het weer op gran canaria

Het weer op Gran Canaria: alles over het klimaat, temperaturen en beste reistijd

Het weer van Gran Canaria is perfect. Er heerst een droge klimaat, je hebt er veel zonuren en er is altijd wel sprake van een aangename temperatuur. Als je op vakantie gaat, dan wil je graag genieten van de zon. Als het lekker weer is, is het namelijk als toerist ook een stuk gemakkelijker om rond te trekken om Gran Canaria rustig te ontdekken. Ben je benieuwd naar het weer op Gran Canaria? Hier lees je er alles over.

Waarom naar Gran Canaria?

Veel reizigers hebben Gran Canaria op hun bucketlist staan. Het is dan wereldwijd ook een populaire vakantiebestemming. Op Gran Canaria valt er erg veel te beleven. Of je nu op zoek bent naar een bestemming voor je huwelijksreis of een bestemming voor een familievakantie, Gran Canaria kan het je allemaal bieden. Gran Canaria vormt samen met Santa Cruz de Tenerife de hoofdstad van de Canarische Eilanden. Gran Canaria is een bestemming waar je heerlijk kunt genieten van de warme zon, koele zee en strand. Daarnaast kun je genoeg andere dingen doen en beleven in Gran Canaria. Als je van kust en geschiedenis houdt, dan kun je in Museo Canario of het Columbus Museum een hele leuke en leerzame tijd beleven. Ook de natuur hier is behoorlijk indrukwekkend. Je komt er namelijk veel vulkanische landschappen tegen. Ook lekker eten zal niet ontbreken gedurende je vakantie, je kunt hier namelijk kiezen uit genoeg luxe restaurants waar je heerlijk kunt dineren. Het bruisend nachtleven is aanwezig voor geïnteresseerden, maar ook families die met hun kinderen op vakantie gaan zullen zich hier geen enkel moment vervelen. De omgeving is zeer kindvriendelijk en gedurende een wandeling zal je genoeg speeltuinen tegenkomen om de kinderen te vermaken. Daarnaast is Gran Canaria ook een fijne vakantiebestemming, omdat je hier verder geen ingewikkelde zaken voor hoeft te regelen. Het enige wat je nodig hebt is een vliegticket en je kunt in principe al snel vertrekken. Je hoeft maar circa 4 uur te reizen en daarnaast heb je enkel een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Je kunt gewoon met de Euro betalen en daarnaast zit het met de taal ook goed. Er wordt veel Spaans gesproken, maar in de toeristische gebieden kunnen de mensen vaak ook Engels en Duits.

Klimaat Gran Canaria en beste reistijd

Als je plannen hebt om een bezoek te brengen aan Gran Canaria, dan wil je natuurlijk meer weten over het klimaat Playa del Ingles. Gran Canaria heeft een subtropisch klimaat, dit kan ook bijna niet anders omdat Gran Canaria dicht voor de kust van Afrika ligt. Het klimaat aan de kustgebieden van Gran Canaria is bijna constant. Dit komt voornamelijk door de noordoostpassaat en de Canarische Stroom. In de winter is Gran Canaria dan ook een fijne vakantiebestemming. Als je hier gedurende de wintermaanden bent, dan heb je bijna het gevoel dat het lente is daar. Er is veel zon, weinig regen en je kunt nog steeds genieten van temperaturen rond de 20 graden. Dit is nog steeds een aangename temperatuur om Gran Canaria te ontdekken. Het hele jaar door is Gran Canaria een geschikte vakantiebestemming voor groot en klein. In het binnenland (op hoger gelegen gebieden) bestaat de kans dat je wel te maken hebt met lagere temperaturen, dit zijn echter niet vaak de plekjes waar toeristen naartoe gaan. Het klimaat van Gran Canaria is al met al zeer geschikt om een fijne vakantie te beleven.

Het weer in Gran Canaria

Of je nu benieuwd bent naar temperaturen van het weer Gran Canaria februari, november of oktober, het is handig om een overzicht te hebben van de gemiddelde temperaturen die je ongeveer kunt verwachten per maand. Om deze reden heb ik hieronder een handig overzicht gemaakt van de gemiddelde temperaturen per maand in Gran Canaria.

Maand Gemiddelde temperaturen Gran Canaria
Januari 14-20
Februari 14-20
Maart 14-22
April 15-21
Mei 16-22
Juni 17-24
Juli 19-27
Augustus 20-28
September 20-27
Oktober 18-25
November 17-23
December 14-21

Gedurende welke maand je ook op vakantie gaat, het weer in Gran Canaria zal bijna nooit tegenvallen. Of je nu lekker wilt gaan zonnen of gaat voor allerlei leuke activiteiten, deze temperaturen zijn erg aangenaam. Welke maand je kiest voor je vakantie heeft ook heel erg te maken met wat je graag gedurende je vakantie wilt doen. Als jij graag je vakantiedagen wilt doorbrengen op het strand, dan is het aan te raden om in de zomer te gaan, dan is het hier namelijk het warmst. De droogste maand met het minste regen is augustus. De dagtemperatuur is dan ook het hoogst. In de winter is het ook lekker warm, maar in de avond zal het allemaal net even iets sneller afkoelen. Als je geïnteresseerd bent in surfen en andere watersporten, zijn de wintermaanden een echte aanrader. Het water zal dan nog steeds warm aanvoelen.

Weer Gran Canaria: soms net even anders

Ook in Gran Canaria zijn er soms uitzonderingen op de regel wat betreft het weer. Het komt niet vaak voor, maar zware regenbuien komen af en toe wel voor in Gran Canaria. Soms zorgen deze regenbuien zelfs voor overlast. Eerder is dit vooral voorgekomen in de maand november. Behalve de regenbuien, kan het ook juist voorkomen dat het heel erg warm wordt. In de zomer bestaat de kans dat er warme lucht komt vanuit de woestijn. Cran Canaria ontvangt deze warme lucht dan vanuit de woestijn Sahara. Gedurende deze perioden kan het gemakkelijk 40 graden worden. De kans dat dit gedurende jouw vakantie voorkomt is klein, maar om deze reden is het altijd verstandig om van te voren even de weersvoorspellingen te bekijken.

Goede reisinformatie weer Gran Canaria

Als je een vakantie wilt boeken, is het altijd aan te raden om van te voren even de reisinformatie goed te bekijken. Op deze manier kom je nooit voor ongewenste verrassingen te staan gedurende je vakantie. Je weet wat je kunt verwachten en daar kun je vervolgens rekening mee houden.

In dit artikel heb je meer gelezen over het weer op Gran Canaria. Op deze manier heb je een goede voorbereiding voor je vakantie. Zo kun je bijkomen en zorgeloos genieten van een geweldige tijd in Gran Canaria.

Plaats een reactie