auto huren nieuw zeeland

Auto huren in Nieuw-Zeeland: tips, ervaringen en voorwaarden

Nieuw-Zeeland is een prachtige bestemming om een avontuurlijke reis te ervaren. Als je in het land aankomt, dan zal de natuur je direct verbazen. Ongerepte bossen, vulkanen, witte stranden, sjorden en gletsjers: in Nieuw-Zeeland heb je het allemaal. Reizigers die op zoek zijn naar activiteiten zullen zich hier ook niet vervelen. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen en daarnaast zijn er nog tal van sporten die je hier kunt uitvoeren. Kajakken, bungeejumpen, parachutespringen of zweefspringen, in Nieuw-Zeeland kom je van alles tegen. Ook je smaakpapillen zullen gedurende deze reis niet worden teleurgesteld, Nieuw-Zeeland heeft namelijk een verrassende rijke keuken. Je kunt er veel traditionele gerechten vinden, maar ook sushi kun je hier erg goed eten. In Nieuw-Zeeland is er ook sprake van een koffiecultuur, er is overal een lekker goed kopje koffie te vinden. Ik heb het land al meerdere malen bezocht en het heeft echt mijn hart gestolen. Van een reis naar Nieuw-Zeeland krijg je zeker geen spijt. Vooral als je zelf gaan rijden met de auto kun je op een ontspannen en efficiënte manier kennis maken met Nieuw-Zeeland. Een auto huren in Nieuw-Zeeland is hét ultieme gevoel om te gaan en staan waar je maar wilt. Ik vertel je alles over autohuur in Nieuw-Zeeland.

Auto huren Nieuw-Zeeland: waarom wél doen, alle voordelen

Er zijn diverse redenen te noemen om een auto te huren gedurende je reis door Nieuw-Zeeland. Door een auto te huren kun je op een ontspannen manier kennis maken met ongerepte natuur, het dierenleven en de Maoricultuur in Nieuw-Zeeland. Je kunt overal naar toe rijden en weer vertrekken op het moment dat jij genoeg hebt gezien. Daarnaast zijn er ook andere redenen te noemen:

 • Je bent flexibel en bespaart jezelf veel dure taxiritten
  Een groot voordeel aan het reizen met een auto die je huurt is dat je erg flexibel bent. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Je bent niet meer afhankelijk van bus-, tram- en treintijden en daarnaast bespaar jij jezelf ook nog de ontzettend dure taxiritjes.
 • Je kunt veel meenemen gedurende je reis
  Met een auto kun je gedurende je reis meer meenemen. Als je gaat rondreizen zonder auto, dan is het van belang om zo min mogelijk mee te nemen. Dit is beter voor je rug, maar ook gemakkelijker gedurende je reis. Met een auto kun je ontzettend veel spullen meenemen. Alles wat je nodig hebt om je reis comfortabeler en hygiënischer te maken kan gewoon mee in de auto.
 • Je bent niet afhankelijk van openbaar vervoer of anderen
  Daarnaast ervaren veel mensen die een auto huren een groot gevoel van vrijheid. Je bent met een auto namelijk niet meer afhankelijk van eventuele vertragingen etc. Je kunt zelf beslissen of je ergens langer wilt blijven en kunt eerder vertrekken als je het ergens wel gezien hebt.
 • Je hebt de mogelijkheid om te huren vanuit Nederland   Je kunt een auto huren in het buitenland, maar het kan zijn dat je hierdoor te maken krijgt met miscommunicatie. De kans is namelijk erg groot dat je het contract niet goed begrijpt of te weinig tijd hebt om deze zorgvuldig door te nemen. Door te huren vanuit Nederland, kun je een contract aangaan in je eigen taal en daarnaast heb je ook voldoende tijd om te bekijken welke afspraken precies gelden met de verhuurmaatschappij.

Auto huren Nieuw-Zeeland: mijn ervaring met Europcar

Als je kiest voor autohuur in Nieuw-Zeeland, dan kun je een auto huren op diverse manieren en van allerlei soorten aanbieders. Ik heb zelf een hele goede ervaring met Europcar.  Europcar opereert vanuit 140 landen en heeft online hele goede beoordelingen met betrekking tot hun diensten. Europcar heeft in Nieuw-Zeeland maar liefst 22 locaties op de twee eilanden waar kunt kiezen voor autohuur. Ik was erg tevreden op de manier waarop ze hun klanten benaderen en ook over de gehuurde auto was ik erg tevreden. Het huren van een auto gaat hier gemakkelijk, binnen een enkele dag had ik al een auto gehuurd waar mee ik in principe gewoon weg kon rijden.

