dieren in canada

Welke dieren kom je tegen in Canada?

Een bezoek aan Canada is voor veel reizigers ontzettend aantrekkelijk. Omdat Canada een schitterende natuur heeft, maar ook omdat er veel bijzondere dieren leven. Canada is erg groot, waardoor er erg veel ruimte is voor dieren en planten. De meeste mensen denken bij dieren in Canada aan de beer, maar in Canada leven er nog veel meer andere dieren die erg interessant zijn om eens te bekijken. Welke dieren kom je tegen in Canada? Ik vertel je er alles over.

Dieren in canada: Beren in Canada

We beginnen met de populairste diersoort in Canada, de beer. De meeste mensen associëren beren namelijk direct aan Canada. In Canada komt de zwarte beer het meest voor. Als je er eentje wilt bekijken, dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan Vancouver Island. De kans dat je hier namelijk een beer kunt zien is erg groot. Ze leven hier in een mooie natuurlijke omgeving en dat is natuurlijk de beste manier om er bijvoorbeeld eentje te fotograferen. Als je er eentje ziet op een andere plek, dan is de kans groot dat je met tientallen andere toeristen erom heen staat om een foto te maken. Het is aan te raden om nooit te dichtbij te komen. Beren kunnen namelijk sommige bewegingen als bedreigend ervaren. Beren blijven gevaarlijke roofdieren, ook al zien ze er erg vriendelijk uit. Als ze een jongen bij zich hebben, dan proberen ze zich vaak op deze manier te beschermen. Wees dus altijd op je hoede en blijf op een mooie veilige afstand staan. De bruine beer en grizzly beer kun je in het westen vinden van Canada.

Dieren in Canada: Wapiti in Canada

In Canada kom je ook een schitterende hertensoort tegen, de Wapiti. Het is geen hert, maar het lijkt er wel erg op. Als je oog in oog wilt staan met deze bijzondere hertensoort, dan is het aan te raden om te reizen naar Banff. Hier heb je namelijk de kans dat ze rondlopen in de omgeving. De wapiti’s die je hier kunt vinden zijn tam. Alleen de eland is een grotere hertensoort, daarna komt de Wapiti qua grootte. De grootte van het gewei van een mannelijke wapiti zal je doen verbazen. Het ziet er namelijk prachtig uit in het echt.

Dieren in Canada: Walvissen en orka’s in Canada

In Canada bestaat zeker de kans om een prachtige walvis te spotten. Je kunt ze vooral goed zien als je een bezoek brengt aan Vancouver Island. De beste reistijd om een walvis te spotten, is gedurende de maanden juni tot en met oktober. Een walvis spotten blijft bijzonder, en als je er eentje ziet die uit het water springt, dan heb je ook echt geluk! Als je een walvis ziet, dan bestaat de kans dat je er meer ziet. Walvissen leven namelijk soms ook in groepen. Ook Orka’s kun je spotten in Canada. Deze dieren lijken vriendelijk, maar dat zijn ze niet. Ze zijn namelijk echte jagers en eten soms zelfs walvissen. De beste plek om een orka te spotten is Vancouver Island. Dit is dan ook echt the place to be als je geïnteresseerd bent in walvissen en orka’s.

Dieren in Canada: Eland in Canada

Ook de Eland komt natuurlijk voor in Canada. De Eland is de grootste hertensoort die er bestaat. Een mannelijke Eland kan zelfs twee meter groot worden. Ze zijn ook ontzettend zwaar, ze kunnen tot 800 kilo wegen. Op een afbeelding lijken ze altijd klein, maar in het echt zijn deze dieren echt enorm. Het gewei en het lieve snuitje zijn typisch voor een Eland. Bij een mannetje kan het gewei erg groot worden, je hebt vaak te maken van een spanwijdte van maar liefst twee meter. Het gewei is erg bijzonder, omdat het elk jaar eraf valt. Het gewei groeit dan ook gewoon weer terug. Vaak nog groter en sterker dan de oude versie.

Dieren in Canada: veel bijzondere vogels

Als je reist naar Canada, dan mag je als vogelliefhebber veel verwachten. Er zijn maar liefst 400 soorten die je gedurende je reis kunt tegenkomen en ze zijn allemaal schitterend. Je komt de vogels tegen in allerlei soorten en kleuren. Voorbeelden van vogels die je in Canada kunt bekijken zijn roofvogels, prachtige zangvogels die de mooiste geluiden maken, trekvogels en ook watervogels. Andere populaire vogels zijn de trompetkraanvogel, de Canadese Gans en de sneeuwuil. Als je de vogels van dichtbij wilt zien, is het aan te raden om een Nationale Park te bezoeken. Geschikte Nationale Parken zijn Jasper, Vancouver Island en Banff. Hier kom je veel prachtige vogels tegen die de moeite zeker waard zijn.

Dieren in Canada: Sneeuwgeiten en marmotten

Daarnaast zijn er nog heel veel andere soorten die wonen in Canada. Hoog in de bergen kom je bijvoorbeeld de bijzondere sneeuwgeiten tegen. Deze geiten hebben anti slip pootjes waardoor ze bijna niet uitglijden. Ze kunnen zonder enige moeite over de bijna verticale hellingen lopen. Ook de marmotten worden veel gezien in Canada. Marmotten lijken op eekhoorns maar zijn alleen een beetje steviger. Spot je een marmot en kom je dicht in de buurt? Dan is de kans groot dat je ontzettend schrikt van het geluid dat ze maken. Als zij zich namelijk bedreigd voelen, produceren ze een hard fluitend geluid.

Dieren in Canada: veel andere soorten dieren

Er zijn nog veel andere diersoorten die wonen in het mooie Canada. Denk bijvoorbeeld aan de kariboe, grijze wolven, de veelvraat en de bever. In Canada komen ook reptielen en amfibieën voor. In de natuur is het dus zeker niet raar als je een hagedis, slang, salamander of schildpad tegenkomt. Het is verstandig om altijd op je hoede te zijn als je een wandeling maakt door de wildernis. Vanwege het grote oppervlakte van Canada kom je uiteenlopende soorten dieren tegen, voor een liefhebber van dieren is Canada om deze reden erg interessant om te bezoeken.

Zoals je kunt lezen kun je in Canada kennis maken met hele interessante en bijzondere diersoorten. Boek je reis zodat jij ook gedurende je vakantie kennis kunt maken met een wapiti of eland. Het zal in ieder geval zorgen voor een onvergetelijke ervaring in het bijzondere Canada.

Plaats een reactie