brisbane

Alles over de bezienswaardigheden & weer van Brisbane in Australië

In het oosten van Australië kun je de stad Brisbane vinden. Het is de hoofdstad van de populaire Australische staat Queensland.  Deze stad kun je vinden aan de Brisbane rivier. Na Sydney en Melbourne is het de belangrijkste toeristische bestemming van Australië. Je kunt hier ruim 2.230.000  inwoners vinden. Omdat Brisbane zo’n bruisende stad is, is het vooral een populaire reisbestemming voor de jongere toeristen. In de stad kun je namelijk twee ontzettende grote uitgaansgebieden vinden. Hier kunnen toeristen onder genoeg van een hapje en drankje een gezellige tijd beleven in de vele clubs en bars. In vertel je graag meer over deze bruisende stad in Australië.

Het weer in Brisbane en beste reistijd

Je kunt in Brisbane een subtropisch klimaat vinden. De zomers zijn vaak heet en vochtig en de winters zijn zacht. Om deze reden is het voor veel toeristen een aantrekkelijk gebied om te bezoeken. Het is er namelijk nooit echt koud. Als je niet terecht wilt komen in hevige onweersbuien, is het aan te raden om hier niet naar toe te reizen vanaf het einde van de lente. Dit is ongeveer vanaf de maand november tot en met maart. Het kan dan zo maar mogelijk zijn dat je terecht komt in een bui met hele grote hagelstenen en harde wind.

Reizen door Brisbane

Brisbane is meer dan enkel de stad Brisbane. Je hebt namelijk ook andere steden die hierbij horen. Redland, Logan City, Moreton Bay en Ipswich horen hier ook nog bij. Als je aankomt in Brisbane, dan hoef jij je geen zorgen te maken hoe je door de stad moet reizen. Je kunt gebruik maken van het openbaar vervoer, overal kun je wel een trein, bus of een ferry vinden waar je gebruik van kunt maken gedurende je tijd in deze stad. Een andere mogelijkheid is om een auto te huren. Op deze manier kun je op eigen tempo de stad rustig verkennen.

Populaire bezienswaardigheden in Brisbane

Als je naar Brisbane gaat, dan hoef jij je zeker niet te vervelen. Voor iedereen valt er wel wat te beleven. Hieronder kun je meer vinden over de absolute hoogtepunten van deze bijzondere stad in Australië:

 • Story Bridge
  In 1930 werd deze bijzondere brug gebouwd. Niet wetend dat het tegenwoordig één van de populairste spots van Australië zou worden. Deze brug heeft een opvallende verschijning en trekt jaarlijks ontzettend veel toeristen die een kijkje komen nemen.
 • Het stadhuis van Brisbane   
  In het centrum van Brisbane kun je een mooi gebouw zien dat qua stijl hoort bij de klassieke Victoriaanse architectuur. Het stadhuis is gebouwd in de 19de eeuw en heeft een hoge toren. Wat leuk is om te weten, is dat het stadhuis is  voorzien van een enorme concertzaal. Hier vinden vaak relevante voorstellingen plaats.
 • De Lone Pine Koala Sanctuary
  Deze opvangcentrum voor koala’s is een hele bijzondere. Dit was ter wereld namelijk het eerste centrum waar koala’s opgevangen werden. De deuren openden in 1927. Behalve koala’s, kom je hier ook veel andere dieren tegen. Denk bijvoorbeeld aan de bekende kangoeroes, slangen en krokodillen. Als bezoeker valt hier veel te beleven. Je kunt roofvogelshows bekijken en daarnaast kun je ook meekijken hoe bepaalde dieren in het centrum worden gevoed. Ook is het mogelijk om met diverse dieren op de foto te gaan. Hier leer je veel over de dieren die in Australië leven.
 • Het Queensland museum
  Museumliefhebbers mogen Brisbane niet verlaten zonder een bezoekje te hebben gebracht aan deze museum in Brisbane. Je kunt hier skeletten vinden van dinosaurussen en bijzondere fossielen. Veel van de zaken die je kunt vinden in deze museum heeft te maken met de historie van de inheemse bevolking van Australië. Toeristen die interesse hebben in de wetenschap kunnen hier ook goed terecht. Er is een namelijk een hele afdeling die hierop is gericht. Kinderen kunnen hier terecht om deel te nemen aan de allerleukste activiteiten.
 • Queensland Gallery of Modern Art   
  In 2006 gingen de deuren open van dit geweldige museum dat zich geheel richt op de moderne kunst. Dit is zelfs het grootste museum van moderne kunst in heel Australië. Als kunstliefhebber is dit museum dan ook zeker een bezoekje waard. Veel grote kunstenaars gebruiken dit museum als podium voor hun werk. Andy Warhol heeft hier bijvoorbeeld zijn grootste tentoonstelling gehouden.
 • De State Library of Queensland             
  De grootste bibliotheek van Brisbane kun je vinden in South Bank. In deze bibliotheek kun je waardevolle historische documenten vinden en een groot assortiment aan boeken. Alleen al een bezoek aan deze bibliotheek is al bijzonder. Als je hier zit heb je namelijk een mooi uitzicht op de schitterende rivier de Brisbane. Onder genot van een kopje koffie in het café kun je zo genieten van een rustgevende tijd in de bibliotheek van Brisbane.
 • Queensland Performing Arts Centre   
  Liefhebbers van live muziek kunnen zich hier goed vermaken. Hier kun je terecht voor een goed concert of om bijvoorbeeld een balletshow te bekijken. Live muziek wordt in Brisbane steeds populairder, dus het aanbod groeit ook alsmaar.

Brisbane: handige tips

 • Neem je wandelschoenen mee, de omgeving van Brisbane is prachtig en is zeer geschikt voor een stevige wandeling.
 • Verken Brisbane eens op de fiets. In Brisbane kun je maar liefst 27 kilometer aan fietspaden vinden. Fietsen kun je gemakkelijk huren in de binnenstad. Vaak kost dit ook niet veel.
 • Wil je het gebied beter leren kennen via het water? Dan is het ook erg leuk om een vaartocht te maken. Tijdens het varen is het ook erg leuk om een vishengel mee te nemen. Wie weet vang je een mooie vis in de Australische wateren.
 • Ben je in Brisbane gedurende de maand augustus? Dan is het leuk om te weten dat hier dan een groot cultuur evenement wordt gehouden: de Royal Queensland show. Hartstikke leuk om dit eens te ervaren.
 • Ben je in Brisbane gedurende de maand september? Dan kun je deelnemen aan het River Festival.
 • Vind je het leuk om hoogtes op te zoeken en te klimmen? Dan kun je in Brisbane de Kangaroo Point Kliffen beklimmen.

Zoals je kunt lezen is Brisbane een bruisende stad waar voor iedereen wel wat te beleven valt. Bekijk wat jij interessant vindt zodat je van te voren al in beeld hebt wat je wilt doen in Brisbane. Op deze manier kun jij je tijd in deze unieke stad goed benutten.

Plaats een reactie