camper huren canada

Alles over tips, prijzen & ervaringen van een camper huren in Canada

Ben je klaar voor een bezoek aan het land waar je prachtige elanden en beren kunt spotten? Canada heeft prachtige natuurparken waar je in alle rust de natuur kunt ontdekken. Bezoek in dit geweldige land de mooiste watervallen, groene bossen en schitterende meren. Reizigers die in zijn voor leuke activiteiten kunnen deelnemen aan een avontuurlijke kanotocht, wandeltocht of boottocht. Als je door Canada wilt reizen, dan is het ontzettend handig om een camper te huren om op deze manier op eigen tempo het land te verkennen. Canada is een geweldig land om te bezoeken en zal zorgen voor een onvergetelijke reiservaring. Het huren van een camper zorgt er voor dat je kunt gaan en staan waar je zelf wilt. Je hoeft niet meer op zoek naar een slaapplek als je gedurende je reis moe bent en even wilt rusten. Je kunt met een ontspannen gevoel de mooiste plekjes van Canada ontdekken en het is zeker niet nodig om je te haasten.

Camperhuur Canada

Rondreizen door Canada zal een onvergetelijke reis worden indien je dit doen met een camper. Huur een camper en ga op zoek naar de mooiste plekjes van Canada. Een rondreis door dit bijzondere land met een camper is ideaal en brengt veel voordelen met zich mee. Het is in ieder geval een reismethode waarmee je veel tijd kunt besparen gedurende je reis door Canada, deze tijd kun je goed besteden aan leuke activiteiten gedurende je tijd in dit bijzondere land. Ik vertel je graag meer over de voordelen van het huren van een camper in Canada.

 • Een camper betekent altijd een huis in Canada
  Als je door Canada gaat reizen met de camper, dan heb je in principe altijd je eigen huis ter beschikking, maar dan op wielen. Dit kun je zeker zien als een groot voordeel omdat je op deze manier niet meer afhankelijk bent van een bepaalde locatie omdat je hier spullen hebt staan. In een camper heb je altijd alles bij de hand en kun je op elk gewenst moment kiezen voor wat extra rust.
 • Zelf bepalen waar je gaat en staat in Canada met een camper
  Reizen met een camper betekent ook dat je kunt gaan waar je zelf wilt. Je hoeft geen rekening te houden met bustijden of treintijden, maar je kunt helemaal je eigen planning maken. Dit zorgt er voor dat je ontspannen en rustig kunt reizen door Canada. Het huren van een camper zorgt er op deze manier dat je niet bent gebonden aan allerlei tijdstippen.
 • Ervaar een ultiem vrijheidsgevoel in Canada
  Met een camper bepaal jij je eigen route en hoef je alleen maar de plekjes te bezoeken die jou interessant lijken. In alle rust kun je stoppen bij de plekken die jou leuk lijken en doorrijden als je het ergens wel gezien hebt. Door het huren van een camper in Canada is dit gewoon mogelijk. Als je bijvoorbeeld rondreist met een tourbus die reist volgens een strak plan, heb je deze mogelijkheid niet. Een Canada camperreis geeft je een ontzettend vrij gevoel.
 • Altijd een slaapplek in Canada met een camper 
  Als je een camper huurt, dan betekent dit in ieder geval één zorg minder gedurende je reis: het vinden van een goede slaapplek. Je kunt namelijk waar en wanneer je maar wilt een dutje doen of de nacht doorbrengen in de camper. Als je eerder hebt gereisd, dan weet je als geen ander hoe groot deze luxe is gedurende een rondreis. Je hoeft ook gedurende je rondreis niet steeds te lopen met een ontzettende zware tas omdat je nu alles kunt achterlaten in een beveiligde camper als je even de omgeving wilt verkennen.

Camper huren in Canada: hoe kun jij je voorbereiden?

Als je ervoor hebt gekozen om met de camper te reizen door Canada, dan is het tijd voor een goede voorbereiding. Als je op tijd begint met het treffen van diverse voorbereidingen, dan zorgt dit er in ieder geval voor dat je zorgeloos op vakantie kunt. Gedurende een rondreis heb je vaak te maken met grote afstanden. Als je een camper wilt huren in Canada, dan is het goed om te weten waar je de gehuurde camper kunt ophalen en waar je deze weer moet inleveren. Je kunt op basis van deze informatie namelijk je route bepalen. Het is namelijk niet fijn als je rondreis eindigt in een stad die erg ver ligt van het punt waar je de camper weer moet inleveren. Dit zou namelijk betekenen dat je weer een stuk moet rijden om de camper weer terug te brengen. Indien je op tijd de voorbereidingen treft, dan kun jij je route zo plannen dat je kunt eindigen in de stad waar je de camper ook kunt achterlaten. Dit zorgt voor een fijn verloop van je reis en brengt ook veel meer rust met zich mee. Je weet op deze manier in ieder geval zeker dat je op tijd weer bij het inleverpunt bent. Als je bezig bent met het plannen van je route, dan is het verstandig om circa 200 kilometer per dag in te plannen. Je moet namelijk niet te snel gaan, maar te langzaam reizen zorgt er ook voor dat de kosten oplopen.

