christchurch

Christchurch: Bezienswaardigheden, weer & tips

Christchurch is de grootste stad die je kunt vinden op het Zuidereiland. Bijzonder aan deze stad is dat veel toeristen de stad Europees vinden overkomen. Dit komt grotendeels ook door de neogotische stijl van veel gebouwen die je in deze stad kunt vinden. Met circa 380.000 inwoners is het ook de op een na grootste stad die je kunt vinden in Nieuw-Zeeland. De stad is uniek en bijzonder om te bezoeken gedurende je tijd in Nieuw-Zeeland. Ik vertel je alles over deze unieke en bruisende bestemming in Nieuw-Zeeland.

Groot gedeelte van Christchurch is groen

Een groot deel van Christchurch bestaat uit prachtige parken en plantsoenen. Veel toeristen die hier komen snappen direct waarom deze stad de Garden City van Nieuw-Zeeland wordt genoemd. De rivier de Avon loopt door het centrum. Je hebt hier veel grote parken, maar ook veel gezellige kleinere parken. Het grootste park dat je hier kunt vinden is het Hagley Park. Met maar liefst 180 hectare is dit de grootste die je kunt vinden in Christchurch. Veel inwoners en toeristen leven ook naar deze omgeving, ze zijn vaak te vinden in de mooie parken om te sporten of om een mooie rustgevende wandeling te maken. In deze stad kun je ook goed fietsen omdat je overal goedonderhouden fietspaden kunt vinden. Victoria Square is ook een interessant park om te bezoeken. In dit park kun je de populaire Bowkerfontein vinden en ook beelden van Koningin Victoria. Als je liever een wildreservaat wilt bezoeken, dan kun je eens een kijkje nemen bij het Orana Park.

Het weer in Christchurch

Als je een bezoek brengt aan Christchurch, dan wil je graag weten welke temperaturen je ongeveer kunt verwachten. Over het algemeen heb je te maken met een mild klimaat. In oktober tot en met april kun je genieten van warme temperaturen en in de maanden juni, juli en augustus moet je er van uitgaan dat het een stuk koeler zal zijn. Het weer in Christchurch kan echter wel snel omslaan, dit is wel kenmerkend van het zeeklimaat dat je hier hebt.

Verkeer in Christchurch

Als je aankomt in Christchurch, dan is het goed om te weten hoe je het beste kunt reizen in dit gebied. Het is aan te raden om vooral te reizen met de auto. Je hebt verder wel buslijnen, maar deze worden niet zo vaak gebruikt als de auto in deze stad. Daarnaast neemt de stad Christchurch het fietsen wel steeds serieuzer, zij leggen veel fietspaden aan die ze vervolgens ook goed onderhouden. In de stad kun je ook met de tram een rondje maken door de stad. Dit is een vervoersmiddel dat vaak wordt gebruikt door toeristen om de stad eens rustig te verkennen.

Bezienswaardigheden van Christchurch

In Christchurch valt er genoeg te beleven. Als je hier aankomt, dan is het fijn om te weten wat de absolute hoogtepunten zijn van deze unieke stad. Ik vertel je meer over de highlights:

 • Cathedral Square 
  In het hart van Christchurch kun je Cathedral Square vinden. Dit is een gezellige plein met allerlei oude interessante gebouwen. Het mooiste gebouw dat je hier kunt vinden is de Christ Church Cathedral. Jammer genoeg is dit gebouw beschadigd door een aardbeving. Om deze reden moest het gebouw gesloopt worden, tot spijt van veel toeristen die hier graag een kijkje wilden nemen. Je kunt dit plein niet bereiken met de bus of auto, Cathedral Square is namelijk niet toegankelijk voor verkeer.
 • Christchurch Botanic Gardens
  Als je een bezoek brengt aan Christchurch, dan is het zeker interessant om eens te kijken bij de populaire botanische tuin. Met maar liefst 30 hectare is dit een tuin die zeker de moeite waard is. Je kunt hier de mooiste exotische planten en bloemen vinden. Ook de planten en bloemen die in Nieuw-Zeeland voorkomen kun je hier bewonderen. Je hebt hier onder andere een mooie rozentuin, een kruidentuin en een watertuin met mooie bomen en struiken.
 • Air Force World Museum
  In dit museum kun je een prachtige tentoonstelling vinden die compleet gewijd is aan de geschiedenis van de militaire luchtvaart. Na een bezoek aan dit museum zal het voor jou een stuk duidelijker zijn hoe het vroeger in Nieuw-Zeeland militair aan toe ging.
 • Robert McDougall Art Gallery en Arts Centre of Christchurch
  Kunstliefhebbers komen in deze musea niks te kort. Hier kunnen toeristen de mooiste kunstwerken bekijken. Ook de inwoners van Nieuw-Zeeland vinden het nog altijd prachtig om kunst in eigen land te bewonderen.
 • Christchurch International Antarctic Centre
  In de buurt van het vliegveld van Christchurch kun je het centrum van het Antarctich onderzoeksinstituut vinden. Dit is een tentoonstelling die altijd te bezoeken is dat gaat over het (over)leven op de onderzoeksstations die je kunt vinden op Antarctica. Hier heb je ook iets heel interessant om te bekijken, namelijk een kamertje waar ze een sneeuwstorm kunnen nabootsen. Dit is natuurlijk erg interessant om eens te zien.
 • Christchurch International Airport
  Circa twaalf kilometer buiten het centrum kun je het Christchurch International Airport vinden. Als je hier naar toe reist met de vliegveld, is dit het vliegveld waar je aankomt.
 • Winkelen in het centrum
  In het centrum van Christchurch openen steeds meer leuke winkels waar je heerlijk kunt shoppen. Daarnaast heb je veel gezellige cafés en restaurants waar je terecht kunt voor een hapje en drankje gedurende je tijd in de stad.
 • De rivier de Avon
  In Christchurch is de rivier de Avon een trekpleister voor veel toeristen. Deze rivier loopt door het centrum van Christchurch. Als je een boottocht maakt op de Avon, dan kom je tijdens je tocht langs veel interessante historische gebouwen. Je hebt tussendoor veel mooie parken en plekjes om even te genieten van het uitzicht.
 • Het Canterbury Museum
  Dit is een oude museum uit 1870 en trekt momenteel nog altijd duizenden toeristen. In dit museum kun je veel Maori schatten en oude fossielen vinden. Dit museum is gemakkelijk te vinden en te bereiken omdat het precies ligt in het centrum. Je kunt het vinden naast de populaire Botanische tuinen.
 • Maak een ballonvaart
  Een leuke manier om te genieten van de stad Christchurch, is door het maken van een prachtige ballonvaart over de stad. Het uitzicht dat je hier zal hebben over Christchurch is adembenemend. Als het lekker weer is, dan is de kans groot dat er veel ballonnen vertrekken om toeristen meer te laten zien van de stad.
 • Op zoek naar walvissen 
  Als je langs de noordoostelijke kust van het zuidereiland op zoek gaat naar walvissen, dan is de kans groot dat je er hier eentje spot. In de omgeving worden er veel tours georganiseerd om deze geweldige zeedieren te gaan zoeken. In het centrum van Kaikoura beginnen de meeste tours. Dit is tevens de populairste locatie in Nieuw-Zeeland om walvissen te spotten.

Zoals je hier boven al hebt kunnen zien is de stad Christchurch in Nieuw-Zeeland een interessante stad om te bezoeken. Je kunt er genieten van veel natuur omdat een groot gedeelte van de stad bestaat uit parken. Daarnaast kun je ook veel musea bezoeken en bestaat de kans dat je hier een schitterende walvis spot.

Plaats een reactie