fiji backpacken

Backpacken door Fiji: alles wat je moet weten

De eilanden van Fiji zijn erg interessant voor backpackers. Het backpacken door dit gebied is namelijk ontzettend makkelijk. Je kunt gemakkelijk eilandhoppen om op deze manier Fiji beter te leren kennen. Als je alleen al op de luchthaven komt, zal je warm welkom geheten worden door de bewoners van Fiji. Backpacken door Fiji? Ik vertel je alles wat je moet weten voor een succesvolle en unieke reis.

Fiji backpacken: waarom juist wél doen

Als je wilt backpacken, dan maak je een goede keuze door te kiezen voor Fiji als reisbestemming. Met meer dan 300 eilanden, kun jij de duur van je reis zolang maken als je zelf wilt. Het vervoer is goed geregeld, waardoor je als backpacker niet radeloos hoeft rond te lopen op zoek naar een manier om van A tot B te komen. Op de meeste plekken kun je ook zonder problemen betalen met je creditcard of gebruik maken van pinautomaten. Vooral in de grotere steden is dit geen probleem. Ook als avontuurlijke backpacker zal jij je hier zeker niet vervelen. Elk eiland heeft iets unieks. Als je zorgt voor een goede voorbereiding, dan weet je ook precies welke eilanden je moet hebben. Dit artikel zal je al helpen met de eerste voorbereidingen voor je backpackreis naar Fiji.

Fiji backpacken:  kosten, beste reistijd en documenten

Als je gaat backpacken door Fiji, dan moet je er ongeveer vanuit gaan dat je circa 850 euro per maand kwijt bent. Ten opzichte van andere bestemmingen is dit nog redelijk goedkoop. Je kunt het beste reizen naar Fiji gedurende mei tot en met oktober. Als je naar deze eilandengroep vertrekt, dan heb je geen visum nodig als je hier maximaal 4 maanden verblijft. De kosten voor een vliegticket kunnen sterk verschillen. Het is daarom aan te raden om diverse aanbieders van vliegtickets naar Fiji met elkaar te vergelijken zodat je geen cent teveel hoeft te betalen.

Fiji backpacken: bezienswaardigheden

Als je gaat backpacken door Fiji, dan zijn er meerdere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder geven wij je de absolute highlights die je als backpacker zeker gezien moet hebben als je Fiji gaat verlaten

 • Qamea Island
  Als je de locals en de natuur van Fiji beter wilt leren kennen, is dit een zeer geschikte eiland om te bezoeken. Hier leer je meer over de cultuur en normen en waarde van de  bewoners van Fiji.
 • Vitu Levu
  Dit is het grootste eiland van Fiji. De grootte van het eiland is circa zo groot als de helft van Nederland. Als je aankomt op dit eiland, dan valt er van alles te beleven. Dit eiland is voorzien van grote gebouwen van de overheid en daarnaast kun je hier ook de grotere banken vinden. Het nationale museum en universiteit van Fiji kun je ook hier vinden.
 • Taveuni
  Als je als backpacker graag zo min mogelijk geld wilt uitgeven, dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan Taveuni. Hier kun je namelijk heerlijk genieten van de natuur. Je kunt hier zelfs je eigen fruit plukken. Denk aan ananas, banaan, mango en kokosnoot. Zonder veel geld uit te geven kun je wel genieten van een heerlijk tijd op dit eiland. Ook kun je hier veel watervallen bekijken.
 • Yasawa en Mamanuca eilanden   
  Als backpacker is het eenvoudig om deze eilanden te bereiken. Het enige wat je hoeft te doen is het kopen van een ticket voor de ferry. Met de ferry zal je vervolgens worden afgezet op het eiland waar je naar toe wilt. Hier kun je gerust een tijd blijven. De meeste verblijven daar bieden all inclusive diensten aan. Vaak is dit ook redelijk goedkoop, denk aan ongeveer 40 euro per nacht. Hier kun je daarnaast gezellige dorpjes bezoeken en genieten van de onderwaterwereld van Fiji. Neem dus zeker een snorkelset mee.
 • Natandola beach 
  Heb je zin om te gaan surfen? Dan is dit strand ideaal. De beginnende, maar ook de gevorderde surfer zal zich helemaal kunnen vermaken met de golven die je hier kunt vinden.
 • Beachcomber
  Wil je graag genieten van het geweldige uitgaansleven van Fiji? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Beachcomber. Dit gebied staat namelijk bekend als het mooiste uitgaansgebied van Fiji.
 • Nacula
  In dit gebied kun je genieten van omgevingen die hebben gediend als filmdecor in onder andere de populaire film Blue Lagoon. Als je fan bent van de film, dan zal je hier zeker het een en ander herkennen

