vancouver island

Alles over de bezienswaardigheden, weer en vakanties in Vancouver Island in Canada

Het eiland Vancouver Island kun je net iets voor de kust van Vancouver vinden en is ongeveer even groot als Nederland. Het is een eiland die je gemakkelijk kunt bereiken met de vliegtuig, maar ook met de ferry kun je er komen. Dit kleine eilandje heeft je echter ontzettend veel te bieden. Hier kun je de mooiste wilde dieren spotten in hun natuurlijke leefomgeving en kun je genieten van een adembenemende natuur. De stranden van dit eiland zijn erg bijzonder en perfect voor een lange wandeling. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over Vancouver Island.

Vancouver Island: hoe kom je op het eiland?

Het is niet moeilijk om op Vancouver Island te komen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om vanuit Vancouver de ferry te nemen naar Vancouver Island. Dit zal niet zo veel tijd in beslag nemen, in slechts drie kwartier zal je hier namelijk al aankomen. Wil je liever de ferry niet nemen? Dan heb je ook de optie om te kiezen voor een vliegtuigje.

Vancouver Island: hoe kun je het beste reizen?

Als je een bezoek brengt aan Vancouver Island, dan is de beste manier om het eiland te zien met de auto of camper. Als je een auto of camper huurt, dan beschik je over een enorme gevoel van vrijheid. Je vertrekt namelijk pas wanneer je zelf wilt. Dit zorgt ervoor dat je op een ontspannen manier je reis kunt voortzetten. Als je het ergens hebt gezien, kun je er ook voor kiezen om sneller door te rijden naar een andere plek.

Vancouver Island: op zoek naar een accommodatie

Als je reist door Vancouver Island, dan heb je ook een slaapplek nodig. Als je beschikt over een camper, dan kun je terecht op één van de vele campings. Daarnaast heb je ook veel hostels en leuke hotels waar je een overnachting kunt regelen. Als je reist gedurende de drukke maanden, dan is het verstandig om op tijd te bekijken of er wel ruimte is in het gewenste hotel of hostel. Op deze manier kun je voorkomen dat je straks zonder slaapplek zit. Je kunt van te voren gemakkelijk online reserveren of even bellen naar het hotel om te informeren of er nog ruimte is.

De hoogtepunten van Vancouver Island:

Als je aankomt op Vancouver Island, dan kun je van alles doen. Wat zijn de absolute hoogtepunten van dit eiland en mag je dus niet missen? Ik informeer je graag:

De hoofdstad Victoria bewonderen

De hoofdstad van British Columbia is een toeristische plaats. De stad is voorzien van de mooiste bloemen in bijzondere kleuren. Je hebt veel tuinen en parken waar je lekker kunt bijkomen en kunt ontspannen. Als je in de stad komt, dan is de kans groot dat je het gevoel hebt in Engeland te zijn. Je ziet namelijk veel Britse invloeden terugkomen. De reden hiervoor is dat Canada jarenlang in bezit is geweest van de Engelsen. De hoofdstad is bruisend en is een plek waar je lekker kunt rondhangen en kunt winkelen. Als je loopt naar Fisherman’s Wharf dan heb je de kans om zeehondjes te voeren, dit is een hele bijzondere ervaring.

Spot het wilde leven op Vancouver Island

Als je een liefhebber bent van wilde dieren, dan is dit de plek waar je moet zijn. Op dit eiland heb je namelijk de kans om zeehonden, orka’s en beren te spotten. Hier kun je ook prachtige zeearenden en zeeleeuwen bekijken. Je kunt op het eiland deelnemen aan diverse excursies die je naar plekjes brengen waar je grote kans hebt om deze dieren te zien. Het is aan te raden om een reservering hiervoor te doen, omdat zo’n excursie behoorlijk vol kan zitten. Voor al in de drukkere maanden is het lastig om een plekje te bemachtigen. Tijdens zo’n excursie stap je in een zodiac en ga je op pad. Je moet er van uit gaan dat je ongeveer 150 euro kwijt bent aan een dergelijke excursie.

MacMillan Provincial Park

Dit park is een van de laatste regenwouden die je kunt vinden in Vancouver Island. Hier kun je de enorme Douglas sparren vinden en allerlei andere enorme en hoge bomen. Sommige bomen in dit regenwoud zijn wel 800 jaar oud. Als je door dit regenwoud loopt, dan kun je helemaal tot rust komen, maak een wandeling en verken op deze manier de bijzondere omgeving. Je kunt hier niet een hele lange wandeling maken, je kunt namelijk een wandeling tot circa 2 kilometer maken.  Sommige bomen in dit gebied zijn zo enorm en hol dat je in de boomstam kunt staan. Dit is een regenwoud die je met eigen ogen gezien moet hebben.

Surfparadijs Tofino

Als je een echte surfliefhebber bent, dan kun je dit eiland niet verlaten alvorens je Tofino hebt bezocht. Huur hier je surfplank en ga de uitdaging aan met de dansende golven die je hier kunt vinden. Dit is een plaatsje waar vooral veel jonge surfers komen om een gezellige tijd te beleven. Je kunt er leuke bars en restaurants vinden waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Hier zal je zeker leuke mensen ontmoeten. In de zomer is het ook een aanrader om hier een kijkje te komen nemen, er worden dan namelijk veel leuke festivals georganiseerd.

Kanoën op Vancouver Island

Het is erg leuk om de omgeving van Vancouver Island met een kano te ontdekken. Op het water ziet alles er namelijk al een stuk anders uit. In de omgeving van het eiland heb je veel kleinere eilandjes waar je naar toe kunt varen. Op deze eilandjes kun je heerlijk zitten en uitrusten. Het is ook zeker leuk om een lekkere picknickmand mee te nemen zodat je hier bij kunt komen met een hapje en drankje.

Zoals je kunt lezen is Vancouver Island een interessante plek voor elke reiziger. Je kunt hier terecht als je wilt genieten van een bijzondere omgeving en wilde dieren. Bezoek de bruisende hoofdstad als je toe bent aan wat gezelligheid. Vancouver Island heeft alles in huis om jou een geweldige vakantie te bezorgen.

Plaats een reactie