ticket Australie

Vliegticket Australië 2019: hoe vind je de goedkoopste ticket met de beste reistijd naar Australië?

Je hebt besloten dat je naar Australië gaat. Indien dit besluit vast staat, is het tijd om een vliegticket Australië te boeken. Als je op zoek gaat naar een ticket Australië, dan zal je al gauw merken dat deze niet goedkoop zijn. Australië is een land dat je letterlijk aan de andere kant van de wereld kunt vinden. Je hebt dan ook te maken met een lange reis. Om deze redenen zijn er veel mensen die ervoor kiezen om naar Australië te reizen met een stop-over. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een land zoals Singapore. Op deze manier is het mogelijk om goedkoper te vliegen naar Australië. Hoe vind je de goedkoopste ticket naar Australië met de beste reistijd? Wij informeren je graag.

Ticket Australië: een populaire bestemming

Dat je naar Australië wilt, is zeker niet gek. Samen met jou zijn er miljoenen mensen die allemaal benieuwd zijn naar dit land. Het is daarom zeker een must om eens in je leven een bezoek te brengen aan dit bijzondere land. De grootste internationale luchthavens in Australië zijn die van de steden Sydney, Melbourne, Adelaide, Brisbane en Perth. Als je naar Australië gaat, dan kun je hier alleen met een overstap komen. Je zal er gemiddeld 20 tot 24 uur over doen om naar Australië te vliegen. De prijs die je voor een ticket moet betalen, hangt sterk af van de periode waarin je wilt reizen en met welke vliegtuigmaatschappij je gaat. Probeer je hier goed in te verdiepen voordat je een ticket naar Australië boekt. Het kan je namelijk veel schelen in je portemonnee.

Ticket Australië: een goedkope ticket

De reis naar Australië is ontzettend lang. Om deze reden is een ticket niet goedkoop. Als je op zoek bent naar een ticket, dan is het verstandig om er in ieder geval rekening mee te houden dat je minimaal € 1.000,- euro kwijt bent. Als je online op zoek gaat naar mooie stop-over, dan is dit een manier om veel geld te besparen. Singapore en Hong Kong zijn interessante steden voor een stop-over. Uit diverse onderzoeken is gebleken (Skyscanner) dat november de goedkoopste maand is om een ticket naar Australië te boeken. Gedurende deze maand zijn de prijzen namelijk het gunstigst. In de maand juli is het volgens dit onderzoek niet verstandig om een ticket naar Australië te boeken, tijdens deze maand betaal je circa 24% te veel aan een ticket. Als je weet dat je naar Australië gaat, dan is het verstandig om gemiddeld 19 weken van te voren al te beschikken over een ticket. Op deze manier heb je voldoende tijd om je goed te kunnen voorbereiden op deze geweldige reis.

Ticket Australië: aanbiedingen en acties

Als je op zoek gaat naar een ticket naar Australië, is het aan te raden om te letten op aanbiedingen en acties die regelmatig voorbij komen. Niet naar aanbiedingen op een ticket naar Australië, maar op tickets naar bijvoorbeeld Singapore. Deze kom je vaak tegen. Als je eenmaal in Singapore bent, dan kun je hier een dag of twee het land ontdekken, en vervolgens met een goedkope vliegmaatschappij weer verder reizen naar Australië. Op deze manier is het zelfs mogelijk om honderden euro’s te besparen. Het advies is hierbij om dagelijks te bekijken wat het aanbod is aan tickets. De prijzen kunnen namelijk per dag verschillend zijn. Heb je een goedkope ticket gevonden die verder qua reistijd ook goed is? Dan is het goed om niet te lang te wachten met het boeken. Als je namelijk te lang wacht, is de kans groot dat iemand anders je voor is met het boeken van de ticket naar Australië.

Ticket Australië: Wees niet kieskeurig

Als je een reis maakt, dan willen we natuurlijk wel dat deze geheel voldoet aan onze wensen. In de praktijk is dit niet altijd mogelijk. Als je door bepaalde wensen te laten varen, tot tientallen euro’s kunt besparen, is het verstandig om hiervoor te kiezen. Door alleen al flexibel te zijn in de dagen dat je reist, is het al mogelijk om te besparen. De prijzen van vliegtickets naar Australië kunnen namelijk per dag sterk verschillen. Als je bijvoorbeeld in het weekend wilt vliegen naar Australië, dan betaal je al direct een stuk meer. Door hier flexibel in te zijn, kun je veel geld besparen. Geld die je gedurende je reis prima kunt besteden aan leuke dingen.