Europcar zorgt voor een veilige en comfortabele huurperiode

Daarnaast zorgt Europcar er ook voor dat je huurperiode zo veilig en comfortabel mogelijk is. Dit doen ze op allerlei manieren. Ze bieden bijvoorbeeld:

 • Ze zorgen ervoor dat je alle accessoires kunt bijboeken die je nodig hebt, denk bijvoorbeeld aan een navigatie/GPS
 • Je kunt je gehuurde auto laten voorzien door winterbanden. Of je dit nodig hebt, hangt natuurlijk af van je bestemming
 • Je kunt gebruik maken van diverse verzekeringen zodat je goed gedekt bent bij ongewenste verrassingen
 • Als je vaste klant bent, kun je profiteren van extra kortingen
 • Je kunt bij Europcar aangeven als je van plan bent om een caravan mee te nemen. Zij reserveren vervolgens een trekhaak voor jou die je dan kunt gebruiken gedurende je reis
 • Als je op de website kijkt van Europcar, dan is het aan te raden om ook altijd even een kijkje te nemen bij de ‘aanbiedingen’. Hier kom je vaak interessante acties tegen waar je goed gebruik van kunt maken.
 • Ga je reizen met een kind in de auto? Dan moet je dit aangeven bij Europcar, zij zorgen zij ervoor dat je een geschikte kinderstoel of zitverhoger kunt huren. Op deze manier kun jij je kind veilig vervoeren.
 • Ze hebben de nieuwste en veiligste voertuigen waar je gedurende je huurperiode gebruik van kunt maken. Dit betekent dat je kunt rekenen op een comfortabele voertuig waar je zonder problemen mee kunt rijden gedurende je vakantie.

Als je een auto huurt, dan ben je zelf de hoofdbestuurder van de huurauto. Als je ook andere personen wilt laten rijden, is het verstandig om deze extra bestuurders wel op te geven. Door dit te vermelden zorg je ervoor dat alle opgegeven personen bevoegd zijn om gedurende de huurperiode de huur auto te besturen.

Auto huren Nieuw-Zeeland: maak een vergelijking

Als je voor je rondreis een auto wilt huren in Nieuw-Zeeland, dan zal je op zoek moeten naar een geschikte aanbieder. Als je op zoek gaat naar aanbieders van autohuur in Nieuw-Zeeland, dan merk je al gauw dat het niet mee valt om direct een geschikte aanbieder te vinden. In zo’n geval is het zeker een aanrader om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Als je een auto huurt bij een aanbieder, dan zijn er diverse vragen die je hierbij kunt stellen:

 • Hoelang mag je de auto huren?
  Het is goed om de duur van je reis al van te voren te bepalen zodat je al direct bij de verhuurmaatschappij kunt aangeven hoelang je de auto nodig hebt. Dit zorgt voor meer duidelijkheid voor jezelf en de maatschappij.
 • Hoeveel personen passen er in de auto?
  Dit is een belangrijk punt om te bepalen of het hele reisgezelschap in de auto past. Als je alleen bent, zullen de meeste auto’s geschikt zijn. Wil je rondreizen met een groep vrienden? Dan is dit een belangrijke factor om een geschikte auto te bepalen.
 • Hoeveel kost het huren van de auto?
  Bepaal je budget van te voren, op deze manier weet je ook direct bij aankomst of je een bepaalde auto wel kunt betalen.
 • Wat zijn de voorwaarden voor het huren van een auto?
  Sommige verhuurmaatschappijen stellen diverse voorwaarden aan het huren van een auto. De bestuurder moet bijvoorbeeld een bepaalde minimumleeftijd of rijervaring hebben. Dit kan per verhuurmaatschappij sterk verschillen. Vraag bij de aanbieder naar de voorwaarden zodat je zeker weet of je wel voldoet aan de gestelde eisen om een auto te huren in Nieuw-Zeeland.
 • Waar haal je de auto op en waar kun je de auto weer inleveren?
  Bekijk goed waar je de auto moet ophalen en waar je deze weer kunt inleveren. Dit zorgt voor meer rust en duidelijkheid gedurende je reis.
 • Hoe zit het met de tank-regeling
  Bekijk goed welke afspraken je maakt met betrekking tot de brandstof- en servicekosten. Per verhuurmaatschappij kan dit erg verschillen. Bij sommige maatschappijen haal je de auto met volle tank op en mag je deze met lege tank weer inleveren. Andere bedrijven leveren de auto met volle tank en willen deze ook met volle tank weer terug hebben.

