Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Beste reistijd Nieuw-Zeeland? Voor 3 weken naar het zuidereiland?

Het is de droom van velen: een reis maken naar Nieuw-Zeeland. Als je hebt besloten dat je graag naar Nieuw-Zeeland wilt, dan wil je wel graag weten wat de beste reistijd Nieuw-Zeeland is. Je wilt namelijk dat je reis naar dit bijzondere land succesvol is. Het zou jammer zijn dat je hier aankomt in de winter, terwijl je dacht dat het er ontzettend warm zou zijn. Om deze reden informeer ik je graag over de beste reistijd Nieuw-Zeeland.

Beste reistijd Nieuw-Zeeland: voor iedereen anders

De beste reistijd naar Nieuw-Zeeland kan voor iedereen wat anders betekenen. De beste reistijd heeft namelijk veel te maken met je persoonlijke wensen. Omdat deze per persoon kunnen verschillen, kan de beste reistijd voor iedereen wat anders betekenen. Misschien ben jij wel gek op de warme zon en wil je graag gedurende je reis genieten van de warmte, de kans bestaat dat iemand anders juist op zoek is naar een geweldige omgeving in de bergen om zich bezig te houden met zijn favoriete sport: skiën. Om de beste reistijd te kunnen bepalen voor je reis naar Nieuw-Zeeland, is het om deze reden belangrijk dat jij je wensen in beeld brengt. Op deze manier is het gemakkelijker om de beste reistijd voor jouw reis en wensen aan te wijzen.

Beste reistijd Nieuw-Zeeland: beste reistijd en klimaat

Het klimaat van Nieuw-Zeeland kun je prima vergelijken met het klimaat van Nederland. Net als in Nederland, kan het weer in Nieuw-Zeeland erg wisselend zijn. Daarom is het zeker verstandig om van te voren te onderzoeken wat de beste reistijd is. Het belangrijkste om te weten is dat Nieuw-Zeeland zich bevindt op het Zuidelijk halfrond. Dit houdt in dat als we hier Kerst vieren, het daar hoogzomer is. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat als het hier dag is, het daar nacht is. In Nieuw-Zeeland heb je koude tot zachte winters en vaak heerlijke warme zomers. Er is niet echt sprake van een regenseizoen. Heel het jaar kun je regen vinden, vooral in de winter zijn de regenbuien heftig. Een deel van het Noordereiland heeft een subtropisch klimaat. Dit komt omdat dit gedeelte dicht bij de evenaar ligt. Als je op zoek bent naar een algemene beste reistijd. Dan is het verstandig om in de maanden december, januari, februari en maart te reizen naar Nieuw-Zeeland. De weersomstandigheden zijn dan het best om een geweldige reis te ervaren.

Beste reistijd Nieuw-Zeeland: hoogtepunten per seizoen

Hieronder kun je in een handig overzicht zien gedurende welke maanden Nieuw-Zeeland een bepaald seizoen heeft:

Seizoenen Maanden
Zomer Van december tot en met februari
Herfst Van maart tot en met mei
Winter Van juni tot en met augustus
Lente Van september tot en met november

 

Elk seizoen heeft weer bepaalde voordelen en hoogtepunten. Hieronder vertel ik je graag wat voor moois je per seizoen kunt vinden in Nieuw -Zeeland. Aan de hand van deze informatie kun je al snel voor jezelf bepalen gedurende welk seizoen je in Nieuw-Zeeland wilt zijn en wat dus je beste reistijd is.

Hoogtepunten lente in Nieuw-Zeeland

Net zoals in Nederland, kun je in Nieuw-Zeeland gedurende de lente prachtige bloeiende bloemen verwachten. De omgeving van Nieuw-Zeeland ziet er in de lente dan ook prachtig uit. Je hebt in de lente te maken met temperaturen tussen de 6 en 18 graden Celsius. Wil je graag in de lente Nieuw-Zeeland ontdekken? Dan ben je zeker niet de enige. Zorg ervoor dat je al op tijd op zoek gaat naar een ticket. Als je in de lente naar Nieuw-Zeeland afreist, dan ben je hier ook tijdens het prachtige waterval seizoen. Tijdens dit seizoen vermenigvuldigen de watervallen zich en dat is prachtig om te zien. Een grote aanrader om te bezoeken zijn de Milford Sound en Doubtful sound.