Ticket Australië: voldoende tijd tussen vluchten

Als je vertraging hebt opgelopen met je reis, is het niet prettig dat je hierdoor een aansluitende vlucht moet missen. Vooral als je de tickets van beide reizen geboekt hebt bij een andere vliegmaatschappij, dan is de kans groot dat de vertraagde vliegmaatschappij je niet een helpende hand zal bieden om toch op tijd te komen. Dit kun je gelukkig voorkomen door ervoor te zorgen dat je niet hoeft te haasten. Zorg dat er voldoende tijd tussen de vluchten zit, zodat je bij een eventuele vertraging niet per se te laat hoeft te komen.

Ticket Australië: de voor- en nadelen van een retourticket

Als je kiest voor een retourticket naar Australië, dan brengt dit voor- en nadelen met zich mee. Als je nog twijfelt wat voor soort ticket je wilt hebben, dan is het zeker informatief om dit te lezen. Als je kiest voor een retourticket, dan betaal je hier circa € 700,- euro tot €1.250,- euro voor.

Voordelen retourticket Australië

Een voordeel van een retourticket is dat je veel duidelijkheid hebt. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over een ticket naar huis en je weet precies wanneer je Australië weer gaat verlaten. Voor veel mensen kan dit rust met zich meebrengen. Administratief betekent dit dat je ook maar een enkele keer een boeking hoeft te doen. Je hoeft in Australië niet meer aan de weer om een ticket terug te boeken.

Nadelen retourticket Australië

Een groot nadeel aan een retourticket is dat je bij een retourticket vaak dezelfde aankomst- en vertrekpunt hebt. Als je als backpacker wilt rondreizen in Australië, betekent dit dat jij je rondreis zo moet maken, dat je uiteindelijk als eindpunt weer je vertrekpunt hebt. In de praktijk is dit niet makkelijk. Als je aankomt in Australië, dan reis je vaak een bepaalde kant op. Het kan frustrerend zijn om aan het eind weer helemaal naar het begin te moeten reizen. Daarnaast zijn retourtickets niet echt flexibel. Wil je toch wat langer blijven in Australië? Dan is het vaak niet mogelijk om de data te wijzigen. Soms bestaat deze mogelijkheid wel, maar moet je hier ontzettend veel voor betalen.

Ticket Australië: is het slim om een enkeltje te boeken?

We horen het ontzettend vaak: ‘ik ga een enkeltje boeken naar Australië en ik zie wel wanneer ik naar huis wil komen!’ Deze uitspraak brengt ons direct bij de voordelen van het boeken van een enkeltje. Als je ervoor kiest om een enkeltje te boeken naar Australië, dan heb je in principe alle vrijheid om zo lang of juist zo kort mogelijk te blijven. Veel backpackers kiezen hier voor. Dit doen ze omdat ze altijd de kans willen hebben om naar huis te gaan. Kun je geen baan vinden of heeft het thuisfront in Nederland je weer nodig? Dan kun je terug wanneer je maar wilt. Als je een enkeltje boekt, dan kan dit uiteindelijk voor jou ook goedkoper uitpakken. Je hebt namelijk alle tijd om te wachten op een hele goede actie of aanbieding. Deze optie kan er dus voor zorgen dat soms wel honderden euro’s kunt besparen.  

Ticket Australië: hoe zit het met vliegen naar Australië met tussenstop?

Dat de reis naar Australië ontzettend lang is, dat kan niemand ontkennen. Veel backpackers kiezen om deze reden voor een stop-over. Doen kan bijvoorbeeld in Hongkong. Een stop-over kan voor sommige mensen erg waardevol zijn. Gedurende deze stop-over heb je namelijk de tijd voor de volgende punten:

  • Je kunt heerlijk even je benen strekken. Fijn na zo’n lange vlucht!
  • Je kunt even je nachtrust pakken. Even bijslapen op het vliegveld of in een hotel in de buurt.
  • Je kunt de stad van je stop-over leren kennen.

Als je weer volledig tot rust bent gekomen, kun je er vervolgens weer voor kiezen om verder te vliegen.

Ticket Australië: maak een vergelijking

Door het maken van een vergelijking is het mogelijk om de goedkoopste ticket te vinden naar Australië met de beste reistijd. Bekijk daarom de prijzen voor je gewenste ticket op diverse momenten en probeer vervolgens te besluiten op welke manier je naar Australië wilt vliegen. Heb je een interessante prijs gevonden? Dan is het verstandig om direct te boeken. Hoe langer je wacht, hoe meer de prijs zal stijgen.

Aan de hand van deze informatie is het ook voor jou mogelijk om goedkoop te reizen naar Australië. Probeer rekening te houden met deze tips als je gaat starten met je zoektocht naar een ticket. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om veel geld te besparen. Het geld dat je kunt overhouden kun je prima gebruiken om dit geweldige land te kunnen ontdekken.

Plaats een reactie