stewart island

Maak avontuurlijke wandelingen op Stewart Island

Helemaal onderin op het Zuidereiland kun je Stewart Island vinden. Het is een locatie die vaak wordt overgeslagen door toeristen. Dit is erg jammer, omdat je er wel veel kunt beleven. Stewart Island is de op één na grootste eiland van Nieuw-Zeeland en is voorzien van een prachtige landschap. Stewart Island is maar voor één procent bewoond. Dit geeft je het gevoel dat je een onbewoonde eiland bezoekt. In dit gebied kun je een lange wandeling maken met het gevoel dat je het hele gebied alleen voor jezelf hebt. Ik vertel je alles wat je moet weten over Stewart Island.

Onaangetaste natuurlijke schoonheid van Stewart Island

Stewart Island is een eiland van 1.746 vierkante kilometer groot. De landschappen die je hier kunt vinden zijn grotendeels niet aangetast door de mens. Op deze manier kun je genieten van prachtige wilde natuur. De kustlijn is rotsachtig en is voorzien van veel inhammen wat de kust een ruige look geeft. De baaien en stranden die je hier kunt vinden zien er schitterend uit. Omdat nog niet veel toeristen dit gebied hebben ontdekt, zorgt dit eiland ervoor dat je helemaal tot rust kunt komen. Als je hier rondloopt, heb je het gevoel dat je hier alleen met je gedachten rondloopt. Een geweldige ervaring die kan zorgen voor veel ontspanning.

Hoe kun je Stewart Island bereiken?

Als je een bezoek wilt brengen aan Stewart Island, dan heb je in principe twee mogelijkheden om dit te doen. Allereerst kun je kiezen voor een vliegtocht vanuit Invercargill. Dit is de kortste optie, maar kost ook wat meer omdat je een ticket moet kopen. De vliegtocht zal in totaal circa 20 minuten, dus je bent er ook zo. Als je graag wilt kiezen voor een methode waarvoor je minder kosten hoeft te maken, dan kun je er ook komen met de boot. Vaar mee met de Catamaran Foveaux Express om hier te komen. Het is wel goed om te weten dat het water gedurende de vaartocht behoorlijk wild kan zijn. Als je hier gevoelig voor bent, is een vliegtocht misschien wat geschikter.

Het weer in Stewart Island

In Stewart Island heb je te maken met een mild klimaat. Je hebt te maken met onvoorspelbaar weer. In de zomer moet je rekening houden met temperaturen die vaak liggen rond de 15 graden. In de winter is het ongeveer 9 graden. Vaak vriest het alleen maar in de hogere delen van Stewart Island. In dit gebied regent het wel veel.

Stewart Island: verschillende wandelroutes door Stewart Island

Stewart Island is zeer geschikt voor een stevige wandeling. Wandelliefhebbers kunnen zich in dit gebied goed vermaken. De paden die je hier kunt vinden zijn over het algemeen goed onderhouden. Gedurende je wandeling kom je veel mooie plekken tegen. Je komt onder andere langs de mooiste bossen. Hieronder vertel ik je meer over de populairste wandelingen:

Naam wandelroute Wat kom je hier tegen? Niveau
De Ryan’s Creek Track De Ryan’s Creek Track is een wandeling van circa 3,5 uur. Tijdens deze wandeling kom je langs de schitterende bossen van Paterson Inlet. Als je bij Paterson Inlet aankomt, dan heb je te maken met een zeetong van 16 km die het eiland inloopt. Hier kom je pelsroggen en prachtige dwergqinuins tegen. In dit gebied kun je ook gedurende je wandeling een boot huren om op het water mooie zeedieren te spotten. De kans is groot dat je hier dolfijnen tegenkomt. Beginner
Horseshoe Point-wandeling Dit is een wandeling die zeer geschikt is voor mensen die houden van een stevige wandeling. Deze wandeling duurt circa 4 uur en brengt je langs veel mooie plekjes van Stewart Island. Je komt langs Moturau Moana en Horseshoe Bay. Hier komen allemaal prachtige veerboten aan. Gedurende je wandeling kom je ook langs een prachtige inheemse tuin. Dit is een wandeling waarbij het belangrijk is dat je in ieder geval goede schoenen aan hebt en voorzien bent van enkele flesjes water. Dit is een wandeling die al wat meer uitdaging biedt dan de Ryan’s Creek Track Licht gevorderd
De North-West Circuit Dit is een wandeltocht die de meeste toeristen trekt naar dit eiland. De North-West Circuit is een wandeling die slechts geschikt is voor mensen die veel ervaringen hebben met wandelen. De tocht duurt circa 10-14 dagen en wordt door veel mensen bestempeld als zwaar. Als je meer ervaring hebt, dan is dit wel de geweldigste manier om kennis te maken met Stewart Island. Je plekjes die je onderweg tegenkomt zijn namelijk schitterend en helemaal de moeite waard. Je kunt een tent meenemen om verzekerd te zijn van een plek om te overnachten, maar meestal kun je langs de route genoeg hutten vinden. Het enige nadeel is dat deze vaak vol zitten als je deze route aflegt in het hoogseizoen. Gevorderd

Bekijk de mooiste vogels en pinguïns op Steward Island

Reizigers die het geweldig vinden om veel vogelsoorten te bekijken, verlaten met een tevreden gevoel dit eiland. Op Stewart Island kom je namelijk veel beschermde vogels tegen. Heb jij al eens een bullalbatros of de duikstormvogel mogen bewonderen? De kans is groot dat je dat hier wel kan doen.  Als je bij de rotsen aankomt, dan is de kans groot dat je hier meerdere soorten pinguïns tegenkomt. Hier kom je onder andere de blauwe dwerg pinguïns en dikbek pinguïns tegen. De meeste vogels kom je tegen tijdens een wandeling in het bos. Hier kan het maar zo zijn dat er een kaka, tui of geelkopparkiet boven je hoofd vliegt. Waar de meeste toeristen nog voor komen, is om een kiwi te bekijken. Steward Island is wat dat betreft uniek, alleen hier kun je een kiwi zien in de natuurlijke leefomgeving. Deze kiwi’s zijn niet gemakkelijk te vinden, vaak kom je deze in de nacht tegen. Als je deze bijzondere vogel wilt spotten, is het aan te raden om in de nacht te gaan zoeken onder begeleiding van een ervaren gids.

Stewart Island is een eiland dat nog niet door veel toeristen is ontdekt. Dit is een eiland waarbij je het gevoel hebt dat je de bewoonde wereld even kunt ontlopen. Op dit eiland kom je de prachtigste vogels en pinguïns tegen. Dit is ook de enige plek waar je de bijzondere kiwi vogel kunt zien in haar natuurlijke leefomgeving. De beste manier om Stewart Island te ontdekken is door het maken van een wandeling door de omgeving.

Plaats een reactie