Camper Canada huren: beste reistijd

De beste reistijd om naar Canada te reizen is gedurende de maanden maart tot en met oktober. Gedurende de andere maanden is het echter ook niet verkeerd om in Canada te zijn. Indien je nieuwsgierig bent naar het hoge noorden, dan is het beste om gedurende de maanden juli of augustus te gaan. Een camper huren in Canada wil je het liefst doen op het moment dat er ook daadwerkelijk veel te beleven is in het land. Om deze reden is het verstandig om rekening te houden met de beste reistijd voor je camperreis door Canada. Het is aan de andere kant ook verstandig om eens te reizen naar Canada in het voorseizoen of het naseizoen. Het zal namelijk veel voordelen met zich meenemen. Het is goedkoper en het zal er op toeristische plekken niet ontzettend druk zijn. Dit is vooral een aanrader voor mensen die in alle rust willen genieten van de omgeving.

Camper huren Canada: wanneer heb je te maken met feestdagen?

Als je reist naar Canada, dan kan het zijn dat je gedurende je reis te maken hebt met vrije dagen in het land. Sommige plekken zijn op zulke dagen niet goed te bereiken. In Canada wordt er op 22 mei Victoria Dag gevierd. 1 juli is het Canada dag en 9 oktober is het Thanksgiving. Op 11 november is het Herdenkingsdag in Canada.

Camperverhuur Canada: hoeveel kost dit? Vaak aanbiedingen en acties

Een punt dat ook erg belangrijk is voor veel reizigers, zijn de kosten die je moet maken om met de camper te reizen door Canada. Er zijn diverse factoren die de prijs van reis kunnen bepalen en grotendeels kunnen beïnvloeden. Je kunt het namelijk zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt er ook voor kiezen om een complete campervakantie te nemen. Op deze manier betaal je één prijs voor je vliegreis en het huren van de camper gedurende je verblijf in Canada. De volgende factoren hebben grote invloed op de kosten die je uiteindelijk moet maken voor je reis door Canada:

 • Hoelang ben je van plan om te gaan reizen door Canada?
 • Met hoeveel personen maak je de Canada camperreis?
 • In welke regio van Canada wil je graag reizen?
 • Wat is je budget voor camperhuur Canada?
 • Wanneer wil je de reis gaan maken? De vertrekperiode speelt ook nog een rol bij de prijsbepaling voor je camperreis door Canada.

Een camper huren voor je rondreis in Canada hoeft helemaal niet duur te zijn. Vooral als je regelmatig de aanbiedingen en acties van verhuurmaatschappijen in de gaten houdt. De kans dat je een leuke deal of aanbieding tegenkomt is erg groot. Zo kun je tot tientallen euro’s besparen op de huurprijs voor een camper in Canada.

Camper Canada: diverse soorten campers te huur

Als je op zoek gaat naar een aanbieder die campers verhuurt in Canada, dan kom je er al gauw achter dat er veel diverse soorten campers te huren zijn. De prijs kan om deze reden behoorlijk verschillen. Indien je dus extra luxe wilt hebben, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Ga je voor de basic, dan kunnen de kosten voor je camperreis door Canada wel eens verrassend laag blijven. Om deze reden is het goed om je in ieder geval te informeren over wat normaal gesproken wordt gehuurd door veel reizigers die je voor zijn gegaan. De meeste reizigers gaan voor een camper die de volgende spullen bevatten:

 • Een keuken met een gaskookstel (luxe verschilt per camper)
 • Koelkast
 • Magnetron
 • Vaak zijn kookgerei, bestek, borde en glazen vaak inbegrepen in de prijs
 • Handdoeken en theedoeken
 • Zithoek die je kunt ombouwen naar een comfortabele bed waar je kunt ontspannen. De luxere modellen zijn wat groter en die hoef je ook niet om te bouwen. Er is dan een speciale zitgedeelte en een gedeelte waar je kunt slapen.
 • Beddengoed
 • Kaarten en handige campinggidsen

Bovenstaande punten zijn de basics. Sommige extra zaken kun je bij een verhuurbedrijf wel krijgen, maar alleen tegen een extra betaling. Per aanbieder kunnen de prijzen verschillen, het is goed om te weten welke spullen je in ieder geval wilt hebben, op deze manier kun je al gelijk beslissen of een camper aanbieder voldoet aan je wensen of niet.

