camper huren australie

Camper huren Australië: alles wat je moet weten

Wilde je altijd al reizen naar het land van de koala’s en kangaroes en is het eindelijk zo ver? Voor je rondreis door Australië huur je een camper en ga je het land op eigen tempo verkennen. Australië is een prachtig land en ontzettend veelzijdig. De bewoners zijn gastvrij en voor iedereen is er wel wat interessants te vinden. Het huren van een camper zorgt er voor dat je kunt gaan en staan waar je zelf wilt. Ben je moe en wil je graag even rusten? Dan hoef je niet meer op zoek te gaan naar een slaapplek. Een camper huren in Australië zorgt ervoor dat je met een ontspannen gevoel kunt reizen door dit bijzondere land. Wist je dat Australië op nummer 6 staat van de grootste landen ter wereld? Het land heeft een oppervlakte van maar liefst 7.692.024 km². Tijdens mijn eigen reis in Australië miste ik persoonlijk zelf een artikel waarin alles staat over een Australië camperreis. Nu ben ik een ervaring rijker én ben ik op zoek gegaan naar alles omtrent het huren van een camper in Australië. Deze informatie heb ik voor jou gebundeld tot een tekst en dit artikel is het resultaat. Hieronder lees je alles wat je moet weten omtrent het huren van een camper in Australië.

Rondreis Australië camper

Je wilt graag rondreizen door Australië, maar je bent nog zoekende naar de manier waarop je dit wilt gaan doen. Een rondreis door Australië met een camper is ideaal en brengt veel voordelen met zich mee. Ik heb dit zelf gedaan en ik ben razend enthousiast.  Het is een snelle en voordelige manier om kennis te maken met Australië. Als je rondreist door Australië, dan kom je overal campings tegen. Vaak kun je deze campings vinden op de allermooiste plekjes van Australië. Ik informeer je graag over enkele andere voordelen van een camper huren in Australië.

 • Een camper betekent een huis op wielen
  Als je door Australië gaat reizen met de camper, dan heb je in principe altijd je eigen huis ter beschikking, maar dan op wielen. Dit vond ik gedurende mijn rondreis een groot voordeel, je bent niet afhankelijk van een bepaalde locatie omdat je hier spullen hebt staan. In een camper heb je alles bij je en kun jij je even rustig terugtrekken als je dit even nodig hebt.
 • Zelf bepalen waar je gaat en staat met een camper
  Reizen met een camper betekent ook dat je kunt gaan waar je zelf wilt. Je hoeft geen rekening te houden met bustijden of treintijden, maar je kunt helemaal je eigen planning maken. Dit zorgt er voor dat je ontspannen en rustig kunt reizen door Australië.
 • Ervaar een ultiem vrijheidsgevoel
  Met een camper bepaal jij je eigen route en bezoek jij de plekken die jou leuk lijken. Wil je graag ergens uitstappen? Dan doen je dit gewoon. Door het huren van een camper in Australië is dit gewoon mogelijk. Als je bijvoorbeeld rondreist met een tourbus die reist volgens een strak plan, heb je deze mogelijkheid niet. Een Australië camperreis geeft je een ontzettend vrij gevoel.
 • Altijd een slaapplek met een camper
  Als je een camper huurt, dan betekent dit in ieder geval één zorg minder gedurende je reis: het vinden van een goede slaapplek. Je kunt namelijk waar en wanneer je maar wilt een dutje doen of de nacht doorbrengen in de camper. Een vaste slaapplek voor jou alleen gedurende je reis is een geweldige luxe. Om het maar niet te hebben over koffers die je anders hotel in en uit zou moeten dragen. Je heb een vaste plek om je spullen mooi en geordend op te bergen.

Voorbereiding camper huren in Australië en reistijd

Als je een camper gaat huren in Australie, is het verstandig om de juiste voorbereidingen te treffen zodat je zorgeloos op vakantie kunt. Het is hiervoor relevant om in beeld te brengen hoe je gaat reizen door Australië. Omdat je te maken hebt met enorme afstanden, is het goed om alvast te weten dat de camper ook op een bepaalde locatie weer ingeleverd zal moeten worden. Het zou erg jammer zijn als je nog veel kilometers moet rijden naar deze locatie omdat je op dat moment ergens aan de andere kant van het land bent. Vaak heb je bij camperhuur in Australie wel een ongelimiteerd aantal kilometers waar je gebruik van kunt maken. Met een goed plan bespaar jij je echter wel veel tijd. Deze tijd kun je beter gebruiken door de meest prachtige plekjes van Australië te bezoeken. Het is aan te raden om circa 200 kilometer per dag te maken.

Daarnaast is het ook goed om alvast op tijd te kijken naar wat de beste reistijd is om een camperreis te maken in Australië. Je hebt in Australië te maken met seizoenen die het tegenovergestelde zijn van de seizoenen die we hebben in Nederland. Van november tot en met mei heb je in het Noorden te maken met veel regen. Het is goed om deze informatie mee te nemen als jij je camperreis in Australië gaat inplannen.

