Auckland

Alles over de bezienswaardigheden, weer en inwoners van Auckland

Auckland kun je vinden op het Noordereiland en is één van de dichtstbevolkte stedelijke gebieden van Nieuw-Zeeland. Auckland is van bijna alle markten thuis, je kunt hier namelijk alle ingrediënten vinden voor een geweldige vakantie. Geschiedenis- en cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken en daarnaast heb je ook de kans om door prachtige havens te varen en te ontspannen in de leukste en oudste stadsparken. Ik vertel je graag alles over Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland.

Auckland is de grootste

Auckland heeft een prachtige ligging, het is namelijk gebouwd op 50 eilanden en ook nog wat gedoofde volkanen. Auckland is op het gebied van oppervlakte de grootste stad die je kunt vinden in Nieuw-Zeeland. Het is zelfs zo dat een derde van alle bewoners van Nieuw-Zeeland woont op Auckland. De stad zelf is niet heel modern, maar lijkt eerder op een ontzettende grote dorp. De enige grote kantoorflats en grote gebouwen van glas en marmersteen kun je vinden in het zakencentrum. De Kiwi’s houden van wat oudere gebouwen met een verhaal. De meeste kiwi’s houden daarom niet zo van de moderne gebouwen die je in het centrum kunt vinden. Gelukkig kun je in de omgeving veel oude havens vinden die zorgen voor een ontzettend mooi uitzicht.

Auckland, een stad waar je goed kunt zeilen

Auckland wordt vaak ook ‘City of Sails’ genoemd en dat is niet zonder reden. Auckland heeft namelijk prachtige havens die het hele centrum omarmen. Aucklanders vinden het geweldig om te zeilen en dat kun je ook terugzien aan hun leefstijl. Ze vinden het geweldig om hun vrije uurtjes te besteden op het water. De havens zitten dan ook vol met zeilschepen wat zorgt voor een geweldig uitzicht. Iets waar veel Aucklanders naar uitkijken, zijn de vele zeilwedstrijden die hier worden georganiseerd. Ken jij de beroemde America’s Cup? Dat wordt hier namelijk ook georganiseerd.

Auckland heeft een rijke geschiedenis

Dat de havens erg oud zijn, kan je merken aan de geschiedenis van deze bijzonder stad. De havens van deze stad gaan namelijk zelfs terug tot de 14de eeuw. Toen streken de Maori-stammen namelijk neer in Auckland. De nederzettingen die ze hadden bouwden ze op een bijzondere manier, dit deden ze op de toppen van gedoofde vulkanen. Een tijd later ontdekte de Britse kapitein Hobson die gebied toen hij in 1840 aanmeerde. Van de Maori kocht hij 1200 hectare voor een hele lage prijs. Auckland was destijds al een aantrekkelijk gebied. De grond was namelijk ontzettend vruchtbaar en daarnaast had het gebied een centrale locatie en een mooie natuurlijke haven. In de Britse marine was er een hoge officier werkzaam met de naam Lord Auckland, dit is dan ook de naam van dit prachtige gebied geworden.

Op zoek naar een slaapplek in Auckland

Als je een bezoek brengt aan Auckland, dan hoef jij je in ieder geval geen zorgen te maken om een geschikte slaapplek. Er zijn namelijk veel accommodaties in Auckland waar je gebruik van kunt maken. Er zijn veel gezellige wijken die geschikt zijn om te overnachten, denk bijvoorbeeld aan populaire wijken zoals The Waterfront, Newmarket en Jervois Roads. Vooral in The Waterfront kun jij je goed vermaken als je ook op zoek bent naar een wijk waar veel te beleven valt en waar je ook nog eens heerlijk kunt eten en winkelen.

Auckland: de mooiste bezienswaardigheden

Als je naar Auckland gaat, dan valt hier ontzettend veel te beleven. Omdat er zoveel te doen is, heb ik de absolute hoogtepunten voor je opgezocht. Op deze manier hoef je niks te missen als je reist naar Auckland:

Auckland museum

Omdat Auckland een rijke geschiedenis heeft, is het zeker een absolute aanrader om een bezoek te brengen aan dit museum. Hier zal je veel zien en leren over dit prachtige gebied. Als je meer kennis hebt van de geschiedenis, zal dit er ook voor zorgen dat je meer snapt van het huidige gebied. In Auckland kun je namelijk nog steeds veel Moari vinden. Hier kun je ook veel mensen vinden die een Polynesische afkomst hebben.

Veel water in Auckland

Het water in Auckland trekt veel toeristen aan. Het is namelijk een geweldige plek om heerlijk rond te varen om op deze manier meer van de omgeving te zien. Daarnaast heb je ook enkele prachtige parken in Auckland die zeker een bezoekje waard zijn, denk hierbij aan Auckland Domain en Albert Park.

Mount Wellington

Ongeveer tien kilometer buiten de stad kun je de berg Mount Wellington vinden. Klim naar boven en ontvang als beloning een adembenemend uitzicht. Het is zeker prachtig om je hier te bevinden als de zon wegzakt in de zee.

Winkelen in Auckland

Als je een bezoek brengt aan Auckland, dan kun je ook heerlijk winkelen. Je hebt veel soorten winkels en markten waar je heerlijk uren op zoek kunt gaan naar leuke en unieke spulletjes. Natuurlijk kun je de dag afsluiten met een heerlijke diner in één van de vele goede restaurants en daarna een lekker drankje drinken bij de gezelligste cafés.

Sky Tower

Als je op zoek bent naar een hoge locatie zodat je een prachtig uitzicht hebt over Auckland, dan is het aan te raden om naar het Sky Tower te gaan. In het centrum kun je de Sky City vinden, als je hier met de lift omhoog gaat, dan kom je op een geweldige hoogte waar je een adembenemend uitzicht staat te wachten.

Central Business District

In dit gebied kun je behalve leuke winkels, ook veel musea vinden. Dit bruisende gebied heeft veel bars en trendy restaurants waar je een leuke tijd kunt beleven.

One Tree Hill

Als je een liefhebber bent van hoge uitzichten, dan is het een aanrader om te klimmen naar het hoogste punt van deze vulkaan die slaapt. Als je op de top bent, dan heb je een schitterend uitzicht over de stad, havens en de eilanden die hierom heen liggen.

Auckland is een stad waar je veel kunt beleven. Leer meer over de interessante geschiedenis en ga naar de haven om te varen door de prachtige omgeving. Door One Tree Hill of Mount Wellington te beklimmen, staat je een bijzonder en uniek uitzicht te wachten. 

Plaats een reactie