clearwater canada

Alles over de populairste bezienswaardigheden en activiteiten in Clearwater Canada

De stad Clearwater kun je vinden in de provincie British Columbia in Canada. Veel reizigers gaan naar Clearwater omdat hier ontzettend veel leuke activiteiten te doen zijn. Ook zijn er veel bezienswaardigheden waardoor jij je als toerist prima dagenlang kunt vermaken. In dit artikel informeer ik je over de populairste bezienswaardigheden en activiteiten in Clearwater Canada.

Waarom naar Clearwater Canada?

Canada is een land waar je ontzettend veel kunt beleven. Of je nu op zoek bent naar avontuur of juist wilt ontspannen, Canada is van alle markten thuis. Canada bestaat al meer dan 150 jaar en is na Rusland het grootste land ter wereld. Je kunt in Canada de mooiste nationale parken vinden en bijzondere dieren bewonderen. Denk aan de bruine beer, walvissen, orka’s en grote elanden. Wist je ook dat Canada al maar liefst zes keer is verkozen tot het beste land ter wereld om in te leven? Canada beschikt namelijk over het hoogste levensstandaard en daarnaast leven in dit land ook ontzettend veel culturen naast elkaar. Hieronder kun je meer lezen over de populairste en mooiste bezienswaardigheden die je kunt vinden in Clearwater Canada.

Wells Gray Provincial Park in Clearwater Canada

Dit is een prachtige park met enorme schoonheid. Het park is gratis te betreden en als je er eenmaal bent, maak je een prachtige rit naar adembenemende watervallen. De wegen in het park zijn toegankelijk, dus je kunt hier gemakkelijk met een gehuurde auto rondrijden. In dit park kun je prachtige watervallen bekijken en genieten van ongerepte natuur. Dit park wordt ook wel het watervallen park genoemd omdat je hier maar liefst 250 watervallen kunt bewonderen. Hier kun je onder andere de populaire Spahats Falls, Dawson Falls en Helmcken Falls vinden.

River Safari in Clearwater Canada

In Clearwater kun je deelnemen aan een River Safari. Met een boot vaar je op het meer op zoek naar avontuur. De kans is erg groot dat je hier beren tegenkomt. Tijdens de boottocht kun je de prachtige omgeving bewonderen. Indien je vragen hebt, dan kun je deze altijd stellen aan een ervaren gids. Het is niet aan te raden om deel te nemen aan deze activiteit in de winter, dan kans dat je dan dieren tegenkomt is dan namelijk een stuk kleiner.

Baileys Chute in Clearwater Canada

Als je een bezoek brengt aan dit park in het zalmseizoen, dan zal je iets bijzonders overkomen. Je zal de vissen namelijk uit het water zien vliegen, een hele bijzondere ervaring om te zien. Het zalmseizoen is gedurende eind augustus tot begin september. In de omgeving heb je leuke picknickplekjes waar je een hapje en drankje kunt nemen.

Avontuur opzoeken met activiteiten in Clearwater Canada

Als je een bezoek brengt aan Clearwater, dan heb je de kans om deel te nemen aan de mooiste buitenactiviteiten. Heb je altijd al willen deelnemen aan parasailen en paragliden? Dan is dit een kans die je zeker moet pakken. In dit gebied kun je ook zeer goed raften en zelfs paardrijden is hier een geliefde sport.

First Fish Ceremony in Clearwater Canada

In augustus wordt in Clearwater het First Fish Ceremony gehouden. Een bijzonder evenement dat ook nog veel verbinding heeft met de oorspronkelijke bewoners van Clearwater. Tijdens dit evenement zijn er veel leuke spellen en activiteiten waar iedereen aan kan deelnemen.

North Thompson Fall Fair & Rodeo in Clearwater Canada

Elk jaar wordt het North Thompson Fall Fair & Rodeo gehouden in Clearwater. Dit is een bruisend evenement met live muziek. Hier kun je leuke shows bekijken met paarden en er worden rodeowedstrijden gehouden. Als je in Clearwater bent in augustus, dan is het zeker een aanrader om hier eens aan deel te nemen. Elke jaar komen hier weer veel toeristen op af.

Boottocht in Clearwater Canada

Als je in Clearwater bent, is het aan te raden om deel te nemen aan een boottocht. Op deze manier kun je de omgeving namelijk het best verkennen. Er zijn veel organisaties die je een schitterende boottocht kunnen aanbieden. Je kunt over de rivier ook deelnemen aan raften.

Nort Thompson River Provincial Park in Clearwater Canada

Dit park in Clearwater trekt jaarlijks ontzettend veel wandel liefhebbers. Als je hier goed kijkt, dan heb je de kans om de modderige North Thompson en het groene water van de rivier van Clearwater te onderscheiden. Dit zal zorgen voor een bijzondere ervaring.

Dutch Lake in Clearwater Canada

In Clearwater kun je Dutch Lake vinden. Dit is een klein meertje met een bijzonder uitzicht. Als je bij het meer staat heb je namelijk een schitterend uitzicht over de bergen van Wells Gray. Op dit meer kun je deelnemen aan allerlei activiteiten. Hier kun je een verfrissende duik nemen in het water, wandelen of avontuurlijk kanoën.

Met de camper op vakantie in Clearwater Canada

Als je met de camper aan het rondreizen bent, dan biedt Clearwater je zeker genoeg mogelijkheden. Met de camper kun je gemakkelijk naar de mooiste nationale parken in dit gebied. De meeste plekken zijn goed toegankelijk met de camper waardoor je optimaal kunt genieten van de omgeving.

Clearwater Library in Clearwater Canada

In Clearwater kun je ook een gezellige bibliotheek vinden. Veel toeristen komen hier om even hun e-mail te lezen of gebruik te maken van de wifi. In deze bibliotheek heb je ook de mogelijkheid om interessante boeken te kopen, erg leuk om gedurende je vakantie eens te lezen.

North Thompson Fall Fair & Rodeo in Clearwater Canada

Elk jaar wordt het North Thompson Fall Fair & Rodeo gehouden in Clearwater. Dit is een bruisend evenement met live muziek. Hier kun je leuke shows bekijken met paarden en er worden rodeowedstrijden gehouden. Als je in Clearwater bent in augustus, dan is het zeker een aanrader om hier eens aan deel te nemen. Elke jaar komen hier weer veel toeristen op af.

Zoals je kunt lezen hoef jij je zeker niet te vervelen als je een bezoek brengt aan Clearwater in Canada. Er zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten waar je aan deel kunt nemen. Bekijk de activiteiten en bezienswaardigheden en breng in beeld wat jij gedurende je vakantie in Clearwater niet wilt missen.  

Plaats een reactie