Camper huren Australië: kosten

Als je een camper wilt huren in Australië, dan ben je natuurlijk benieuwd naar de prijzen. Er zijn diverse manieren om een camperreis te maken. Als je Australië wilt ontdekken door middel van een camperreis, dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een compleet campervakantie te nemen, de prijs is dan inclusief de vlucht, camperhuur en eventuele andere overnachtingen die hier nog bij komen. Op deze manier heb je alles voor je vakantie wel goed geregeld.

Er zijn diverse factoren die de prijs voor je camperreis in Australië kunnen bepalen. Hieronder kun je vragen vinden die onder andere mede bepalen hoeveel een camper huren in Australie gaat kosten:

 • Hoelang ben je van plan om te gaan reizen door Australie?
 • Met hoeveel personen maak je de Australië camperreis?
 • In welke regio van Australië wil je graag reizen?
 • Wat is je budget voor camperhuur Australië?
 • Wanneer wil je de reis gaan maken? De vertrekperiode speelt ook nog een rol bij de prijsbepaling voor je camperreis.

Camper huren Australië: goedkoop én betrouwbaar

Als je een camper gaat huren in Australië, dan wil je dit graag zo goedkoop mogelijk doen. Daarnaast moet het wel gaan om een betrouwbare aanbieder. Als je een camper wilt huren in Australië, dan is het allereerst goed om te weten dat je een camper in Australië kunt huren in allerlei soorten en maten. Je kunt het dus zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt. Bepaalde campers in Australië zijn bijvoorbeeld luxer dan de ander. Wat krijg je allemaal als je een camper huurt in Australië en wat zijn de mogelijkheden? Als je een camper huurt, dan heb je:

 • Een keuken met een gaskookstel (luxe verschilt per camper)
 • Koelkast
 • Magnetron
 • Vaak zijn kookgerei, bestek, borde en glazen inbegrepen in de prijs
 • Handdoeken en theedoeken
 • Zithoek die je kunt ombouwen naar een comfortabele bed waar je kunt ontspannen. De luxere modellen zijn wat groter en die hoef je ook niet om te bouwen. Er is dan een speciale zitgedeelte en een gedeelte waar je kunt slapen.
 • Beddengoed
 • Kaarten en handige campinggidsen

Bovenstaande zaken kunnen per camper verschillen. Het kan ook zijn dat je bepaalde zaken alleen meekrijgt als je een extra toeslag betaald. De prijzen voor camperhuur Australië kan per aanbieder erg verschillen.

Camper huren in Australië: moet je campings reserveren?

In de meeste gevallen hoef je op een camping geen plekje te reserveren voor je camper. Als je echter door Australië gaat reizen in het hoogseizoen, dan is dit wel nodig. Je hebt gedurende deze maanden namelijk vaak te maken met veel toeristen uit het buitenland, maar ook de bewoners van Australië zelf hebben dan vaak vakantie die ze vaak besteden in eigen land. Een camping is dan al snel vol. Een reservering kun je meestal gemakkelijk online maken. Je kunt ook enkele dagen van te voren even bellen naar de camping waar je graag naar toe wilt, je kunt dan even bespreken of er nog plek is voor je camper.

Camper huren in Australië: verkeersregels en veiligheid

Als je gaat reizen door Australië met een camper, dan is het wel van belang dat je dit doet op een veilige manier. Om deze reden is het van belang om meer te weten over de verkeersregels die in Australië van toepassing zijn. Het is goed om te weten dat de mensen in Australië links rijden. Hieronder kun je enkele verkeersregels vinden waar gedurende mijn eigen camperreis de nadruk op werd gelegd:

 • In Australië gelden er strenge regels met betrekking tot rijden onder invloed.
 • Probeer je te houden aan de juiste snelheden, de boetes die je daar krijgt zijn geen pretje. Dit geld kun je prima besteden aan je mooie reis door Australië.
 • Ga je reizen met kinderen? In een camper moet je kind dan in een kinderzitje zitten. Deze kun je vaak huren.
 • In de camper mag je niet meer personen vervoeren dan er veiligheidsgordels zijn. Probeer dit in de gaten te houden als je bijvoorbeeld besluit om met je vrienden een camperreis door Australië te maken.

Mijn ervaring met Jucy en Apollo

Ik heb persoonlijk gedurende mijn rondreis door Australë gebruik gemaakt van de diensten van Jucy Rentals en Apollo. De prijzen waren laag ten opzichte van andere aanbieders waardoor het voor mij aantrekkelijk was om dit eens te proberen. Het huren van een camper kon gemakkelijk via de website en in Australië ging de overdracht van de camper ook erg gemakkelijk. Voordat ik het wist reed ik in een geweldige camper waarmee ik geweldige ervaringen door Australië heb beleefd. Ik heb mooie plekken bezocht, leuke mensen ontmoet en heerlijk kunnen ontspannen tijdens deze reis. Ik vond het ook een hele fijne gedachte dat Jucy Campers in Australië ook 24 uur per dag beschikbaar was voor ondersteuning indien dit nodig bleek te zijn. Erg handig als er bijvoorbeeld iets is met de camper of je vragen hebt. Om hier een camper te kunnen huren moet je wel de leeftijd van 18 hebben bereikt.

