Abel Tasman National Park

Alles over het weer, wandelingen en kajaktochten in het Abel Tasman National Park

In het noordwesten van het Zuidereiland kun je het Abel Tasman National Park vinden. Het is relatief een klein Nationaal park, maar het heeft in Nieuw-Zeeland zeker een waardevolle plek ingenomen. Abel Tasman was namelijk de Nederlandste ontdekkingsreiziger die in de periode van 1633-1652 Nieuw-Zeeland heeft ontdekt. Het Abel Tasman National Park is dan ook vernoemd naar Abel Tasman vernoemd. Het is een kleine nationale park waar je wel grootste schoonheid van de natuur kunt bewonderen. Het contrast tussen het turquoise zeewater, het strand en de bossen is schitterend. Ik vertel je graag alles over het Abel Tasman National Park in Nieuw-Zeeland.

Abel Tasman National Park, een kleine nationale park met grote schoonheid

Dat Abel Tasman National Park een kleine nationale park is, doet niks aan de schoonheid die je hier kunt bewonderen. In dit gebied kom je namelijk prachtige watervallen tegen en kun je ontspannen op goudgele stranden. De groene bossen die je hier tegenkomt zijn dichtgegroeid en bevatten de mooiste planten en bloemen. Je komt hier zelfs prachtige grotten tegen waar je een kijkje kunt nemen. Als je hier bent, dan merk je het al gelijk. In dit park is het ongelooflijk stil. Het enige wat je hoort zijn de fluitende vogels en het geluid van de prachtige zee.

Hoe reis je naar het Abel Tasman National Park?

Omdat het Abel Tasman National Park ligt in het Zuidereiland, is dit gebied gemakkelijk te bereiken vanuit Nelson. Over de kustweg ga je over Mapua en Motueka en je komt bij dit bijzondere park. Als je hier aankomt, dan kun je beschrijvingen van het park krijgen. Indien je van plan bent om een wandeling te maken door het park, dan kun je ook allerlei wandelroutes krijgen. Heb je liever een gids? Dan kun je deze hier ook huren. Het voordeel van een gids is dat je gedurende je reis door dit gebied veel informatie krijgt. Als je aankomt bij dorpen in de omgeving, dan kun je ook gemakkelijk bij het park komen. De meeste dorpen laten namelijk bussen rijden naar het park waardoor je er altijd gemakkelijk en goedkoop kunt komen.

Maak een schitterende kajaktocht door het Abel Tasman National Park

Veel toeristen komen hier om te zee kajakken. Daar is dit gebied namelijk zeer geschikt voor. Het water is te vertrouwen en de omgeving die je hier kunt zien is schitterend. Als je in de zee bent, dan heb je zelfs de kans om zeehondjes en dolfijnen te zien. Gedurende je tocht kom je langs prachtige baaien en zie je van een afstandje een plaatje dat zo op een ansichtkaart kan. De goudgele stranden met daarachter mooie groene palmbomen zijn erg mooi om te zien. Zee kajakken kun je hier prima het hele jaar doen. Als je naar Marahau gaat, dan kun je kennis maken met touroperators. Zij kunnen je begeleiden en aangeven welke mogelijkheden er bestaan om verantwoord te kajakken. Dit gebied is ook de beste startpunt voor een mooie tocht.

Een stevige wandeling door het Abel Tasman National Park

Wandelliefhebbers gaan in dit gebied een geweldige tijd tegemoet. De omgeving in dit nationale park is namelijk zeer geschikt voor een stevige wandeling. Het is zeker verstandig om je wandelschoenen mee te nemen. Het park staat bekend om de mooie tochten die je kunt maken. Ene hele populaire wandeling is de Abel Tasman Coast Track. Dit is een wandeling die elke maand weer gemaakt wordt door honderden toeristen die meer van de omgeving willen zien. De tocht is niet moeilijk en is ongeveer 51 kilometer. De tocht zal ongeveer 2 tot drie dagen in beslag nemen en zorgt ervoor dat je een groot deel van het Abel Tasman National Park kunt zien. Dit is een avontuurlijke wandeling waarbij je zelfs over allerlei hangbruggen loopt en kennis maakt met de dichtbegroeide bossen.

Heb je als wandelaar meer ervaring en kan je wel een wat ruigere wandeltocht aan? Dan kun je de Inland Track lopen door het Abel Tasman Nationale park. Deze wandeltocht is een stuk ruiger dan het Abel Tasman Coast Track. Gedurende je wandeling maak je hier kennis met de prachtige watervallen van Nelson en kun je dieper het Nationale park inkomen.

Alleen op een verlaten strand in het Abel Tasman Nationale Park

Het Abel Tasman Nationale Park heeft veel baaien en verlaten stranden. De kans is groot dat je gedurende een lange wandeling ineens uitkomt op een verlaten strand. Dit houdt in dat je een heel strand kunt hebben voor jou alleen. Bekijk hier de dansende golven van de zee en een geweldig uitzicht. Op het strand kan je in aanraking komen met zeehonden en zeeleeuwen die leven in dit water.

Overnachten gedurende je bezoek aan Abel Tasman Nationale park

Als je een bezoek brengt aan het Abel Tasman Nationale park, is het verstandig om al op tijd te bekijken waar je kunt overnachten. Indien je telkens een dag wilt nemen om het gebied te verkennen, dan kun je een slaapplek zoeken in Nelson. Hier heb je genoeg accommodaties en de kans dat je hier kunt overnachten is erg groot. Indien je bijvoorbeeld gaat deelnemen aan een excursie van meerdere dagen, is het goed om te weten dat je in het park zelf ook hutten hebt waar je kunt overnachten. Indien je in een drukke periode dit park bezoekt, is het verstandig om zo’n hut op tijd te reserveren. Indien je gaat overnachten in Nelson, dan kun je hier ook kennis maken met de vele restaurants en de winkeltjes waar je heerlijk kunt rondsnuffelen. Nelson is een hele artistieke stad, dus hier wonen dan ook veel kunstenaars. Als je een kunstliefhebber bent, dan is het erg leuk om de vele kunstmarkten in dit stadje te bezoeken.

Het Abel Tasman Nationale Park is relatief klein, maar je kunt er groot plezier beleven. Het gebied is schitterend en trekt om deze reden dan altijd nog veel toeristen. Hier kun je terecht voor een ontspannende tijd op het strand of voor een ruige wandeling door het bos.  Als je hier bent geweest, dan kun je maar één conclusie trekken: Nieuw-Zeeland is een adembenemende paradijs op aarde.

Plaats een reactie