geld overmaken naar australie

Geld overmaken naar Australië: hoe werkt dat in 2020?

Als je gaat backpacken in Australië, dan krijg je al gauw te maken met het geld overmaken naar Australië. Er bestaan diverse redenen waarom je dit zou willen doen. Je bent bijvoorbeeld net aangekomen in het avontuurlijke Australië, om volop te kunnen genieten wil jij natuurlijk de Australische rekening die je net hebt geopend graag vullen. Je wilt natuurlijk het lekkere eten en geweldige activiteiten wel kunnen betalen. Hoe kun je het beste geld overmaken naar Australië? In dit artikel vertel ik je hier alles over zodat ook jij probleemloos je geld over kunt maken naar Australië.

Als je geen zin hebt om het hele artikel door te lezen, maar gelijk iets wil overmaken, bekijk dan hier transferwize.

Geld overmaken naar Australië: hoe moet dat?

Als je geld wilt overmaken naar Australië, dan bestaan hiervoor diverse opties. Het is wel aan te raden om je goed voor te bereiden, omdat aan sommige opties ook hoge kosten zitten verbonden. Ik heb de mogelijkheden voor je onderzocht, zodat je zelf niet het hele internet hoeft af te zoeken naar de beste mogelijkheden. Als backpacker wil je geen onnodige kosten betalen, dit geld kun je namelijk beter gebruiken voor het avontuur van je leven.

Geld overmaken naar Australië: via eigen bank niet verstandig

Als je geld wilt overmaken naar Australië, dan lijkt de meest voor de handig liggende oplossing vaak om dit via je eigen bank te doen. Dit is echter niet verstandig, omdat je op deze manier onnodig hoge kosten maakt. Als je een transfer doet via je eigen bank, dan betaal je vaak te veel om drie redenen:
1. De wisselkoers is minder gunstig
2. De ontvangende en betalende bank vragen beide geld voor de transfer
3.  Je hebt vaak te maken met kleine lettertjes kosten. Deze kosten zitten vaak verborgen en betekent in de praktijk vaak dat je tientallen euro’s te veel uitgeeft.

Om deze drie punten, zal je via je eigen bank veel te veel geld betalen om geld over te maken naar Australië. Onnodig vind ik persoonlijk. Er zijn namelijk ook andere, goedkopere opties, om je geld over te maken naar Australië. Voordat ik op zoek ben gegaan naar andere opties, heb ik even bij mijn eigen bank bekeken of er inderdaad extra kosten aan verbonden waren om geld over te maken naar Australië. Dit bleek inderdaad wel het geval te zijn. Per betaalopdracht wordt er geld in rekening gebracht, dat afhankelijk is van het bedrag dat je overmaakt. Je zal dan moeten denken aan een bedrag rond de 15 euro, als je 1000 euro overmaakt. Dit vind ik persoonlijk best hoog. Wil je geld overmaken naar Australië via je eigen bank, dan moet je even goed informeren bij je eigen bank wat de voorwaarden zijn van een transfer. Dit kan namelijk per bank nog wel sterk verschillen.

Geld overmaken naar Australië: maak gebruik van Transferwise

Toen ik ging backpacken naar Australië vroeg ik mij ook af op welke manier ik het beste geld kon overmaken naar Australië. Ik kreeg van een kennis van mij, die al eerder in Australië was geweest, als tip om gebruik te maken van het platform Transferwise.  De eerste vraag die ik stelde was: is Transferwise betrouwbaar? Ik heb dit uitzocht en het antwoord is volmondig ja! Het bedrijf is namelijk financieel gecertificeerd en is in 2011 opgericht in het Verenigde Koninkrijk. Ik ben toen ook op zoek gegaan naar alle online informatie die ik over het bedrijf kon vinden. Online zijn de meeste mensen erg eerlijk, dus als er twijfels zouden zijn bij dit bedrijf, dan kon ik het vast online vinden. Ik ben op zoek gegaan en alles wat ik over het platform kon vinden was zeer positief. Er waren ruim 25.000 reviews en ze hadden een 9,5 van de 10 aan sterrenrating. Voor mij zegde dit genoeg en ik heb hierna besloten om er gebruik van te maken. En hier heb ik zeker geen spijt van!

Mijn ervaring met Transferwise

Mijn eigen ervaring is dat het ontzettend goedkoop en gemakkelijk is om gebruik te maken van Transferwise. Ik heb dit zelf gezien gedurende mijn tijd in Australië, Transferwise is om diverse redenen aan te raden:

  • Transferwise is ontzettend makkelijk om te gebruiken en juist daarom een aanrader. Iedereen kan er mee overweg en het kost je daarnaast ook nog eens bijna niks. Het geld dat je overhoudt kun je prima besteden gedurende je reis.
  • Er is sprake van een transactie fee die een stuk lager ligt dan bij de bank zelf. Dit betekent dat je bijvoorbeeld niet meer dan 10 euro heeft te betalen als je duizend euro overmaakt naar Australië.
  • Je kunt soms ook gebruik maken van diverse acties en aanbiedingen. Ik heb bijvoorbeeld een mooie korting gekregen toen ik mijn eerste transactie naar Australië heb gedaan.
  • Je kunt gebruik maken van een gunstige wisselkoers waardoor je vaak meer dollars kunt ontvangen voor het zelfde bedrag in euro’s

Hoe werkt het platform Transferwise?

Als je gebruik gaat maken van Transferwise, is het goed om te weten hoe zij precies te werk gaan. In meerdere landen beheert Transferwise een zak met geld. Dit geld is in de lokale valuta. Je hebt dus bijvoorbeeld in Europa een zak met euro’s en in Australië een zak die Australische dollars bevat. Als jij je euro’s naar Australië wilt overmaken, dan maak je geld over naar het zakje met euro’s. Transferwise gaat hier dan mee aan de slag en zal bekijken via de beste wisselkoers hoeveel deze euro’s waard zijn in Australische dollars. Als die berekening vervolgens rond is, storten ze het berekende bedrag in Australische dollars op je rekening in Australië. Je kunt je geld goedkoper omwisselen omdat het geld altijd in de oorspronkelijke zone blijft. Hier maken wij natuurlijk dankbaar gebruik van omdat je op deze manier veel geld kunt besparen!

Snelheid Transferwise

Als je geld overmaakt, dan wil je er natuurlijk ook zo snel mogelijk gebruik van kunnen maken. Mijn eigen ervaring, en die mening deel ik met veel anderen, is dat jij je geld binnen 2 tot 3 dagen kunt verwachten op je rekening.  Vaak gaat het snel en probleemloos, Transferwise wacht vaak op een bevestiging waaruit blijkt dat je de euro’s ook inderdaad hebt overgemaakt. Hebben ze die bevestiging ontvangen? Dan maken ze de Australische dollars al gauw over naar je Australische rekening.

Zoals je kunt lezen hoeft het geld overmaken naar Australië niet moeilijk of duur te zijn. Door gebruik te maken van Transferwise kun je veel geld en tijd besparen. Het geld kun je gemakkelijk overmaken naar Australië en binnen 2 tot 3 dagen kun je al weer verder met je reis. Het zou namelijk jammer zijn als je gedurende deze bijzondere reis  in Australië tijd verspild om je zorgen te maken over geldzaken.

reactie