camping canada

Alles over tips, prijzen, reserveren en informatie voor avontuurlijk kamperen in Canada

Canada is een geweldige bestemming als je avontuurlijk wilt kamperen. Na Rusland is Canada het grootste land dat je ter wereld kunt vinden. In dit land kun je de mooiste nationale parken vinden en staan er ook prachtige bergmeren en indrukwekkende watervallen op je te wachten. Veel reizigers reizen naar een grote stad in Canada om vervolgens een grote camper te huren om op deze manier dit bijzondere land te ontdekken. In dit artikel vertel ik je alles over avontuurlijk kamperen en campings in Canada.

Camping Canada: beste reistijd

Als je wilt gaan kamperen in Canada, dan is het in ieder geval fijn om te weten wat de beste reistijd is naar dit land. Je wilt namelijk niet aankomen in dit land en er dan pas achter komen dat het weer niet geschikt is om heerlijk te kunnen kamperen. Als je op een camping gaat staan met bijvoorbeeld je tent of camper, dan moet er namelijk in de omgeving nog genoeg avontuur te beleven vallen. Dat maakt een reis namelijk bijzonder. De beste reistijd in van juni tot ongeveer half oktober. Op dat moment heb je namelijk te maken met aangename temperaturen in Canada. Ook de maanden juli en augustus zijn zeer geschikt om te reizen door Canada. Overdag kun je genieten van temperaturen die rond de 15 tot 25 graden liggen en de omgeving is dan op haar best. Het echte hoogseizoen is in juli en augustus. Gedurende deze maanden is het ontzettend druk in Canada en dat betekent ook dat het verstandig is om overal reserveringen te maken of van te voren te boeken. Het kan namelijk zo zijn dat de camping waar jij wilt staan al helemaal vol zit. Het is om deze reden verstandig om je goed voor te bereiden. Hiervoor zal je wel eerst moeten kiezen gedurende welke maanden je naar Canada wilt.

Camping Canada: verschillende soorten campings

Als je reist naar Canada, dan krijg je in het land zelf te maken met verschillende soorten campings waar je met je camper terecht kunt. Je hebt namelijk campings die je kunt vinden in nationale parken en daarnaast ook nog de meer commerciële campings die je hierbuiten kunt vinden. Als je erg gesteld bent op je comfort, dan is het aan te raden om gebruik te maken van een commerciële camping. De commerciële campings zijn namelijk vaak voorzien van betere voorzieningen en zijn een stuk luxer. Het nadeel hieraan is dat je hier dan ook vaak meer voor moet betalen. Welk soort camping geschikt is, is dan geheel afhankelijk van je eigen wensen. De campings die je kunt vinden in Canada zijn vaak erg ruim, ze hebben namelijk ook rekening gehouden met de grotere campers. Dit is fijn omdat je op deze manier een stuk comfortabeler kunt overnachten. Vaak heb je dan ook nog een plekje waar je lekker buiten kunt zitten. Denk hierbij aan een picknicktafeltje waar je eventueel heerlijk kunt ontbijten.

Camping Canada: welke voorzieningen kun je vinden op een camping?

Als je voor de eerste keer op een camping gaat staan, dan is het begrijpelijk dat je wilt weten welke voorzieningen je allemaal hebt op een camping. De meeste campings die je kunt vinden buiten de nationale parken zijn aangesloten op water, riolering en elektriciteit. Deze commerciële campings hebben vaak ook veel extra luxe voorzieningen. Je kunt hier bijvoorbeeld ook vaak je kleding wassen, gebruik maken van een wifi verbinding en lekker zwemmen in een zwembad van de camping. Sommige luxere campings hebben zelfs winkeltjes waar je van alles kunt kopen. Als je naar een camping gaat binnen een nationale park, dan kun je rekenen op minder comfort. Bij deze campings mag je al blij zijn als je een toiletgebouw hebt met een douche. Backpackers vinden dit vaak geen probleem omdat je hier ook een stuk minder voor moet betalen.

Camping Canada: de kosten

Het is fijn om te weten hoeveel een camping je ongeveer gaat kosten als je op reis gaat door Canada. Als je gebruik gaat maken van een camping binnen een nationale park, dan zal je hier niet veel geld aan kwijt zijn. Je moet dan denken aan circa 15 tot 30 dollar. Dit is een prijs die je betaalt voor weinig luxe, vaak heb je wel een toilet, douche en een wasbak beschikbaar. Ga je voor een commerciële camping? Dan mag je ook verwachten dat je hier wat meer voor moet betalen. De prijs die je hier betaalt per nacht is circa 35 dollar en kan zelfs oplopen tot ongeveer 60 dollar. Je hebt hier namelijk veel meer voorzieningen waar je gebruik van kunt maken. Denk aan een wifi verbinding en in sommige gevallen zelfs een zwembad waar je een verfrissende duik kunt nemen.

Camping Canada: reservering maken of niet?

Als je naar populaire nationale parken wilt in Canada, dan is het aan te raden om hier altijd even te reserveren. De campings die je hier kunt vinden zijn namelijk het hele jaar door populair en de kans dat jij straks geen plekje hebt is groot.  Het is daarom fijn om te weten dat je vanaf januari van een jaar al reserveringen kunt doen voor een camping. Op deze manier ben je al verzekerd van een kampeerplekje zodat je zorgeloos je reis kunt afleggen. Dit betekent dat je al vroeg kunt boeken. Een reservering doen voor een plek op een bepaalde camping kan vaak online. Bekijk online op tijd of het al lukt om een reservering te doen.

Camping Canada: handige tips voor je camperreis

Als je graag op een camping wilt staan in Canada, zijn er daarnaast nog enkele handige tips die je kunt meenemen. Op deze manier kun je het kamperen in dit bijzondere land zo efficiënt en comfortabel mogelijk maken:

  • Probeer het hoogseizoen te vermijden
    Als je in alle rust wilt genieten van Canada, dan is het aan te raden om het toeristische hoogseizoen te vermijden. Gedurende de maanden juli en augustus is het erg druk bij de populaire bezienswaardigheden en zitten vaak ook de campings en hotels erg vol. Zonder een reservering te maken heb je vaak geen leuke plek. Als je gedurende een rustigere periode gaat, is de kans groter dat je meer ziet van het land zelf.
  • Bekijk de weersomstandigheden
    Als je gaat kamperen, dan is het goed om te bekijken onder welke weersomstandigheden je dit doet. Als je in de winter op een camping gaat staan, dan is het bijvoorbeeld goed om te weten dat je in de nacht de watertanks van je camper moet leegmaken. De kans dat deze bevriezen is dan zeer groot. Als het juist erg warm is, is het fijn om te weten dat je ook campings kunt huren met een goede airco. Door alvast te bekijken met wat voor weer je te maken krijgt, kun jij er al op tijd voor zorgen dat je straks met de juiste kennis en comfort kunt reizen door Canada.
  • Full hook-up en limited hook-up?
    Als je op zoek bent naar leuke campings in Canada, dan kan het zijn dat deze termen langs komen. Het is daarom goed om te weten wat deze termen betekenen. Full hook up houdt in dat er in je camper aansluiting is op riolering, kabel tv, water en elektra. Indien je een camping ziet staan met limited hook up, dan heb je alleen maar water en elektriciteit.

Zoals je kan lezen is het reizen met een camper door Canada een geweldige manier om kennis te maken met het land. Overal heb je campings waar je terecht kunt met je camper om te overnachten en een leuke tijd te hebben. Probeer de drukke periodes te vermijden zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie.

Plaats een reactie