tips backpacken azie

Tips backpacken Azië: 37 gouden tips voor jouw reis

Azië is een hele populaire bestemming voor backpackers. Steeds meer reizigers willen naar dit populaire continent om een geweldige tijd te ervaren. In Azië kun je namelijk genieten van een schitterende natuur, bijzondere cultuur en interessante geschiedenis. Daarnaast heb je in dit continent vaak aangename temperaturen en is er voor iedereen wel wat interessants te vinden. Of je nu gaat voor een luxe vakantie, of juist een backpackreis waar je zo min mogelijk geld aan wilt uitgeven, in Azië is er voor iedereen wat wils. Als je reist naar Azië, dan zijn er bepaalde tips die je erg goed kunnen helpen gedurende je reis. Wij geven je in dit artikel onmisbare tips voor backpacken in Azië.

Tips backpacken Azië: 37 onmisbare tips

 1. Als je een natuurliefhebber bent, dan is het regenseizoen in Azië een aanrader. Vaak kun je dan genieten van veel groen om je heen. Vooral in de avonden heb je dan wel te maken met een regenbui.
 2. Het is een aanrader om je van te voren al goed te verdiepen in de culturen die je in Azië tegen kunt komen. Op deze manier is het voor jou gemakkelijker om bepaalde bezienswaardigheden en mensen te begrijpen.
 3. Wil je een dure vliegticket voorkomen? Reis dan niet in het hoogseizoen, dat is gedurende de maanden juli, augustus en december. Een reis naar Azië kost op deze manier onnodig veel.
 4. Drink in Azië niet van het lokale water. Let er ook altijd op of ijs wel gemaakt is van schoon water.
 5. Neem een goede spray mee tegen muggen, deze kom je hier namelijk behoorlijk veel tegen.
 6. Wil je de mooiste plekken van Azië bezoeken? Dan zijn er vaak al kant en klare routes te verkrijgen die je kunt volgen.
 7. Wil je zon, maar niet zulke hoge temperaturen? Dan is het een aanrader om te reizen door Azië in het droge seizoen.
 8. Wil je graag naar de Filipijnen gedurende je reis? Zorg er dan voor dat jij je reis niet plant gedurende het orkaanseizoen.
 9. Wil je graag naar Cambodja? Ga dan vooral niet gedurende de maanden april en mei. Het kan er dan namelijk erg warm worden waardoor rondreizen niet meer comfortabel is.
 10. Als je reist door Azië, dan zal je merken dat je te maken krijgt met een hele vredevolle en aardige bevolking. Maak daarom zeker contact met de locals gedurende je reis. Je zal merken dat je hier een fijne ervaring aan overhoudt en misschien wel hele goede tips voor je rondreis.
 11. Het is altijd verstandig om in Azië te bekijken of er sprake is van een positief of negatief reisadvies van het land dat je wilt gaan bezoeken.
 12. Als je kant en klare backpackroutes volgt, dan kom je vaak mooie plekken tegen. Door eens buiten zo’n route om te gaan, zal je merken dat je nóg mooiere plekken tegenkomt.
 13. Informeer je op tijd in de vaccinaties die je voor deze reis moet halen.
 14. In Azië kun je heerlijk eten. Je zou het misschien niet denken, maar het eten dat je kunt kopen bij de kraampjes op straat zijn vaak huisgemaakt en hierdoor érg lekker. Het is daarnaast ook nog eens heel erg goedkoop.
 15. Ben je gevoelig voor eten uit kraampjes? Dan is het een aanrader om na het eten een flesje frisdrank te nemen. Prik blijkt de kans op voedselvergiftiging namelijk te verkleinen.
 16. Neem een medisch paspoort mee tijdens je reis.
 17. Neem een kwalitatieve backpack mee gedurende je reis.
 18. Ga je een bestemming bezoeken in Azië? Ga dan niet direct op Google alles uitzoeken en de foto’s alvast bekijken. Op deze manier kun jij je gedurende je rondreis bijna niet meer laten verrassen.
 19. Reis je alleen door Azie en vind je het zo nu en dan leuk om met iemand een stukje mee te reizen? Dan is het een aanrader om te overnachten in een hostel. Dit is vaak goedkoop én je komt er veel reizigers tegen.
 20. In Azië houden ze over het algemeen niet zo van korte broeken/rokken en open topjes. Als je respect wilt hebben voor de locals, is het belangrijk om je hier enigszins in te verdiepen zodat je geen rare blikken krijgt gedurende je reis. In de toeristische gebieden kan deze kleding wel weer.
 21. Als je naar Azie wilt reizen, dan zal je al gauw merken dat er ontzettend veel aanbieders zijn van vliegtickets. Maak een goede vergelijking voordat je een reisticket boekt.
 22. In Azië kun je in behoorlijke regenbuien terechtkomen. Een goede poncho of regenjas is daarom zeker geen overbodige luxe.
 23. Azië is erg interessant voor mensen die veel ervaringen willen voor weinig geld. Voor relatief weinig geld kun je namelijk erg veel doen en beleven tijdens je reis.
 24. Neem als je gaat backpacken door Azië je eigen make-up en verzorgingsproducten mee. In de meeste verzorgingsproducten in Azië zitten namelijk bleekmiddelen verwerkt.
 25. Zorg voor een goede reisverzekering als je op reis gaat. Op deze manier voorkom je ongewenste verrassingen.
 26. In Azië heb je vaak te maken met aangename temperaturen. Het is handig om een lange broek en vest mee te nemen, maar zorg ervoor dat jij je tas niet te zwaar inpakt. Vaak heb je namelijk te maken met mooi weer.
 27. Als je in Azië wilt reizen met het openbaar vervoer, dan is de bus zeker een aanrader. Goedkoop én veilig.
 28. Neem een goede slot mee. Als je slaapt in een Aziatische hostel heb je namelijk vaak een eigen slot nodig om gebruik te maken van het kluisje.
 29. Neem een goed boek mee op reis. In Azië kun je op sommige plekken heerlijk tot rust komen en dan is het wel fijn om te relaxen met een goed boek.
 30. Neem gedurende je reis genoeg tijd om te rijstvelden te bekijken. Dit is erg interessant om te ervaren.
 31. Wist je dat vrouwen een monnik niet mogen aanraken? Dit is goed om te weten als je in Azië bent.
 32. Neem een goede camera mee. In Azië zal je namelijk veel uitzichten en bezienswaardigheden tegenkomen die zeker een foto waard zijn.
 33. Neem oordopjes mee zodat je in alle rust kan slapen in een rumoerige hostel.
 34. Als je reist door Azië, is het goed om een wereldstekker mee te nemen. Op deze manier kun jij je apparaten altijd opladen.
 35. Als je gaat reizen door Azië, is het aan te raden om altijd je paspoort digitaal bij je te hebben (een kopie). Sla het document bijvoorbeeld op in je e-mail. Op deze manier kun je hier namelijk altijd bij.
 36. Tijdens je reis hoef jij je zeker geen zorgen te maken over het eten in Azië. Het eten is er namelijk enorm gevarieerd én lekker.
 37. Het is handig om gedurende je reis door Azië een creditcard bij je te hebben. Op deze manier heb je namelijk meer betalingsvrijheid gedurende je reis.

In dit artikel hebben wij je 37 tips gegeven om een succesvolle backpack reis te ervaren in Azië. Als je gaat backpacken, dan is het zeker een aanrader om eens te kijken bij onze artikelen over goedkoop backpacken en de 77 gouden tips backpacken die je niet mag missen. Op deze manier kun je uitkijken naar een zorgeloze en onvergetelijke reis. 

Plaats een reactie