banff national park

Alles over de bezienswaardigheden, weer & tips Banff National Park

In het zuidwesten van Alberta kun je het Banff National Park vinden. Een park die voorzien is van een schitterende berglandschap en andere mooie bezienswaardigheden. Het park is maar liefst 6641 km² en heeft je veel te bieden. Dit is het park waar je onder andere Lake Louise en Moraine Lake kunt bewonderen met hun heldere water. Jaarlijks trekken er miljoenen toeristen deze kant op om te ervaren hoe bijzonder dit park is. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over het Banff National Park.

Banff National Park is ontzettend gegroeid

Het Banff National Park is niet groot begonnen. Het was namelijk vroeger een reservaat van 26 km². Het was bedoeld als reservaat voor een warmwaterbron. Nu is het één van de populairste parken die je kunt vinden in Canada. Het park is maar liefst 6641 km² groot. Als je in Calgary bent, dan kun je bij het Banff National Park komen door de Trans-Canada Highway te nemen. Wil je liever niet rijden? Dan kun je er ook voor kiezen om een korte vliegreis te maken vanuit Calgary. In minder dan 2 uur ben je al in het stadje Banff.

Banff National Park: beste reistijd

De beste tijd om Banff National Park te ontdekken is in de zomer, je kunt dan gemakkelijk met de auto of camper rondrijden en genieten van de omgeving. Ook de winter is een interessante periode om een bezoek te brengen aan dit park, de hele omgeving is op dat moment veranderd in een winter wonderland. Welke periode je het beste kunt kiezen, hangt ook af van de reisdoel. Indien je graag wilt genieten van fijne temperaturen als je aan het wandelen bent, dan is de zomer geschikt. Indien je op zoek bent naar een avontuurlijke wintersportvakantie, dan is het juist aan te raden om gedurende de wintermaanden te komen naar Banff National Park.

Banff National Park: schitterende natuur

Als natuurliefhebber kun jij je in dit park erg goed vermaken. Het berglandschap hier is schitterend, maar het zijn vooral de meren in dit gebied die de toeristen aan trekken. Lake Louise staat zelfs bekend als het meer dat het vaakst is gefotografeerd. De kleur van dit meer is smaragdblauw en is in combinatie met de omgeving een echt plaatje om te zien.

Banff National Park: welke activiteiten kun je hier doen?

In Banff National Park heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse activiteiten. Wat zijn nu de leukste activiteiten die je kunt vinden in dit park? Ik vertel je er meer over.

Bezoek het interessante stadje Banff

Als reizigers reizen naar het Banff National Park, dan is het vaak voor de hand liggend dat ook het stadje Banff even wordt bezocht. Het stadje Banff heeft alles in huis om een leuke tijd te beleven. In de zomer is het een bruisende stad waar heerlijk geleefd wordt. Barretjes en terrasjes zitten dan helemaal vol en je kunt er heerlijk winkelen. Als je een plek zoekt om trips te reserveren, dan kun je hier goed terecht. Hier heb je namelijk de kans om bij diverse organisaties tours en trips te bekijken die je interessant lijken. Heb je een drukke tijd achter de rug gehad? Dan kun je in Banff ook de ontspanning opzoeken. Je hebt hier namelijk veel relaxte spa’s waar je terecht kunt.

Hiken door Banff National Park

In het park heb je een bezoekerscentrum waar je informatie kunt opvragen over de wandelroutes die je in dit park kunt vinden. Het is verstandig om wel de wandelpaden te volgen omdat je de kans hebt om beren tegen te komen. Beren ogen lief, maar ze kunnen ook erg agressief zijn als ze zich bedreigd voelen. Ze zijn ook bang voor mensen, dus als jij je in ieder geval aan de wandelpaden houdt, dan is de kans klein dat ze in de buurt komen. Gedurende de wandelingen kom je langs de mooiste plekjes van dit park. Je kunt je ook laten begeleiden door een gids, dit is fijn omdat je direct veel informatie krijgt over het gebied waar je loopt.

Raften door Banff National Park

Als je een liefhebber bent van raften, dan zit je in dit park helemaal goed. Het is aan te raden om te reizen naar het Banff National Park gedurende de maanden mei en september. Dan heb je namelijk de kans om dagelijks te gaan raften. Of je nu ervaring hebt of niet, je kunt hier raften op allerlei niveaus. Er zijn ook veel organisaties die je een interessante trip kunnen aanbieden.

Neem de kabelbaan Banff Gondola

De Banff Gondola is de beste manier om te genieten van het Banff National Park. Het uitzicht dat je hierin namelijk hebt is adembenemend. Gedurende je tripje zal je naar de top gaan van de Sulphur Mountain. Je hebt hier uitzicht over maar liefst 6 bergtoppen. Als je hier boven bent, heb je ook de mogelijkheid om even te gaan wandelen zodat je het gebied nog beter kunt bekijken.

Banff National Park: waar kun je overnachten?

Als je en bezoek brengt aan dit park, dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je geen slaapplek gaat vinden. Je hebt hier namelijk erg veel mogelijkheden. In het park heb je zelfs de mogelijkheid om op bepaalde speciale plekken je eigen tent op te zetten in de natuur. Dit zal zorgen voor een hele avontuurlijke en interessante ervaring. In de omgeving heb je verder ook veel andere accommodaties waar je voor weinig een leuke slaapplek kunt krijgen. Als je gedurende het hoogseizoen reist naar dit park, dan is het slim om van te voren al een kamer te boeken. De kans dat de meeste accommodaties bomvol zitten is dan erg groot.

Zoals je kunt lezen is Banff National Park een park die je zeker niet mag overslaan gedurende je tijd in Canada. Je kunt hier genieten van een adembenemende natuur, maar kan voor de verandering ook een bezoek brengen aan het bruisende stadje Banff waar je heerlijk kunt dansen op live muziek en lekker kunt eten in de vele restaurants.

 

Plaats een reactie