Fiji backpacken: hoe zit het met de taal in Fiji?

Als je gaat backpacken door Fiji, dan hoef jij je niet zo zorgen te maken over de taal. De meeste mensen spreken Engels en daarnaast zijn de mensen altijd vriendelijk waardoor ze ook veel geduld hebben als je een bepaalde vraag hebt. Lonely Planet heeft Fiji verkozen tot het land met de meest gelukkige mensen op aarde. Dit zegt natuurlijk zeker wat. Probeer er wel voor te zorgen dat je een goed woordje Engels spreekt voordat je gaat backpacken. Het zal er in ieder geval voor zorgen dat de communicatie een stuk soepeler gaat gedurende het backpacken.

Handige tips Fiji backpacken

Als je gaat backpacken door Fiji, dan zijn alle tips natuurlijk welkom. Hieronder geef ik tips en andere leuke weetjes zodat je met een goede voorbereiding op pad gaat:

 • Je hoef niet voor de zekerheid veel dikke truien en vesten mee te nemen. Het gehele jaar door kun je namelijk genieten van aangename temperaturen op Fiji.
 • Je kunt op Fiji zelfs je duikbrevet halen. Dit zal je ongeveer 200 tot 300 euro kosten en kan op het eiland Taveuni.
 • De mooiste duikplekjes kun je vinden op het eiland Taveuni. Bezoek eens de White Wall en het Rainbow Reef. Voor beginners en gevorderden is dit een interessant plekje.
 • Altijd al willen speervissen? Op Qamea Island kun je een cursus speervissen volgen.
 • Wil jij je graag helemaal afzonderen en genieten van een prachtige omgeving? Dan is het eiland Nanuku misschien wel wat voor jou. Hier zijn nog niet veel backpackers geweest, maar het is zeker wel een bezoekje waard. De stranden die je hier tegenkomt zijn wit en je kunt hier perfect snorkelen. Ook kom je hier veel schildpadden tegen. Vaak leggen ze hier hun eitjes op het strand.
 • Als je aankomt op Fiji, zal je waarschijnlijk veel horen over ‘Kava’. Dit is het lokale drankje van de Fijiërs. Kava is net zo populair als koffie hier in Nederland. Dit drankje bestaat uit plantenwortels en zit er op het eerste gezicht wat modderig uit. Veel Fijiërs drinken Kava samen en hier wordt vaak ook bij gezongen en uitbundig gedanst. Het is een drankje dat de bevolking samenbrengt. Als backpacker zal je vaak worden uitgenodigd om mee te doen.

Zorg voor een goede voorbereiding

Dankzij dit artikel ben je als backpacker op de hoogte van de belangrijkste zaken over Fiji. Als je gaat backpacken door Fiji, dan is het aan te raden om je goed voor te bereiden omdat je te maken hebt met een groot aantal eilanden. Omdat je niet in staat bent om alle eilanden te bezoeken, is het aan te raden om van te voren als te onderzoeken welke eilanden interessant zijn voor jou. Hierboven heb je al veel gelezen over de eilanden. Heb je gezorgd voor een goede voorbereiding? Dan moet je alleen nog de beste backpack kopen en vertrekken naar deze bijzondere eilandengroep.

Plaats een reactie