bezienswaardigheden madagascar

Bezienswaardigheden Madagascar Top 10 die je moet zien

Het eiland Madagascar kun je vinden in het oosten van Afrika. Madagascar is pas sinds 1960 zelfstandig. De monarchie werd namelijk afgeschaft en de onafhankelijkheid van Frankrijk vond toen plaats. Madagascar is over het algemeen geen luxe land. De mensen leven er vrij simpel en je komt tegenwoordig nog steeds authentieke dorpjes tegen waar inheemse stammen leven. Toeristen die naar Madagascar komen, kunnen genieten van een schitterende natuur. De landschappen, onderwaterwereld en kleurrijke cultuur van Madagascar zijn zeker de moeite waard. In dit artikel lees je alles over de top 10 bezienswaardigheden van Madagascar die je niet mag missen.

1. Mysterieuze grotten en diepe kloven in Nationaal park Isalo

Als je een bezoek brengt aan het Nationale Park Isalo, dan zal je al gauw merken dat hier complete rust heerst. Het is namelijk ontzettend stil in dit gebied. Het gebied van Isalo is erg droog. In de zomer valt hier namelijk erg weinig neerslag. Als je hier bent, is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan de Fenetre d’Isalo en Grotte des Portugais.

2. Snorkelen en duiken in havenstad Tuléar

Als je graag wilt duiken en snorkelen, dan moet je echt in de stad Tuléar. Deze havenstad is perfect om te genieten van de onderwaterwereld van Madagascar. Onder water kun je de mooiste koraalriffen ontdekken. Het is een feest van kleuren in het water. Als je geluk hebt, dan kom je in dit gebied ook walvissen tegen. In de stad is er daarnaast nog genoeg te beleven. Je kunt restaurants bezoeken waar ze heerlijke gerechten klaarmaken en er is zelfs een museum in deze stad. Als je tijd over hebt, is het ook erg leuk om een bezoek te brengen aan de lokale markt.

3. Schitterende paleiscomplex Rova van Antananarivo

Het prachtige Rova van Antananarivo kun je vinden in de hoofdstad van Madagascar. De koninklijke familie van Madagascar woonden gedurende de 17de en 18de eeuw in deze paleis. Een bezoek aan dit paleis is erg interessant omdat het gebouw erg hoog ligt. Het uitzicht vanaf het gebouw over de hoofdstad is dan ook adembenemend. De graven van enkele koninklijke leden kun je vinden in dit gebied. Helaas is er in 1995 een grote brand geweest. Er is geprobeerd om zoveel mogelijk van het paleis weer te reconstrueren.

4. Het ruige Nationaal park Marojejy

In het noordoosten van Madagascar kun je dit nationale park vinden. Dit park staat ook wel bekend als één van de meest ruige parken van het land. Dit gebied werd rond 1948 ontdekt en kort hierna is het een beschermd natuurgebied geworden. In dit gebied kun je bijzondere dieren zoals apen, veel soorten vogels en knaagdieren vinden. Ook zal je af en toe een vleermuis en reptiel kunnen spotten. Dit park is behoorlijk populair omdat je hier een stuk regenwoud kunt vinden, roten en diverse landschappen.

5. Fretkatten, maki en landschildpadden in Tsimbazaza Zoo

Deze dierentuin werd in 1925 opgericht en geeft je de mogelijkheid om bijzondere inheemse dieren met eigen ogen te bewonderen. Veel mensen zien dit gebied als een schitterende park. Je kunt hier de maki zien, lemuren, fretkatten en zelfs landschildpadden. Deze dieren komen grotendeels uit Madagascar zelf. Er is ook een interessant museum aanwezig waar je veel opgezette dieren kunt bekijken.

6. Prachtige warmwaterbronnen en rivierkreeften in Nationaal park Ranomafana

Park Ranomafana kun je vinden in de buurt van Fianarantsoa. Veel toeristen komen hier om de warmwaterbronnen te bewonderen. Dit park staat bekend om een hoge biodiversiteit, je komt er onder andere bijzondere rivierkreeften tegen. Als je een bezoek wilt brengen aan dit park, is het verstandig om hier een gids voor in te schakelen. De weersomstandigheden kunnen snel sterk wisselen en dan is het fijn om iemand bij je te hebben die de omgeving goed kent. Dit park is uitermate geschikt voor een stevige wandeling om het gebied beter te verkennen.

7. Watervallen en meren in het Nationaal Park Montagne d’Ambre

Dit park is voorzien van een schitterend stukje natuur. Je kunt hier de mooiste watervallen van Madagascar bewonderen en daarnaast is er ook genoeg groen te vinden in dit park. In dit gebied is het verstandig om je ogen goed open te houden, je komt hier namelijk veel diverse soorten dieren tegen. Indien je vragen hebt over de diersoorten in dit park, kun je terecht bij het bezoekerscentrum. Hieronder kun je vinden welke dieren in het park wonen:

  • Lemuren
  • De Maki
  • Apen
  • Kameleons
  • Diverse vogelsoorten
  • Vlinders en kikkers
  • Fretkatten
  • Slangen
  • en hagedissen

8. De nationale bomen van Madagascar: Allée des baobabs

De Boabab boom is de nationale boom van Madagascar. Het is inmiddels een echt symbool geworden voor het mooie eiland. Sommige van deze bomen kunnen erg hoog worden. Sommige Boabab bomen zijn circa 30 meter hoog. Als je veel van deze bomen wilt zien, dan is het aan te raden om naar de steden Morondava en Belo sur Tsiribihina te reizen. Hier kom je ze namelijk erg veel tegen.

9. Prachtige regenwoud met 60 soorten orchideeën nationale park Zahamena

Dit nationale park kun je vinden in het oosten van Madagascar. Dit park wordt ook wel Réserve Naturelle Intégrale de Zahamena genoemd. Het is een schitterende regenwoud waar je diverse flora en fauna tegenkomt. In dit park kom je maar liefst 60 soorten orchideeën tegen. De omgeving is hier schitterend en ook zeker de moeite waard. Je komt hier veel planten tegen met een medicinale werking. De prachtige Madagaskargrasuil, reptielen en lemuren staan je in dit gebied al op te wachten.

10. Luxe stranden op het eiland Nosy Be

Als je na een rondreis toe bent aan een beetje luxe en ontspanning, dan is het eiland Nosy Be zeer geschikt. Je kunt dit eiland vinden in het noordwesten van Madagascar. De stranden en natuur van dit gebied zijn schitterend. Je kunt ontspannen op het strand, maar ook als je toe bent aan meer actie, valt er genoeg te doen op dit eiland. Maak een zeiltocht, ga duiken of neem een kijkje onder water tijdens het snorkelen. Bezoek het natuurpark Réserve naturelle intégrale de Lokobe of ga naar de lokale markt van Hell-Ville. Als je een echte musa liefhebber bent, dan kun je ook langs bij het Musée Océanographique.

In dit artikel heb je alles gelezen over de Madagascar highlights die je gedurende je rondreis in Madagascar niet mag missen. Er zijn steeds meer toeristen die door Madagascar gaan backpacken. De ervaringen met het backpacken door dit land zijn over het algemeen erg positief. De kosten voor je reis in Madagascar vallen op deze manier heel erg mee. Het klimaat van Madagascar is hier ideaal voor en veel toeristen zien dit dan ook echt als een mooie natuurreis. Bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in voor een onvergetelijke reis.

Plaats een reactie