stopcontact canada

Hoe zit het met het stopcontact in Canada?

Als je op vakantie gaat naar Canada, dan moet je van alles regelen. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je kunt genieten van een zorgeloze vakantie in dit schitterende land. Voor de meeste reizigers is het stopcontact één van de belangrijkste onderwerpen waarover er vragen zijn. We vinden het namelijk allemaal fijn als we een opgeladen telefoon, fotocamera of laptop hebben gedurende onze vakantie.  Ik vertel je alles over het stopcontact in Canada zodat je met een gerust hart naar het vliegveld kunt om te beginnen aan een geweldige vakantie. Dankzij deze informatie en tips kun je namelijk zonder problemen je eigen elektrische apparaten gebruiken gedurende je reis.

Stopcontact Canada: hoeveel soorten stekkers bestaan er?

Voordat ik je meer informatie geef over het stopcontact is Canada, is het ook goed om te weten welke soorten stekkers/stopcontacten er eigenlijk allemaal bestaan. Momenteel bestaan er circa vijftien soorten elektrische stekkers die wereldwijd in gebruik worden genomen. Van het Amerikaanse Department of Commerce International Trade Administration (ITA) hebben deze stekkers allemaal een letter gekregen. Er bestaan vijftien stekkers, dus wereldwijd hebben we te maken met stekker A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N en O. Het is niet zo dat deze volgorde om een bepaalde reden is gedaan. Stekker A is dus niet de beste stekker die je kunt krijgen. Op hun website kun je ook de hele lijst vinden inclusief letters en afbeeldingen. Zo weet je altijd met welke stekker je te maken hebt. In Nederland hebben we te maken met stekker type C. Deze stekker wordt algemeen gebruikt in Europa en heeft zoals je wel weet twee pinnen.

Stopcontact canada: waar moet je op letten?

Als je in Nederland woont en naar Canada reist, dan heb je een reisstekker nodig, maar ook een spanningsomvormer. Vanwege het verschil in frequentie is het aan te raden om met bepaalde apparatuur voorzichtig te zijn.  Je hebt in Canada te maken met een netspanning van 120V en een frequentie van 60Hz. Je hebt een spanningsvervormer nodig omdat je in Nederland te maken hebt met 230V.  Als je apparatuur hebt waar ‘INPUT: 100-240V, 50/60 Hz’, dan kun je ervan uitgaan dat je geen omvormer nodig hebt. Het is aan te raden om dit per apparaat even te controleren. Je hebt anders de kans dat je apparatuur beschadigingen oploopt. Sommige apparaten hebben de mogelijkheid om de voltage aan te passen. Dit is natuurlijk erg handig, maar vergeet niet om de voltage weer aan te passen als je weer thuis bent.

Stopcontact Canada: Welke stekker heb je nodig?

De stopcontacten in Canada zijn anders dan die je kunt vinden in Nederland. De stopcontacten hebben gaten die rechthoekig zijn. Om hier gebruik van te kunnen maken heb je dus een andere stekker nodig. Je kunt de stopcontacten in Canada gebruiken met een wereldstekker of een verloopstekker van type A of B. Deze kun je kopen bij diverse winkels en webwinkels. Voor een dergelijke stekker hoef je vaak niet meer dan 10 euro te betalen. Zorg ervoor dat je deze bij je hebt zodat je al direct bij aankomst in Canada je apparatuur kunt gebruiken.

Stopcontact Canada: wat is een reisstekker?

Als je apparatuur hebt uit Nederland en deze toch wilt gebruiken gedurende je tijd in een ander land, dan heb je een reisstekker nodig. Een reisstekker is een adapter, de bedoeling hiervan is dat je deze in het stopcontact van je vakantiebestemming steekt. Nu heb je de mogelijkheid om je stekker uit Nederland hier probleemloos in te steken. Je hebt de mogelijkheid om voor elk land zo’n reisstekker aan te schaffen, maar het is een stuk efficiënter om een wereldstekker te kopen. Bij een wereldstekker heb je als voordeel dat je deze in bijna elk land kunt gebruiken.

Stopcontact Canada: Oeps, vergeten: en nu?

Als jij je reisstekker bent vergeten, dan zit je met een probleem. Je kunt je apparatuur met Nederlandse stekker niet meer gebruiken. Een handige tip is om allereerst even te kijken of er in de badkamer geen stopcontact is voor apparatuur van 230V. Vaak heb je hier namelijk wel de mogelijkheid om Nederlandse apparatuur van 230V in te steken. Zo niet, dan kun je bij je accommodatie of hotel even navraag doen of zij misschien een reisstekker voor je hebben. Omdat jij namelijk niet de enige bent die het een keer is vergeten, hebben de meeste accommodaties vaak wel een oplossing. Soms mag je een reisstekker lenen of huren waardoor je toch zonder problemen je eigen apparatuur kunt gebruiken.

Dankzij dit artikel kom jij gedurende je vakantie niet voor verrassingen te staan. Je kunt je goed voorbereiden door je apparatuur na te kijken en alvast een goede stekker aan te schaffen. Zo kun je tijdens je vakantie zonder problemen scheren met je meegenomen scheerapparaat en kun je altijd je telefoon en fotocamera opladen.

Plaats een reactie