bezienswaardigheden ierland

Naar Ierland? Bezienswaardigheden Ierland Top 10 die je niet mag missen

Ierland is een geweldige vakantiebestemming. Behalve schitterende landschappen en een rijke historie staat je nog veel meer te wachten. Als je naar Ierland gaat, dan is het fijn om te weten welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen gedurende je vakantie in dit bijzondere land. In dit artikel lees je meer over de top 10 bezienswaardigheden die je niet mag missen.

1. Dublin: de hoofdstad van Ierland

Jaarlijks trekken er veel toeristen naar Ierland om een bezoek te brengen aan Dublin. Dublin is een grote bijzonder stad en wordt momenteel vooral voor een weekendje bezocht. Het is momenteel zelf één van de populairste weekendje weg bestemming aan het worden. Toeristen komen hier om te genieten van een heerlijke glas Guinness bij de populaire Temple bar District. Ook een bezoek aan het Trinity College, de Jameson Distillery en de Guinness storehouse zijn het helemaal waard.

2. Book of Kells: Het werk van Engelen

In de bibliotheek van het Trinity College kun je de Book of Kells vinden. Book of Kells is geschreven in de 7de en 8ste eeuw na Christus. Je kunt hierin de eerste vier evangeliën vinden van het eerste testament. Wat de Book of Kells zo bijzonder maakt, is dat deze evangeliën op middeleeuwse manier schitterend geïllustreerd zijn. Veel historici vinden dit zo prachtig gedaan, dat ze dit ook wel het werk van Engelen noemen. Het is zo mooi, dat het bijna niet door mensen gedaan kan zijn. Het boek staat tentoongesteld en kun je inkijken in het centrum van Dublin.

3. Wicklow Mountains : prachtige uitzichten en ideale wandelpaden

In het zuidoostelijke deel van Ierland kun je deze prachtige gebergte vinden. Behalve veel toeristen, komen ook veel inwoners van de stad Dublin hier genieten van de schitterende omgeving. De Wicklow Mountains kun je vlakbij de hoofdstad van Ierland vinden. Het hoogste punt van dit gebied is de punt van de berg Lugnaquilla, deze is maar liefst 925 meter hoog. Wandelliefhebbers kunnen zich in dit gebied erg goed vermaken. De Wicklow way is een hele populaire wandelpad die gelopen wordt door ontzettend veel toeristen. Het uitzicht dat je hebt in dit gebied is adembenemend.

4. Klippen van Moher: behoren tot de hoogste van Europa

De westkust van Ierland bevat de Klippen van Moher. Deze kun je vinden in het graafschap van Clare. Deze klippen zijn maar liefst 8 kilometer lang. Ook de hoogte van de Klippen van Moher is indrukwekkend, ze behoren namelijk tot de hoogste klippen die je kunt vinden in Europa. Van alle natuurlijke momenten die Ierland heeft, is dit zeker één van de mooiste die je zal tegenkomen.

5. Cork: één van de oudste steden van Ierland

Cork is één van de oudste steden die je zal vinden in Ierland. Na Dublin is dit ook de grootste stad die je in Ierland zal aantreffen. Toeristen die architectuur mooi vinden. zullen zeker genieten van het centrum van Cork. Dit historische centrum bevat prachtige bouwwerken die zeker de moeite waard zijn. Als je hier bent, is het zeker leuk om een bezoek te brengen aan de Cork Opera House, St. Mary’s Cathedral en St. Finbar’s Cathedral. De kans is ook groot dat je hier aankomt met de vliegtuig, in Cork heb je namelijk een tweede grote vliegveld, het Cork Airport.

6. Guinness: brouwerij met de nationale drank van Ierland

Als je een drankliefhebber bent, dan mag je Ierland zeker niet verlaten zonder een bezoekje te brengen aan Guinness. In de Guinness brouwerij wordt vanaf de 18de eeuw drank gebrouwen die inmiddels is uitgegroeid tot de nationale drank van Ierland. Deze bier met zwarte kleur wordt overal in Ierland gedronken. Als je wilt weten hoe het hele brouwproces gaat, heb je de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen waarin ze dit precies uitleggen. Erg leuk en leerzaam om eens te zien hoe dit in zijn werk gaat.

7. Ring of Kerry: ontdek Ierland met de auto

Als je een voorstander bent van reizen met de auto, dan is de Ring of Kerry zeker een aanrader om te rijden gedurende je tijd in Ierland. Deze autoritten zijn inmiddels erg populair bij de toeristen en laten je de mooiste plekjes zien van Ierland. In de provincie Munster zal je de kust van Iveragh volgen. Gedurende deze ritten kom je langs veel interessante bezienswaardigheden. Bezienswaardigheden die op de route liggen en zeker de moeite waard zijn: plaats Waterville, Ross Castle, de Skellig-eilanden en Derrynane National Park.

8. Kylemore Abbey : een bijzondere klooster in Ierland

Klooster Kylemore Abbey kun je vinden in een klein dorpje genaamd Letterfrack. Als toerist heb je de mogelijkheid om de klooster en tuinen te bezoeken. Het klooster wordt bewoond door benedictinessen die gevlucht zijn uit België. Je kunt hier ook een kostschool vinden voor meisjes.

9. Brú na Bóinne : één van de oudste archeologische vindplaatsen van Europa

Je kunt Brú na Bóinne vinden aan de oever van de rivier de Boyne. Deze vindplaats herbergt enkele neolithische gebouwen en grafheuvels. Het is zelfs één van de oudste en uitgebreidste vindplaatsen die je in heel Europa kunt vinden. De archeologische vindplaats wordt nog vaker bezocht door toeristen sinds het in 1993 op de Werelderfgoedlijst van Unesco is geplaatst. Gedurende je tijd in Ierland is het zeker interessant om hier eens een kijkje te nemen.

10: Ierse Whiskey: zonder turf gestookt wat zorgt voor een zachte smaak

Wie aan Ierland denkt, denkt ook direct aan de Ierse Whiskey. De Ierse Whiskey wordt gestookt zonder turf, dit maakt het dan ook anders dan normale whisky. Een voordeel hiervan is dat de drank dan ook een stuk zachter smaakt, je proeft geen rokerige smaak die je normaal wel proeft bij whisky.In Ierland kun je veel merken vinden. Voorbeelden van merken die je hier kunt vinden zijn Connemara, Jameson, Paddy, Tullamore Dew en Bushmills. Als drankliefhebber is het zeker interessant om gedurende een gezellige avondje lekker te gaan proeven.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden in Ierland die je absoluut niet mag missen. Gedurende je tijd in Ierland zal je een onvergetelijke ervaring opdoen. De hoge kliffen, historische kastelen en kleurrijke tuinen laten je zien dat een bezoekje aan Ierland het absoluut waard is.

Plaats een reactie