emerald lake canada

Emerald Lake, een sprookjesachtige gletsjermeer in Canada

Precies in het midden van de Canadese Rockies kun je het schitterende Emerald Lake vinden. Omdat Emerald Lake precies in het midden ligt, voelt het als een echte schat als je aankomt bij dit prachtige gletsjermeer.  De omgeving is zó mooi, dat je bijna niet beseft dat dit echt is. Het heldere blauwe water, groene omgeving en de bergen op de achtergrond zorgen voor een perfect plaatje.

Emerald Lake Canada: de geschiedenis

Emerald Lake is ontdekt door de Europese ontdekkingsreiziger Tom Wilson. In 1882 waren zijn paarden ontsnapt en tijdens de zoektocht naar deze paarden kwam hij dit bijzondere meer tegen. Het meer werd Emerald Lake genoemd omdat het een prachtige en bijzondere kleur heeft. Aan de rand van het meer werd in 1900 een prachtige Lodge gebouwd. Hier konden destijds reizigers terecht om uit te rusten.

Emerald Lake Canada: de route naar dit meer

Emerald Lake kun je vinden in het prachtige Yoho National Park. Dit is dan ook wel een echte diamant van dit park. Als je geniet van het uitzicht bij dit meer, dan zal je haast niet geloven dat het realiteit is. Het voelt als een echte paradijs op aarde. Als je in Calgary bent, dan moet je circa 2 en een half uur rijden om aan te komen bij dit meer. Je moet dan alleen de Trans Canada Highway volgen. Op een gegeven moment komt er een weg die je naar Emerald Lake zal leiden. Als je onderweg bent naar het meer, is het ook leuk om een bezoek te brengen aan de Natural Bridge. Deze zal je onderweg namelijk tegenkomen. De Naturel Bridge is een natuurlijke rotsformatie die ons laat beseffen hoeveel kracht stromend water heeft, het overspant namelijk de stroom van de Kicking Horse River. Je kunt het vinden op circa 1,9 km van Field.

Emerald Lake Canada: Yoho National Park

Zoals je net kon lezen, bevindt Emerald Lake zich in het Yoho National Park. Dit park kun je vinden in het Canadese British Columbia. Yoho National Park is geen grote park, maar het is er wel zeker eentje die de moeite waard is. In dit gebied kun je goed wandelen en je kunt hier ook de Burgess Shale vinden. Dit is een opgraving van unieke dinosaurussen en ook fossiele van bijzondere zeedieren kun je hier vinden. Je mag alleen in deze omgeving komen als je begeleiding hebt van een ervaren gids. Dit wordt gedaan omdat ze voorzichtig willen omgaan met de fossielen. Een gids is ook erg fijn omdat je op deze manier ook voorzien wordt van veel informatie over de zeedieren die hier 500 miljoen jaar geleden leefden. Je kunt de tocht doen gedurende de maanden juli tot en met september. Tijdens de andere maanden wordt het niet gedaan. Als je hier interesse in hebt, dan is het aan te raden om hier op tijd bij te zijn. De groepen zijn namelijk klein en zitten snel vol.

Emerald Lake Canada: beste reisperiode

Als je naar dit meer reist, dan wil je natuurlijk dat je dit doet gedurende een periode dat het meer op haar best is. Als je een bezoek brengt gedurende de maanden juni tot en met november, dan kun je genieten van het prachtige meer. Ga je gedurende de andere maanden? Dan zal het er vriezen en is Emerald Lake eerder een plaatje uit een wintersprookje. Toeristen komen vooral in de zomer naar dit meer toe om een kijkje te nemen, maar ook de winter is een hele populaire maand. In de omgeving kun je dan heerlijk skiën en de omgeving is dan ontzettend rustgevend.

Emerald Lake Canada: leuke activiteiten

Als je een bezoek brengt Emerald Lake, dan is er ook genoeg te doen voor mensen die liever niet willen stilzitten. Er zijn namelijk ontzettend veel leuke activiteiten in de omgeving waar je aan kunt deelnemen. In de omgeving van Emerald Lake kun je bijvoorbeeld in de winter erg goed skiën. De omgeving zal ervoor zorgen dat het één van de mooiste ski tochten zal zijn die je ooit heb ervaren. Ook wandelliefhebbers kunnen zich erg goed vermaken in de omgeving. Er zijn diverse wandelroutes die je kunt volgen en ook als je geen wandelliefhebber bent, is zo’n wandeling het zeker waard. De omgeving is namelijk erg mooi en door een wandeling te maken naar hogere stukken kun je genieten van een stralende uitzicht. Je kunt de omgeving ook goed verkennen op het water, er staan meerdere kano’s op je te wachten voor een mooie vaartocht over het water.

Emerald Lake Canada: Emerald Lake Lodge

In 1900 werd het Emerald Lake Lodge gebouwd en tegenwoordig staat het oorspronkelijke gebouw er nog steeds. De locatie van deze Lodge is prachtig, het ligt namelijk naast Emerald Lake. Dit betekent dat je kunt genieten van een geweldig uitzicht als je hier verblijft.  Het gebouw is daarna wel flink uitgebouwd, je kunt hier nu genieten van kamers met een eigen open haard, bijkomen in een hot tub en heerlijk eten in het restaurant. In Emerald Lake Lodge is ook een lounge aanwezig waar je lekker kunt ontspannen. Er is ook een eetkamer en een bar waar je een drankje kunt nemen. Als je een bezoek brengt aan Emerald Lake is dit natuurlijk een geweldige plek om de ervaring helemaal af te maken. Als je opstaat met een geweldig uitzicht over het meer, dan voelt het bijna alsof je in een aardse paradijs bent. Je hebt een eigen balkon zodat je op elk moment kunt genieten van de Rocky Mountains die je kunt zien vanaf de Emerald lake Lodge. Reizigers die hier eerder zijn gekomen, beoordelen deze accommodatie als de beste die je kunt vinden in heel Field.

Zoals je kunt lezen is Emerald Lake een pareltje van Canada. Als je in Canada bent is het dan zeker ook aan te raden om hier eens een kijkje te nemen. Zoiets zal je namelijk niet eerder hebben gezien, het lijkt op een plaatje uit een sprookjesboek. Als je hier bent, dan weet je het zeker: dit is een echte paradijs op aarde. Als je hier vertrekt ben je een bijzondere ervaring rijker.  

Plaats een reactie