempel te bezoeken. Dit blijft altijd nog een van de grootste bezienswaardigheden in de stad.
 • Bijzondere natuur en dieren
  Als je naar Fiji gaat, dan krijg je te maken met een prachtige natuur. Hier horen natuurlijk ook dieren bij. Deze zal je gedurende je reis dan ook zeker tegenkomen. Je hebt op Fiji allerlei soorten dieren die je kunt bekijken of tegen kunt komen. Als je geluk hebt kom je zo ook dolfijnen, walvissen en haaien tegen. Daarnaast heb je ook hagedissen, papegaaien, vogelspinnen, tijgers en kangoeroes. Voor duikers  en snorkelaars is het interessant om te horen dat de koraalriffen echt prachtig zijn.

Dankzij deze tekst weet je waar Fiji ligt en wat je van een reis naar deze bijzondere eilandengroep kunt verwachten. Zorg voor een goede voorbereiding zodat je zonder enige zorgen kunt vertrekken naar deze eilandengroep. Voor dat je het weet hoor je : Bula! Geniet van je reis!

Plaats een reactie