bezienswaardigheden IJsland

Bezienswaardigheden IJsland Top 10 die de moeite waard zijn

IJsland is het land van de prachtige natuurverschijnselen. Hier kom je schitterende bergen, gletsjers en ongerepte natuur tegen. Ga je op reis naar IJsland? Dan wil je het land natuurlijk niet verlaten voordat je de mooiste en interessantste bezienswaardigheden hebt gezien. De hoofdstad Reykjavik is erg populair en daarnaast staat IJsland bekend om haar gletsjers en geisers. Wat mag je absoluut niet missen? In dit artikel lees je alles over de bezienswaardigheden top 10 van IJsland.

1. Hoofdstad Reykjavik : interessante stad met veel bezienswaardigheden

Als je naar de hoofdstad van IJsland reist, dan heb je de keuze uit ontzettend veel soorten bezienswaardigheden. Veel toeristen zijn erg benieuwd naar de ‘Pearl’. De Pearl is de warmwateropslag van de stad en kun je vinden op een heuvel genaamd  Öskjuhlíð. Kunstliefhebbers kunnen zich daarnaast heerlijk vermaken bij alle musea die je hier tegenkomt. Ze hebben een kunstmuseum waar je bijzondere kunstwerken kunt bekijken, het nationale museum en daarnaast zelfs een cultuurhuis. Wil je een adembenemend bouwwerk zien? Dan is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan de Hallgrimskirkja kerk. Deze kerk is erg bijzonder en trekt veel bezoekers. Een van de redenen dat toeristen erg benieuwd zijn naar deze kerk, is omdat er een pijpenorgel aanwezig is met maar liefst 5275 pijpen.

2. Geysir : de populairste geiser van IJsland

De bekendste geiser van IJsland kun je vinden in de Haukadalur vallei. De geiser heeft een opening die ongeveer 18 meter breed is. Tijdens een uitbarsting kan deze geiser soms tot wel 70 meter in de lucht spuiten wat zorgt voor een bijzonder uitzicht. Deze geiser vormt samen met twee andere geisers de ‘Golden Circle’. Hier komen ontzettend veel toeristen op af. De andere twee geisers die hierbij horen zijn Gullfoss en Pingvellir.

3. Het Noorderlicht: een bijzonder natuurfenomeen

Het Noorderlicht is een natuurfenomeen dat zorgt voor een prachtige verkleuring van de hemel. Vaak verkleurt de lucht met verschillende kleuren. Kleuren die vaak voorkomen zijn groen en rood, maar zelfs kleuren zoals blauw, oranje en wit zijn mogelijk. Het Noorderlicht is niet altijd te zien, vaak is dit tussen de maanden september en april.

4. Nationaal Park Snaefellsjökull : bekijk hier de schitterende Snaefellsjökull vulkaan

Als je een bezoek brengt aan deze prachtige natuurpark, dan kun je een kijkje nemen bij de Snaefellsjökull vulkaan. Deze vulkaan is vaak met ijs bedekt.Dit zorgt voor een prachtige plaatje. Als je dit park binnenkomt, is het verstandig om je te laten begeleiden door een gids. Op deze manier mis je niks van het park en krijg je direct veel informatie. Je kunt er bijvoorbeeld veel lava vinden op de paden. Dit bewijst dat er vulkanische activiteiten hebben plaatsgevonden in dit gebied. De gids kan je verder veel informatie geven over de archeologische resten die je in dit gebied kunt bekijken.

5. Westman Eilanden : 15 adembenemende eilanden voor de zuidwestkust van IJsland

Veel toeristen die je voor zijn gegaan, adviseren om IJsland niet te verlaten voordat je deze eilanden hebt bezocht. Ze geven aan dat dit de beste manier is om IJsland écht te leren kennen. 14 eilanden van de Westman eilanden zijn niet bewoond. Enkel het eiland Heimaey is bewoond. De huizen die je op dit eiland kunt vinden, zijn gebouwd op hele steile rotswanden. Ben je hier in augustus? Dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan het Þjóðhátíð-muziekfestival.

6. Gullfoss: schitterende watervallen die je gezien moet hebben

De watervallen die je tegenkomt in Gullfoss zijn adembenemend. Het water valt maar liefst 70 meter naar beneden wat zorgt voor een prachtig uitzicht. Het water stuift hierdoor op. Schijnt de zon? Dan kun je hierdoor genieten van mooie regenbogen. Gullfoss behoort tot de Golden Circle. De Golden Circle is een route die toeristen brengen naar de mooiste plekjes in IJsland.

7. Blue Lagoon: thermale baden met geneeskrachtige werking

In IJsland zijn thermale baden erg populair. Toeristen komen hier dan ook graag om te ontspannen. De bewoners van IJsland zijn ook groot fan van de geothermische baden. Zij geloven erin dat deze baden geneeskrachtige werkingen hebben. Om deze reden worden de baden vaak ook ‘De bron van eeuwige jeugd’ genoemd. De aantrekkelijkste baden kun je vinden in Blue Lagoon. Hier komen dan ook veel toeristen op af. Het is een aanrader om na een lange dag hier eens langs te komen om je lichaam heerlijk te laten ontspannen.

8. Grimsey: een eiland met 60 soorten vogels

Het eilandje Grimsey is met 60 soorten vogels een bijzonder eiland. Liefhebbers van vogels komen hier dan ook graag om diverse soorten vogels te bekijken. De mensen die er wonen, leven van visserij. Het eilandje kun je vinden in de buurt van de kust van IJsland. Het is het noordelijkste eiland dat bewoond is in IJsland.

9. Nationaal Park Skaftafell : perfecte plek voor wandelaars

Als je een liefhebber bent van wandelen, dan is het zeker een aanrader om naar dit natuurpark te komen. Het park is voorzien van een ruige landschap en heeft geen wegen. Wandelaars komen hier dan ook graag om al wandelend het park te ontdekken. In het landschap kun je daarnaast ook schitterende bergen en gletsjers vinden. Ben je in voor meer actie? Dan kun je er zelfs voor kiezen om in de buitenlucht te gaan kamperen. In dit natuurpark is dat toegestaan. Wil je tijdens het wandelen voorzien worden van meer informatie? Dan is het aan te raden om een gids in te schakelen die je kan informeren. Een bezoek aan Nationaal Park Skaftafell staat dan ook garant voor een geweldig avontuur.

10. Dimmuborgir : bijzondere rotsformaties in IJsland

Als je naar Dimmuborgir gaat, dan zal je versteld staan van hoe dit natuurreservaat eruit ziet. De rotsformaties die je hier tegenkomt zijn namelijk erg raar gevormd. 3000 jaar geleden hebben er uitbarstingen plaatsgevonden. Deze uitbarstingen zijn verantwoordelijk voor dit bijzondere uiterlijk van de rotsen. Jaarlijks trekken deze bijzondere rotsformaties veel toeristen die dit graag willen zien.

In dit artikel heb je meer gelezen over de bezienswaardigheden top 10 van IJsland. IJsland is het land van bijzondere natuurverschijnselen, je zal je ogen uitkijken naar al het bijzonders wat je hier tegenkomt. Bekijk welke bezienswaardigheden jij interessant vindt en plan deze als je op vakantie bent in IJsland.

Plaats een reactie