Auto huren Nieuw-Zeeland: handige tips

Hieronder kun je enkele handige tips vinden die je goed kunt gebruiken als je een auto wilt huren in Nieuw-Zeeland. Deze tips zorgen ervoor dat je ontspannen en zonder enige problemen de auto in het buitenland kunt huren om een geweldige vakantie te hebben:

 • Vraag op tijd een creditcard aan voor je reis naar Nieuw-Zeeland
  Het is goed om te weten dat de meeste aanbieders van autohuur in Nieuw-Zeeland vereisen dat je de betaling doet met een creditcard. Verhuurders vragen dan vaak om je creditcard gegevens die je wel moet kunnen laten zien. Het is daarom sowieso handig om op tijd een creditcard aan te vragen zodat je deze kunt gebruiken gedurende je reis. Niet alleen om een auto te huren in Nieuw-Zeeland, maar ook bijvoorbeeld in restaurants en bij het doen van activiteiten kan het handig zijn om een creditcard bij de hand te hebben. Je creditcard gegevens kunnen ook gebruikt worden als garantie voor de borg, bij eventuele boetes en schade en er kan ook sprake zijn van een eigen risico. Een creditcard is daarom zeker een must als je naar het buitenland reist. Heb je nog geen creditcard? Hier kun je de beste en voordeligste creditcards vinden voor je reis naar het buitenland.
 • Een ervaren bestuurder en aandachtspunten verkeer
  Als je een auto gaat huren in Nieuw-Zeeland, dan is het aan te raden om de auto te laten besturen door een persoon met veel ervaring. Je krijgt gedurende je reis in Nieuw-Zeeland vaak te maken met smalle wegen en scherpe bochten. Probeer hier rekening mee te houden tijdens het plannen van je reis. Het is ook aan te raden om de weersverwachting in de gaten te houden als je lange stukken gaat rijden. Verdiep je in de verkeersregels van Nieuw-Zeeland om boetes te voorkomen, deze kunnen namelijk behoorlijk hoog zijn. Daarnaast is het in Nieuw-Zeeland niet zo duidelijk als in Nederland dat er een trein nadert als je een treinspoor moet oversteken. Zorg er daarom altijd voor dat je concentreert bent als je een treinspoor tegenkomt.
 • Hoe lang wil je de auto huren in Nieuw-Zeeland? Het is verstandig om slim te boeken
  Een reis naar het buitenland kost al veel, het is daarom fijn als je op bepaalde zaken kunt besparen. Om te besparen op autohuur in Nieuw-Zeeland, is het aan te raden om verstandig te boeken. Hierbij is het aan te raden om te bekijken hoe de verhuurmaatschappij de prijs voor verhuur van een auto in Nieuw-Zeeland berekent. Een uur verschil kan je soms een hele dag huur kosten.
 • Haal je de auto op? Controleer alles
  Als je de huurauto ophaalt en inlevert, is het verstandig om een snelle controle te doen op diverse punten. Controleer de auto onder andere op: verlichting, krassen en deuken, staat van de banden, autopapieren, aanwezigheid reservewiel, veiligheidsgordels, airco en raambediening en buitenspiegels. Zo krijg je niet achteraf nog een forse rekening opgestuurd. Het is goed om de check ook van te voren even te doen, omdat je op deze manier voorkomt dat jij een rekening krijgt voor schade die al eerder bestond aan de auto.
 • Bekijk het huurcontract goed
  Als je een afspraak gemaakt hebt met een verhuurmaatschappij, is het verstandig om goed te bekijken welke afspraken in het contract zijn vastgelegd. Zo krijg je niet te maken met ongewenste verrassingen als je bijvoorbeeld plotseling toch schade hebt.
 • Noodgegevens altijd bij je hebben
  Zorg er altijd voor dat je noodgegevens bij je hebt als je een auto in Nieuw-Zeeland huurt. Als je toch te maken krijgt met pech of een auto ongeluk, dan heb je in ieder geval wel de gegevens bij je om de juiste personen te benaderen.
 • Zorg voor de juiste papieren
  Als je een auto huurt, dan is het aan te raden om in ieder geval te controleren welke documenten je hiervoor beschikbaar moet hebben. Je hebt in ieder geval je rijbewijs nodig, maar soms wordt ook een internationale rijbewijs gevraagd. Dit kun je vaak aanvragen bij de ANWB.
 • Kopie huurovereenkomst     
  Zorg er altijd voor dat je een geprinte versie van de huurovereenkomst bij je hebt. Waarschijnlijk krijg je de huurovereenkomst digitaal, maar als je mobiel of laptop niet werkt, dan heb je hier weinig aan. Neem het zekere voor het onzekere in dit geval.

Als je een auto wilt huren in Nieuw-Zeeland, ben je nu op de hoogte van de belangrijkste informatiepunten omtrent autohuur in Nieuw-Zeeland. Plan je reis in, boek een ticket en huur een auto in Nieuw-Zeeland om een geweldige reis te beleven.

Plaats een reactie