Bay of Islands

Alles over de klimaat, tours en bezienswaardigheden op Bay of Islands in Nieuw-Zeeland

Je bent in het noorden van het Noordereiland en overal waar je kijkt zie je schitterende goudstranden en perfecte groene eilandjes die helemaal omarmd zijn door warme blauwe water. Hier is er sprake van een subtropisch klimaat, wat inhoudt dat je in ieder geval geen warme kleding nodig hebt gedurende je reis in dit gebied. Daarnaast valt er veel te beleven op de Bays of Island. Hier is er voor iedereen wel wat leuks te doen, of je nu op zoek bent naar pure ontspanning of juist een activiteit zoekt waar je een energie boost van krijgt. Ik vertel je alles wat je moet weten over de Bays of Islands in Nieuw-Zeeland.

Een populair gebied met een bijzondere geschiedenis

De Bay of Islands bestaat uit maar liefst 144 eilandjes. Dat de Bay of Islands een plek is die je niet mag overslaan, weten inmiddels alle reizigers als ze naar Nieuw-Zeeland komen. Reizigers die hier al eerder zijn geweest noemen deze eilanden ‘het hoogtepunt van hun tijd in Nieuw-Zeeland’. De Bay of Islands is druk bezocht, iedereen wil hier de sfeer voelen en gaan voor pure ontspanning.  De baai werd vroeger bewoond door enkele Maori stammen. Toen de Britten hier ook kwamen, leek de combinatie in eerste instantie goed te werken. Ze konden goed naast elkaar leven.  In 1840 kwam er het Verdrag van Waitangi. Dit verdrag was opgesteld door de Engelse regering en hield in dat ze hun land aan de koningin van Engeland verkochten. De Maori ondertekende dit verdrag, maar wisten eigenlijk niet precies wat het gevolg was van dit verdrag. Op deze manier kwam dit gebied in handen van Queen Victoria destijds. Al snel kwamen de Maori erachter waarvoor dit verdrag was. Er kwamen opstanden die een hele tijd duurde, ook wel de Flagstaff War genoemd. Officieel duurde de Flagstaff War van maart 1845 tot en met januari 1846. Deze opstand werd zo genoemd omdat de Maori hoofd destijds een berg beklom om een vlaggenmast van de Britten om te hakken. Als je het interessant vindt om hier meer over te weten, dan kun je gedurende je tijd op de Bay of Islands een bezoek brengen aan het Bay of Islands bezoekerscentrum.

Wat zijn de Bay of Islands?

Aan de oostkust van Northland kun je deze prachtige baai vinden. Het is maar liefst zestien kilometer lang en heeft langere armen die het land insteken. Deze armen worden inlets genoemd. Veel inlets zijn de moeite waard, maar de inlets waar reizigers razend enthousiast over zijn, zijn de volgende:

 • Waikere Inlet
 • Te Puna Inlet
 • Keri Keri inlet

Als je aankomt op Bay of Islands, dan zal je merken dat je nog veel invloeden kunt terug vinden van de Maori. De Maori’s hebben hier namelijk  nog een hele tijd gewoond. In de baai heb je daarnaast ook genoeg schitterende plaatsen die je gedurende je tijd op deze eilanden kunt bezoeken. Interessante plaatsen om te bezoeken zijn onder andere Russell, Keri Keri en Waitangi. Elke plaats heeft iets eigens, waardoor elke plaats leuk is om kort te bezoeken.

Bay of Islands: tijd voor avontuur en actie

Voor iedereen valt er op Bay of Islands wat leuks te beleven. Of je nu op zoek bent naar een rustige vakantie of juist avontuur en actie op zoekt, hier kan het allemaal. Bay of Islands heeft ontzettend veel leuke activiteiten te bieden. Hieronder vertel ik je meer over de populairste activiteiten die je kunt doen op deze eilanden:

 • Zwemmen
  Neem een verfrissende duik in het heerlijke water. Zwemmen is een activiteit die je zeker moet doen voordat je deze schitterende eilanden verlaat. Het water heeft een aangename temperatuur waardoor zwemmen in dit gebied heel fijn is.
 • Maak een zeiltour
  Een goede methode om de eilanden beter te leren kennen, is door het maken van een zeiltour langs de eilandjes. Zeilen is iets waar toeristen zich in dit gebied veel mee bezig houden. Een geweldige bezigheid om in eigen tempo kennis te maken met de eilanden.
 • Duiken en zwemmen met dolfijnen
  Door een aangename temperatuur van het water is dit gebied zeer geschikt om te duiken. De onderwaterwereld van dit gebied is een waar paradijs. Overal kom je de prachtigste tropische visjes tegen en daarnaast heb je ook de kans dat je kennis kunt maken met dolfijnen. Als je altijd al hebt willen zwemmen met deze prachtige dieren, dan is de kans groot dat deze droom hier werkelijkheid gaat worden.
 • Fietsen en wandelen
  Het gebied van de Bay of Islands is ook zeer geschikt om een heerlijke lange wandeltocht te maken of te fietsen. Dit is een fijne en leuke manier om kennis te maken met de omgeving van Bay of Islands.
 • Paardrijden
  Altijd al eens willen paardrijden door Nieuw-Zeelandse natuur? Dan is dit je kans. Op veel gebieden van Bay of Islands heb je de kennis om een paard te huren zodat je op deze natuurlijke manier kennis kunt maken met de omgeving. De perfecte manier is natuurlijk om dit op de ouderwetste manier op een paard te doen. Dit zal zeker zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
 • Kajakken en parasailen
  Kajakken en parasailen ontbreken ook zeker niet op het lijstje van de leukste activiteiten die je in dit gebied kunt doen. Hier kun je prachtig kajakken en parasailen.

Alle bovenstaande activiteiten kun je op eigen initiatief doen, maar er zijn ook ontzettend veel organisaties die het werk uit handen nemen en alles voor jou regelen. In de omgeving heb je veel touroperators. Zij kunnen je informeren over de mogelijkheden om kennis te maken met de Bay of Island. Zo zijn er veel cruises die je meenemen naar de mooiste plekken die je kunt vinden op de Bay of Islands.

Bay of Islands: hier vestigden de eerste kolonisten van Engeland zich

Bay of Islands draait niet alleen om prachtige natuur, dit was ook de locatie waar de eerste kolonisten van Engeland zich vestigden. Om deze reden heeft dit gebied ook een relevante historische waarde voor Nieuw-Zeeland. Je kunt hier het Treaty House vinden. Dit was het huis van de eerste Britse inwoner. Na 1840 kreeg deze woning een grote politieke waarde. Hier werden vaak om deze reden politieke gebeurtenissen georganiseerd.

Bay of Islands is zoals je kunt lezen een echte paradijs op aarde. Gedurende je reis kun je veel activiteiten ondernemen om hier een leuke tijd te beleven. In het bezoekerscentrum kun je veel leren over de geschiedenis van dit gebied en daarnaast heb je voldoende ontspanningsmogelijkheden met de goudgele stranden en warme water in dit tropische gebied in Nieuw-Zeeland.

Plaats een reactie