fraser island

Alles over de bezienswaardigheden, weer en tours op Fraser Island in Australië

Je zal geen grotere zandeiland ter wereld vinden dan aan de oostkust van Australië. Fraser Island heeft namelijk zelfs meer zand dan de Sahara en geloof mij, dat is veel. De stranden zijn sneeuwwit en je hebt zelfs de mogelijkheid om kennis te maken met een prachtige regenwoud gedurende je tijd op Fraser Island. Fraser Island hoort oorspronkelijk bij Queensland en is circa 123 km lang. Dit is een interessante eiland waar veel te beleven valt. In dit artikel vertel ik je meer over Fraser Island in Australië.

Hoe reis je naar en door Fraser Island?

Er zijn diverse manieren waarop je Fraser Island kunt bereiken. De gemakkelijkste manier is om de ferry te nemen vanuit Hervey Bay. Je hoeft maar circa 40-45 minuten te reizen totdat je aankomt op Hook Point. Als je aankomt op het eiland, dan is het goed om te weten dat dit gebied het beste te verkennen is met een auto, welteverstaan een 4×4 auto. Het eiland heeft onverharde wegen en dit is de beste manier om gemakkelijk te reizen door het eiland om de mooiste plekjes te zien. Ik hoop dat je wel tegen een hobbeltje kunt, want het zal wel hobbelig worden tijdens het rijden. Dit zal je wel echt het gevoel geven dat je op avontuur bent. Er zijn veel bossen en zandwegen, waardoor je tijdens de rit alleen al geniet van de omgeving. Als je eenmaal aankomt op het prachtige strand, heb je aan de ene kant een geweldig regenwoud en aan de andere kant de blauwe Grote Oceaan. Het is een uniek uitzicht wat zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Het is goed om te weten dat je op dit strand niet harder mag rijden dan 80 km per uur. Probeer je ook te houden aan de geadviseerde snelheden omdat het natuurlijk niet fijn is als je een boete krijgt of terecht komt in een gevaarlijke situatie. Lijkt het je geen prettig idee om zelf een auto te besturen op dit eiland? Dan kun je deelnemen aan meerdere tours die voorzien zijn van een gids. Dit is een mogelijkheid die even goed is om het eiland goed te verkennen.

Veilig op Fraser Island

Denk je dat je gedurende je tijd op dit eiland een lieve hond tegenkomt? Dan moet je goed oppassen. De kans is groot dat het gaat om een wilde dingo en deze kunnen agressief worden. Ze leven als een wolf, maar zijn wel een stuk kleiner. De dingo’s op Fraser Island hebben diverse kleuren. Je kan te maken krijgen met een donkerbruine, lichtbruine of witte dingo. Ze zullen niet naar je blaffen, omdat ze dit niet kunnen. Ze huilen net als wolven. Dingo’s zijn gek op schapen waardoor veel mensen niet blij zijn met deze dieren. De kans dat je er één gedurende je reis tegenkomt is niet ontzettend groot, maar het is wel eens voorgekomen dat toeristen in aanraking kwamen met deze beesten. Ik vind het daarom belangrijk dat je er in ieder geval op de hoogte van bent dat dingo’s hier leven en hoe je ze kunt herkennen.

Bezienswaardigheden op Fraser Island

Fraser Island staat bekend als een grote zandbak, maar er valt juist hartstikke veel te beleven op dit bijzondere eiland aan de oostkust van Australië. Ik heb dit onderzocht en hieronder kun je een mooie lijst vinden van de absolute highlights van Fraser Island:

 • Lake McKenzie en Lake Wabby
  Dit zijn twee prachtige zoetwatermeren die je kunt vinden op Fraser Island. Lake McKenzie is ontzettend zuiver en daarom zeer geschikt om een heerlijke duik in te nemen. Het is niet verstandig om in de zee te zwemmen, je hebt hier namelijk haaien zwemmen. Daarnaast is ook de stroming erg sterk waardoor er niet voldoende waarborging is voor de veiligheid van zwemmers. Deze twee meren hebben water dat zo helder is, dat je het bijna wel zou willen drinken. Het zand dat op de bodem ligt werkt in principe als een soort filter waardoor het water schoongehouden kan worden.
 • The Cathedrals 
  Dit is een bijzondere rotsformatie die je kunt vinden in het noorden langs het strand. De rode hoge formaties zijn erg bijzonder om te zien. Hier heb je ook de kans om heerlijk even uit te rusten tijdens een picknick. Hier heb je namelijk de ruimte om even te zitten.
 • Eli Creek 
  Dit heldere riviertje trekt nog steeds veel toeristen. Het riviertje is circa 3 meter breed en er zwemmen volop schildpadden rond. In de omgeving kom je ontzettend veel diverse vogelsoorten tegen. Op het eiland komen er maar liefst ruim 200 vogelsoorten voor. De begroeiing op het eiland is ook prachtig. Je komt hier enorme Kauridennen tegen en prehistorische varens. Het is zeker een kijkje waard.
 • Ga kamperen op Fraser Island     
  Kamperen op dit bijzondere eiland zal je avontuur helemaal af maken. Door te slapen in de buitenlucht zal je voelen hoe het is om één te zijn met de natuur in dit gebied. Je hebt de kans om je tent op te zetten in een duinpan. De sterrenhemel en prachtige geluiden om je heen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Vind je dit nog te veel spanning? Dan kun je nog altijd kamperen op een camping. Je hebt veel campings waar je gebruik van kunt maken. Daar bieden ze je ook de kans om naar het toilet te gaan en om even een douche te nemen.
 • 75 Mile Beach
  Tijd voor ontspanning kun je ook vinden op dit eiland. Je kunt namelijk heerlijk liggen in de zon op een eindeloze strand. Je hebt op dit strand ook de mogelijkheid om de bekende scheepswrak te bekijken, Maheno. Dit roestende schip is bijzonder omdat het voor een helft onder het zand ligt en een gedeelte onder water.

Zoals je kunt lezen valt er op Fraser Island veel te beleven is het meer dan enkel een zandbak. Dit is namelijk wat veel mensen denken. Plan dus gedurende je reis naar Australië enkele dagen Fraser Island in zodat ook jij met je 4×4 auto kunt crossen op dit bijzondere eiland, kunt zwemmen in Lake McKenzie en The Cathedrals kunt bekijken.

Plaats een reactie