Hoogtepunten zomer in Nieuw-Zeeland

In de zomer kun je genieten van heerlijke temperaturen die tussen de 20 en 32 graden liggen. Het perfecte seizoen om je gedurende je reis bezig te houden met de vele geweldige wateractiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan zeilen, snorkelen en kajakken. Zoek verkoeling op de prachtige stranden bekijk de Pohutukawa bomen die volop in bloei staan met mooie rode bloemen. In de zomer vieren de Nieuw-Zeelanders Kerst, deze prachtige rode bomen worden dan ook door de vele toeristen de Kerstbomen genoemd van Nieuw-Zeeland.

Hoogtepunten winter in Nieuw-Zeeland

Gedurende de winter kun je prachtige besneeuwde bergtoppen bekijken in Nieuw-Zeeland. De winter is een geweldige periode om je bezig te houden met diverse fiets- en wandeltochten door de omgeving. Of je een strenge of een zachte winter zal ervaren, is sterk afhankelijk van het gebied waar jij je gedurende je reis bevindt.

Hoogtepunten herfst in Nieuw-Zeeland

Geniet in de herfst van een mooie kalme omgeving. De prachtige herfstkleuren en de aangename temperaturen die tussen de 7 tot 21 graden liggen zijn geweldig om te zien. Je moet er wel rekening houden dat je vaak te maken krijgt met koude avonden. De herfst in Nieuw-Zeeland is zeer geschikt om te wandelen of te kajakken.

Beste reistijd Nieuw-Zeeland: kosten

De zomer begint in Nieuw-Zeeland in december. Tussen kerst en januari hebben de bewoners van Nieuw-Zeeland vakantie. Dit is dan ook een hele drukke periode in het jaar. De prijzen zullen in deze periode ook hoger uitvallen dan de andere maanden. Als je op zoek bent naar warm weer, dan kun je Nieuw-Zeeland bezoeken vanaf half januari tot eind februari. Het mooie aan deze periode is dat de bloemen weer prachtig beginnen te groeien en Nieuw-Zeeland ziet er gedurende deze periode ook prachtig uit met de zon. Het is gedurende deze periode ook weer een stuk rustiger in het land omdat de Kiwi’s weer gestart zijn met werken. Als je deze periode boekt, dan kun je ook rekenen op een goedkopere reis. De kosten zullen dan een stuk lager uitvallen. Vanaf de maand juni is het winter, tijdens deze periode kun je in de bergen skiën en genieten van een prachtige omgeving. Vanaf maart tot en met mei is het zeker ook mogelijk om Nieuw-Zeeland te ontdekken. Als je deze periode gaat reizen naar Nieuw-Zeeland en je wilt graag kamperen, dan is het verstandig om ook genoeg warme kleding mee te nemen. In de nacht kun je namelijk te maken krijgen met lage temperaturen.

Beste reistijd Nieuw-Zeeland: tips

  • Als je een ticket Nieuw-Zeeland wilt kopen, dan kan je deze vaak in de maand januari goedkoop vinden. Daarnaast is het zeker een aanrader om aanbiedingen en goede deals in de gaten te houden. De kans bestaat dat er iets moois voorbij komt.
  • Een mooie manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken is om een camper te huren of te kopen. Op deze manier heb je altijd een slaapplek en een veilige vertrouwde thuisbasis. Het is daarnaast een geweldige manier om een rondreis te maken omdat je nergens afhankelijk van bent.
  • Omdat je te maken hebt met weer in Nieuw-Zeeland dat van te voren lastig in te schatten is, is het aan te raden om op het gebied van kleding van alles mee te nemen in je koffer. Probeer hierbij in laagjes te denken. Neem bijvoorbeeld een topje mee, een t-shirt en een vest. Zo kun je altijd een extra laagje dragen als het je tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland toch te koud wordt.

Dankzij deze tips is het voor iedereen mogelijk om de beste reistijd te kiezen voor hun onvergetelijke reis naar Nieuw-Zeeland.

Plaats een reactie