Canada camperhuur: camper en campingplek reserveren of niet?

Als je een camper wilt reserveren voor je reis door Canada, dan wil je er niet bij aankomst achter komen dat alle campers al zijn verhuurd bij het bedrijf waar jij graag een camper wilt hebben. De kans dat dit gebeurd is klein, maar het kan zo maar realiteit worden als je gedurende het hoogseizoen wilt reizen door Canada. Op dat moment zijn er namelijk honderden andere reizigers die hetzelfde idee hebben als jou. Als je een plekje wilt hebben op bepaalde campings, dan is het wel verstandig om te bekijken of ze plek hebben op gewenste momenten. Bij de meeste campings in Canada kun je online een plek reserveren op de camping. Indien dit niet online kan, dan is het goed om ruim van te voren even te bellen om te vragen of er ruimte beschikbaar is.

Canada camper huren veiligheid: welke verkeersregels gelden hier?

Als je een camper huurt, dan moet dit wel veilig gebeuren. Om een camper veilig te besturen, is het daarom goed om op de hoogte te zijn van de verkeersregels van Canada. Alleen op deze manier kun je op een verantwoorde wijze gebruik maken van een camper om te reizen. Je zal namelijk veel uurtjes besteden in de camper. Het is in ieder geval aan te raden om rekening te houden met de volgende punten:

 • Het spreekt wel een beetje voor zich, maar ga niet met drank op achter de stuur. Vooral niet in een land waar je de wegen niet goed kent. In Canada gelden er strenge regels met betrekking tot rijden onder invloed en je wilt echt niet dat hierdoor je rondreis door Canada wordt verpest.
 • Probeer je altijd te houden aan de maximale snelheden die je mag rijden. Het is jammer als je gedurende je vakantie te maken krijgt met een boete. Je kunt dit geld namelijk goed besteden om brandstof te betalen of deel te nemen aan leuke activiteiten.
 • Als je reist met kinderen is het verstandig om kinderzitjes te regelen in de camper.
 • Reis je met meerdere personen in de camper? Zorg er dan voor dat in ieder geval iedereen een gordel heeft onderweg. Dit is verplicht en zorgt ervoor dat iedereen beschermd is indien je toch te maken krijgt met een ongeluk onderweg.

Camper huren Canada tips: onmisbare informatie

Als je een camper gaat huren in Canada, dan zijn er daarnaast nog enkele handige tips die je goed kunt gebruiken voor je tijd in Canada. In informeer je over de beste tips:

 • Geldig nationaal rijbewijs
  Als je een camper wilt besturen in Canada, dan moet je een geldig nationaal rijbewijs kunnen laten zien. Je moet daarnaast ook nog eens een internationaal rijbewijs bij je hebben, deze kun je opvragen bij de ANWB. Sommige aanbieders hebben strengere eisen en stellen bijvoorbeeld een minimum leeftijd als voorwaarde.
 • Kies voor een zachte stoffen koffer
  Als je een Canada camperreis gaat maken, is het aan te raden om zachte stoffen koffers mee te nemen. Deze kun je namelijk veel makkelijker opbergen in de kamer. Als je een koffer meeneemt met een harde cover, dan zal dit veel ruimte in beslag nemen in de camper.
 • Neem tijd om bij te komen na de vlucht
  Het is aan te raden om niet direct na aankomst in Canada een camper te huren. Je hebt namelijk net een lange vlucht achter de rug en je zit met een enorm tijdsverschil. Begin je rondreis fit zodat jij je gedurende het rijden goed kunt concentreren.
 • Ga naar een informatiedag van een camper aanbieder
  Veel aanbieders van camperreizen houden informatiedagen over hun reizen. Tijdens deze dagen mag je alles vragen over campers die je kunt huren in Canada. Erg handig omdat je op deze manier niet alles meer hoeft uit te zoeken.
 • Kies voor een kant en klare camper route in Canada
  Bij camperhuur Canada kun je vaak ook gebruik maken van kant en klare routes. Met deze routes kom je langs de mooiste plekjes van Canada. Als je geen duidelijk plan hebt, is het een echte aanrader om hier gebruik van te maken.

Het is een goed idee om gebruik te maken van een camper om Canada te ontdekken. Het is een fijne en ontspannen manier om de mooiste plekjes van Canada te bekijken. Als je gebruikt maakt van een camper, dan brengt dit ontzettend veel voordelen met zich mee. Je ervaart direct een grote gevoel van vrijheid en dit zorgt ervoor dat je op een geweldige manier kunt starten aan een onvergetelijke reis.

Plaats een reactie