perth

Alles over bezienswaardigheden, klimaat & vluchten naar Perth in Australië

In de Australische deelstaat West-Australië kun je de charmante hoofdstad Perth vinden. Deze stad is vooral erg populair vanwege haar mooie ligging. Perth is geheel om de Swan River heen gebouwd wat zorgt voor een schitterend effect. Die stranden die je in deze stad kunt vinden, horen bij de allermooiste stranden die je kunt vinden in heel Australië. Daarnaast staat deze grote stad in West-Australië wereldwijd bekend als de meest afgelegen grote stad ter wereld. De eerste stad kom je 2.700 kilometer verder tegen. Dat is de stad Adelaide. Ik vertel je alles over de meest afgelegen grote stad ter wereld met ruim 1,3 miljoen inwoners: Perth.

Waarom naar Perth?

Er zijn veel redenen om wél te reizen naar Australië om de prachtige stad Perth te ontdekken. Perth heeft een zonnig klimaat en is daarom in combinatie met de prachtige omgeving erg aantrekkelijk voor toeristen. In het oosten van Perth heb je de prachtige heuvels van de Darling Ranges en is gebouwd om de Swan River. Als je aankomt in Perth, dan merk je al direct dat alles hier draait om ontspanning. De sfeer die hier hangt is namelijk net zo relaxt als in de rest van Australië. Gedurende je tijd in Perth zal je misschien wel één ding opvallen: er zwemmen hier enkel zwarte zwanen rond. Het is leuk om te weten dat deze bijzondere zwarte zwemmen zelfs het nationaal symbool zijn van Western Australia. Dit is al zo vanaf het jaar 1973. De zwarte zwanen worden door sommige volken in Australië zelfs gezien als de eerste bewoners van het land. Of dit waar is, weet ik niet, wel dat deze zwanen deze stad ontzettend mooi sieren.

Reistijd en kosten vlucht Perth

Als je naar Perth wilt voor een mooie vakantie, dan ben je waarschijnlijk benieuwd hoelang je moet vliegen en met welke ticketkosten je ongeveer rekening moet houden. Als je naar Perth gaat vliegen, dan moet je minimaal rekening houden met een vlucht van circa 19,5 uur. Dit is van Amsterdam naar Perth. Je hebt ook altijd 1 of meer tussenstops. Je vluchtduur kan aan de hand van bepaalde factoren langer of korter zijn. De prijs die je voor een ticket moet betalen is vaak minimaal 1000 euro. Als je aanbiedingen en acties in de gaten houdt of reist in een minder populaire maand, kan het zijn dat je een ticket kunt bemachtigen voor een lagere prijs.

Bezienswaardigheden in Perth

In Perth zal jij je zeker niet hoeven te vervelen. Er zijn namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden die je hier kunt bekijken. Omdat het lastig is om alles gedurende je tijd in Perth te bekijken, geef ik je hieronder een handig overzicht met de ultieme highlights van de unieke stad Perth.

 • Breng een bezoekje aan Kings Park
  In het westen van Perth kun je deze prachtige park vinden van 400 hectare. Dit is een heerlijke plek om even uit te rusten, maar ook om in een relaxte sfeer de locals en andere toeristen te ontmoeten. Heb je meer tijd? Dan kun je een wandeling maken over de Lotterywest Federation Walkway. Na 620 meter gelopen te hebben kom je in de schitterende botanische tuinen van het park. Het is daarnaast ook ontzettend leuk om in de avond hier een leuke film te kijken in de openluchtbioscoop. Een onmisbare ervaring die je hier in Kings Park kunt maken gedurende je reis.
 • Smalle straten van Fremantle 
  In de buurt van Perth kun je Fremantle bezoeken. Als je hier aankomt, dan heb je haast het gevoel dat je op vakantie bent in Italië. De smalle straatjes en het water zijn zó gezellig. Je kunt hier de meest luxe jachten vinden, een lekker kopje koffie of thee drinken bij de leukste cafés en achteraf heerlijk shoppen met de leuke winkeltjes van Fremantle. Je hebt hier ook het West Australian Maritime Museum waar je veel kunt leren. Als Nederlander heb je hier ook zeker wat interessants te bezoeken, hier kun je namelijk een replica bezoeken van het Nederlandse VOC-schip met de naam Duyfken. Een hele bijzondere ervaring. Ben je een echte bierliefhebber? Dan is het aan te raden om eens een biertje te gaan drinken bij Little Creatures. Hier kun je namelijk de allerlekkerste verse bier vinden. Proost!
 • De hagelwitte stranden van Perth
  Je vakantie in Perth is niet compleet als je geen ontspanning hebt gezocht op de stranden van deze bijzondere stad. Je kunt in Perth maar liefst 30 stranden vinden die allemaal prachtig zijn om te zien. Door het heldere water zie je allerlei tropische visjes zwemmen en het zand is zo wit, zo wit heb je het misschien nog nooit gezien. Als je de kans hebt om hier een zonsondergang te bekijken, dan moet je die kans ook zeker pakken. Het is namelijk prachtig om vanuit deze prachtige stranden te bekijken hoe de schitterende zon wegzakt in het water.
 • Tijd om te relaxen in Perth
  De mensen in Perth kunnen één ding ontzettend goed: de ontspanning opzoeken. Dit is een sfeer die je in de hele stad kunt voelen. Ze willen ontspannen en als ze dit doen, doen ze dit ook goed. Ze zijn er bijvoorbeeld gek op om te picknicken, en dan niet in Nederlandse stijl met broodjes met beleg en flesjes water. Nee, zij pakken dit een stuk groter aan. Ze nemen speakers mee om te relaxen met muziek, ijskasten om hun eten te koelen en zelfs een barbecue en een zwembadje om de verkoeling in te zoeken gedurende een hete dag. Als je hier bent, is het natuurlijk extra leuk om mee te doen. Heb je nieuwe vrienden gemaakt? Twijfel dan zeker niet om eens mee te doen met zo’n picknick. Het zal heerlijk ontspannend zijn en extra leuk om te genieten van het buitenleven in Perth.

Dankzij dit artikel weet je de belangrijkste zaken omtrent de meest afgelegen grote stad ter wereld. Perth heeft alles in huis voor een mooie en ontspannen vakantie. Bekijk wat jij wilt doen in Perth en plan je reis alvast in om te reizen naar deze schitterende en unieke stad in Australië.

Plaats een reactie