bezienswaardigheden-Duitsland

Bezienswaardigheden Duitsland Top 10: dit mag je niet missen

Als je op vakantie gaat naar Duitsland, dan wil je natuurlijk niks missen. Om deze reden zijn wij op zoek gegaan naar de interessantste en populairste bezienswaardigheden die je kunt vinden in Duitsland. Ga je op vakantie naar Duitsland? Dan is het zeker een aanrader om deze top 10 te bekijken. Deze bezienswaardigheden mag je niet missen.

1. Mainau: een bijzondere bloemeneiland

Als je van bloemen houdt, is het zeker een aanrader om het prachtige eiland Mainau te bezoeken. Dit eilandje is ongeveer 45 hectare groot en is voorzien van de allermooiste bloemen. Mainau is niet het hele jaar geschikt om te bezoeken, de beste reistijd voor Mainau is van de maand april tot en met oktober. Gedurende deze maanden staan de meeste bloemen in bloei en kun je genieten van een adembenemende spektakel. Er zijn echter bepaalde bloemen die in de herfst mooi bloeien, denk hierbij aan de schitterende dahlia’s. Als je tijdens de lentemaanden gaat, dan kun je genieten van hyacinten en narcissen. Ook tulpen kun je hier dan bewonderen. In de omgeving is er ook een vlindertuin aanwezig waar je een kijkje kunt nemen als je op Mainau bent.

2. De mooiste dierentuin van Duitsland: Zoo Berlin

Zoo Berlin is een geweldige plek voor iedereen die geïnteresseerd is in dieren. Deze dierentuin staat bekend als de mooiste die je kunt vinden in Duitsland. Zoo Berlin bestaat al sinds 1844 en is daarmee ook de oudste dierentuin van Duitsland. Als je hier naartoe gaat, dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat jij je hier zal vervelen. Er zijn namelijk maar liefst meer dan 14.000 dieren waar je een kijkje kunt nemen.

3. Kasteel Neuschwanstein: een schitterende sprookjeskasteel

Kasteel Neuschwanstein is een prachtig kasteel die je kunt vinden in Schwangua Duitsland. Lodewijk II heeft in de tweede helft van de 19de eeuw opdracht gegeven om dit kasteel te bouwen. Meer dan een miljoen bezoekers komen jaarlijks naar dit kasteel om een kijkje te nemen. Dit kasteel is niet alleen in Duitsland erg populair, kasteel Neuschwanstein wordt vaak zelfs gezien als één van de mooiste kastelen die je kunt vinden in Europa. Het sprookjesverhaal lijkt helemaal compleet als je bij dit kasteel kiest voor een ritje in een prachtige koets. Heel even heb je het gevoel dat jij je daadwerkelijk hebt begeven in een prachtig sprookje.

4. Brandenburger Tor: het symbool van Duitse hereniging

Er is in Duitsland maar een enkele stadspoort bewaard gebleven en dat is de Brandenburger Tor. Het centrum en platteland werden gescheiden door middel van deze stadspoort en staat tegenwoordig bekend als het symbool voor Duitse hereniging. In 1734 werd er een begin gemaakt aan het bouwen van deze bijzondere poort. Ben je benieuwd hoe groot de stadspoort is? Als je deze poort gaat bezoeken in Duitsland, dan kun je een poort verwachten van 26 meter hoog, 11 meter diep en zelfs 65,5 meter breed.

5. Loreley: een 132 meter hoge rots aan de rijn

De hoge rots Loreley kun je vinden aan de rechteroever van de Rijn. Je kunt het vinden in de buurt van het Duitse Sankt Goarshausen. Met maar liefst 132 meter is dit een schitterende rots die je van een grote afstand al kunt zien. Veel toeristen komen speciaal naar deze plek om een glimp op te vangen van deze bijzondere rots. Vroeger was de Loreley niet zo populair. De hoge rots was toen nog voorzien van gevaarlijke stukken waardoor en veel ongelukken ontstonden met vaartuigen. Deze gevaarlijke stukken zijn inmiddels weggehaald. Als je in bent voor wat actie, dan heb je ook de kans om de Loreley te beklimmen. Het uitzicht waar je daarna van kunt genieten is adembenemend.

6. Linderhof Kasteel: het lievelingskasteel van Lodewijk II

Naast Kasteel Neuschwanstein, is ook het kasteel Linderhof zeker de moeite waard. Het is een barokslot die je kunt vinden in het Graswangtal in Ettal. Dit kasteel is bijzonder, omdat de bouw van het kasteel was afgerond voordat hij stierf. Bij de andere kastelen was dit niet het geval. Lodewijk II was erg trots op dit kasteel en noemde het zelfs ‘mein villa’. Als je een bezoek brengt aan dit kasteel, dan zal jij je ogen binnen en buiten het kasteel uitkijken. Buiten kun je prachtige tuinen vinden.

7. Porta Nigra: schitterende bouwwerk uit de Romeinse tijd

Porta Nigra was oorspronkelijk een stadspoort en betekent Zwarte Poort. Je kunt de Porta Nigra vinden in de Duitse stad Trier en het is de grootste bestaande bouwwerk uit de Romeinse tijd. Dit bouwwerk wordt Zwarte Poort genoemd vanwege de verwering van onder andere roet van de zandsteenblokken. De stadspoort kun je van een afstand al zien, hij is 36 meter breed en maar liefst 30 meter hoog.

8. Allianz Arena: een stadion met de vorm van een opblaasbare boot

Voetballiefhebbers moeten gedurende hun verblijf in Duitsland, zeker een bezoekje brengen aan dit bijzondere stadion. Van een afstand lijkt dit stadion op een grote opblaasbare boot, waardoor het al gauw de bijnaam ‘Slauchtboot’ kreeg. Dit stadion is van Bayern Munchen en is gebouwd in 2005. Als je de kans krijgt om dit gebouw in de avond te zien, is dat zeker een aanrader. De verlichting van het stadion is adembenemend om te zien in het donker. De Zwitserse architecten hebben hier zeker hun best op gedaan, het resultaat mag er wezen.

9. Het Beierse Woud: het drielandenpunt met uitzicht over Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland

Als natuurliefhebber mag je Het Beierse Woud zeker niet overslaan. In dit gebied kan je namelijk heerlijk wandelen en genieten van de schitterende omgeving. Dit woud loopt van Regensburg tot aan Passua. Als je het leuk vindt om bergen te beklimmen, dan kun jij je hier prima vermaken op de Grober Arber van maar liefst 1456 meter hoog. Het meest bijzondere punt waar je hier naartoe kunt, is naar de top van Dreisselberg van 1333 meter. Vanaf dit punt kun je uitkijken over Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland.

10. Jasmund Nationale Park: prachtige krijtrotsen

Het Nationale park van Jasmund, een schiereiland, is klein maar daarom zeker niet minder bijzonder. Je kunt hier namelijk de populaire krijtrotsen vinden. Deze krijtrotsen die je hier kunt vinden zijn in 2011 zelfs opgenomen in de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Jaarlijks zijn er veel toeristen die daarom een kijkje komen nemen in dit Nationale Park.

In dit artikel heb je meer gelezen over de top 10 bezienswaardigheden van Duitsland. In Duitsland zijn er veel bezienswaardigheden te vinden die zeker de moeite waard zijn. Op deze manier zal je in Duitsland een geweldige en onvergetelijke tijd beleven. Bekijk ook eens de top 8 Berlijn bezienswaardigheden voor een leuke stedentrip in Duitsland.

Plaats een reactie