goedkoop backpacken

Goedkoop backpacken? 12 schitterende bestemmingen die niet veel kosten

Backpacken kan behoorlijk duur uitpakken. Hoe goedkoop je kunt backpacken, is grotendeels afhankelijk van je reisbestemming. Sommige bestemmingen zijn namelijk goedkoper dan de andere. Als je minder geld hebt gespaard, maar toch graag wilt rondreizen, dan zijn er bepaalde bestemmingen die niet veel geld hoeven te kosten. Wij vertellen je meer over 12 schitterende bestemmingen waar je goedkoop kunt rondreizen.

Thailand: prachtige natuur, cultuur én goedkoop eten

Terecht op nummer één staat Thailand. Dit is een bestemming waar de meeste backpackers zich direct door aangetrokken voelen. De natuur is er schitterend, het eten is er goedkoop en ook kost een overnachting hier weinig. De perfecte combinatie om als reiziger een perfecte reis te ervaren zodat dat je portemonnee direct een stuk lichter wordt. Dit is een geweldige bestemming om te bekijken of het backpacken bij jou past.

Nicaragua: goedkoop reizen door Midden-Amerika

Reizen door Midden-Amerika kan behoorlijk duur uitpakken. Als je minder geld op zak hebt én toch een geweldige tijd wilt ervaren in Midden-Amerika, dan is Nicaragua een grote aanrader. In Nicaragua kun je deelnemen aan bijzondere activiteiten en daarnaast zijn er veel schitterende bezienswaardigheden die je zeker moet bekijken gedurende je reis.

Nepal: schitterende uitzichten en goedkoop eten

In Nepal kun je als backpacker een hele leuke tijd beleven. Je hebt hier niet veel geld nodig om te genieten. Wist je dat je hier een hele maaltijd kunt krijgen voor minder dan een euro? Dit is voor backpackers die weinig geld hebben gespaard natuurlijk ontzettend interessant. De cultuur van Nepal is erg mooi en de uitzichten die je hier kunt bekijken zijn adembenemend.

India: groots genieten voor weinig geld

Als je een geweldige reis wilt ervaren, zonder veel uit te geven, dan zit je in India helemaal goed. Je kunt het zo gek maken als je wilt qua luxe, maar ook als je minder te besteden hebt, zit je hier nog prima. Het eten is hier heerlijk, je kunt er op cultureel gebied veel doen en de mensen willen je bijna altijd wel helpen. Grote steden zoals Delhi zullen zorgen voor een geweldige reiservaring die je niet meer snel zal vergeten.

Sri Lanka: indrukwekkende stranden én goedkoop

Als je op zoek bent naar een land waar je voor weinig geld veel kunt zien, dan moet je in Sri Lanka zijn. In dit land kun je namelijk genieten van een geweldige natuur. Vooral het ontspannen op de stranden in dit land is heerlijk. De mensen die er wonen zijn vaak erg vriendelijk en willen je altijd helpen. Ook op cultureel valt er in Sri Lanka erg veel te beleven.

Colombia: prachtige hoogtepunten bezoeken voor weinig

Je zou het misschien niet denken, maar Colombia is erg interessant als je wilt backpacken maar weinig geld hebt gespaard. De kosten kunnen tijdens een reis in dit land laag blijven, terwijl je wel van alles kunt doen. In dit land kun je genieten van de leukste feesten en een rijke historie. Natuurliefhebbers zullen zich in dit land verbazen over de prachtige uitzichten die je hier hebt vanaf de hoge bergen. De stranden en jungles die je hier kunt vinden zijn adembenemend. Behalve steden heb je in Colombia ook veel kleinere dorpjes waar je met open armen ontvangen zal worden.

Bulgarije: Oost Europa ook erg interessant voor backpackers

Als je goedkoop backpacken interessant vindt, dan is het zeker een goed idee om een reis door Oost-Europa te overwegen. Door dit gebied kun je namelijk ontzettend goedkoop reizen. Het openbaar vervoer is er goedkoop en ook hoef je hier niet veel te betalen om lekker te kunnen eten. Je kunt hier genieten van een bijzondere sfeer, lekker eten én gezellige mensen.

Bolivia: goedkoop reizen door Zuid-Amerika

Het reizen door Zuid-Amerika kan best duur zijn. Als je reist naar Bolivia, dan hoef je niet veel geld op zak te hebben om een prachtige reis te ervaren. Als je een natuurliefhebber bent, dan zal jij je hier geen moment vervelen. Hier kom je namelijk wilde jungles tegen en enorme bergen. Ook als je een liefhebber bent van historie zal jij je hier goed kunnen vermaken. Dit land heeft namelijk een rijke historie.

Laos: voor de échte feestbeesten

Als je graag wilt feesten, maar weinig geld te besteden hebt, dan is Laos zeker een goede keuze. Dit land staat bekend om de beste én gezelligste feesten. In de meeste landen kunnen de kosten van het nachtleven behoorlijk oplopen, maar in Laos valt dat heel erg mee. Hier kun je enorm genieten zonder veel geld uit te geven. Ook als je niet elke dag hoeft te feesten, is dit een interessante bestemming voor backpackers. Je kunt er heerlijk eten en er valt veel te zien.

Vietnam: een gezellige én goedkope bestemming

Vietnam is een bestemming die erg populair is onder de backpackers. Hier kun je namelijk veel krijgen voor erg weinig geld. Je kunt hier erg goedkoop rondreizen met het openbaar vervoer zoals de bus en daarnaast is het leven hier ook erg goedkoop. Koop hier veel spullen voor een prikkie en geniet van een heerlijke maaltijd zonder veel te betalen. Daarnaast heeft Vietnam een rijke cultuur en uitgaansleven zodat jij je hier geen moment hoeft te vervelen.

Cambodja: bijzondere hoogtepunten op cultureel gebied

Als je in Vietnam bent geweest en het goedkoop reizen wilt voortzetten in een ander land, dan is Cambodja zeker een goede keuze. Cambodja heeft vooral een rijke cultuur waardoor je veel interessante bezienswaardigheden kunt bezoeken. Je kunt hier onder andere een bezoek brengen aan de Angkor Watt tempel. Deze tempel is wereldberoemd en trekt ontzettend veel bezoekers. Ook in Cambodja hoef je niet veel geld uit te geven om een leuke tijd te beleven.

Marokko: een onvergetelijke ervaring

Marokko is een populaire bestemming onder de backpackers. Als je weinig geld hebt gespaard voor je reis, kun je hier toch een hele fijne reis beleven. De hostels waar je hier kunt slapen, zijn vaak comfortabel en niet zo duur. Daarnaast is het eten goedkoop en zijn er genoeg goedkope activiteiten waar je aan kunt deelnemen.

In dit artikel heb je meer kunnen lezen over goedkope bestemmingen om een onvergetelijke backpackreis te ervaren. Op onze website kun je veel andere reistips vinden die erg handig zijn om te weten. Denk hierbij aan handige kampeertips, backpack tips en tips hoe je bijvoorbeeld een jetlag na het reizen kunt voorkomen.

Plaats een reactie