Locaties camper huren in Australië

Als je naar Australië gaat om een rondreis met de camper te maken, dan heb je de mogelijkheid om campers te huren op diverse locaties in Australië.

 • Camper huren Brisbane 
  Het huren van een camper in Brisbane is erg aantrekkelijk omdat het één van de dichtstbevolkste steden is van Australie. Het is een hele populaire punt om te starten aan een camperreis die vervolgens door wordt gezet richting het noorden.
 • Camper huren Cairns   
  Door een camper te huren in Cairns kom je in de populairste kustplaats die je kunt vinden in het noorden van dit bijzondere land. Je kunt hier zelfs de grootste rif ter wereld vinden. Een leuke plek om je camper te huren omdat je hier al een geweldige locatie hebt om te snorkelen en te duiken.
 • Camper huren Melbourne
  Melbourne is één van de grootste steden van Australië en heeft maar liefst 3 miljoen inwoners. Je kunt hier genieten van hoge wolkenkrabbers en gebouwen in een prachtige Victoriaanse stijl. Met een camper zal jij je in deze stad niet vervelen.
 • Camper huren Perth   
  Wil je met je camper starten op een levendige plek en genieten van een prachtige omgeving? Dan kun jij je in Perth prima vermaken. Dit is tevens de grootste stad aan de Westkunst van Australië.
 • Camper huren Sydney     
  Sydney is terecht één van de mooiste en best bezochte steden van Australië. Het is hier namelijk prachtig. Huur hier je camper en bezoek daarna direct het Sydney Opera House, één van de populairste bezienswaardigheden van deze mooie stad.
 • Camper huren Tasmanië   
  Dit is een koloniale stad waar je kunt genieten van de mooiste uitzichten. Huur hier je camper en bekijk de stad met haar moderne gebouwen en koloniaal erfgoed. Een prachtige mix aan gebouwen die je zal verbazen.

Camper huren Australië: tips

Daarnaast heb ik uit eigen ervaring ook enkele andere tips die ik graag met jullie wil delen.

 • Als je een camper wilt besturen in Australië, dan moet je een geldig nationaal rijbewijs kunnen laten zien. Je moet daarnaast ook nog eens een internationaal rijbewijs bij je hebben, deze kun je opvragen bij de ANWB. Ik heb hier zelf geen problemen mee gehad, met rijbewijs B mag je de meeste campers daar gewoon besturen. Sommige aanbieders hebben wel strengere eisen. Zij stellen bijvoorbeeld als extra voorwaarde een minimum leeftijd.
 • Als je een Australië camperreis gaat maken, is het aan te raden om zachte stoffen koffers mee te nemen. Deze kun je namelijk veel makkelijker opbergen in de kamer. Als je een koffer meeneemt met een harde cover, dan zal dit veel ruimte in beslag nemen in de camper.
 • Het is aan te raden om niet direct na aankomst in Australië een camper te huren. Je hebt namelijk net een lange vlucht achter de rug en je zit met een enorm tijdsverschil. Je bent vaak de eerste twee dagen namelijk nog niet in staat om te rijden. Je Australië camperreis kan je na twee dagen fit beginnen.
 • Veel aanbieders van camperreizen houden informatiedagen over hun reizen. Tijdens deze dagen mag je alles vragen over camperhuur in Australie.
 • Bij camperhuur Australië kun je vaak ook gebruik maken van kant en klare routes. Met deze routes kom je langs de mooiste plekjes van Australie. Als je geen duidelijk plan hebt, is het een echte aanrader om hier gebruik van te maken.

Zoals je kunt lezen heb ik ontzettende goede ervaringen met camperreizen. Het is een goedkope en gemakkelijke manier om een land beter te leren kennen. Breng je wensen in beeld, huur een camper en start aan een geweldige reis door Australië.

reacties

 • Hoi!
  Fijn om te lezen allemaal.
  Ik zit met een klein dilemma: ik ben zelf 24 jaar + heb 5 jaar mijn rijbewijs. Mijn vriend (26 jaar) daarentegen heeft net zijn rijbewijs behaald (dat is ongeveer een halfjaar ervaring voordat we gaan). Ik betwijfel het of hij dus in (een kleine 2 persoons) camper/busje mag rijden?
  Enige eerdere ervaringen of verhalen hierover gehoord? Zou jammer zijn als ik dan toch alles zelf moet gaan rijden..

  Alvast bedankt!
  Groetjes Eline

  • Leuk Eline! Het is belangrijk dat jullie beide een international drivers license bij de ANWB regelen. Er zitten geen eisen aan hoelang een dergelijk persoon over een rijbewijs moet beschikken. Veel plezier! En mocht je het leuk vinden, stuur een aantal foto’s naar ons 🙂