roque nublo

Roque Nublo: een absoluut hoogtepunt van je vakantie op Gran Canaria

Als je op vakantie gaat naar Gran Canaria, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien en ervaren van dit eiland. Één van de absolute hoogtepunten van Gran Canaria is Roque Nublo. Als je naar Gran Canaria gaat, dan mag je zeker niet vertrekken naar huis zonder deze schitterende natuurfenomeen gezien te hebben. Roque Nublo is een wolken rots en wordt door de meeste toeristen die hier zijn geweest bestempeld als een natuurlijk en figuurlijk hoogtepunt van hun vakantie op Gran Canaria. In dit artikel kun je alles lezen over Roque Nublo in Gran Canaria.

Over Roque Nublo

Op het Canarische eiland Gran Canaria heb je de mogelijkheid om Roque Nublo te bewonderen. Roque Nublo betekent ‘wolkenrots’ en is erg populair bij toeristen. Roque Nublo is namelijk niet zomaar een rots, deze rots is namelijk hét symbool van Gran Canaria. Om deze reden zijn veel toeristen benieuwd en willen ze de rots graag met eigen ogen zien. Als je de Roque Nublo wilt beklimmen, dan is het wel goed om rekening te houden met een stevige wandeling. Om de top te bereiken moet je circa een half uur stevig wandelen om te kunnen genieten van een prachtige uitzicht. De meeste toeristen die hier eerder zijn geweest geven aan dat het uitzicht vanaf de Roque Nublo adembenemend is. Er zijn op Gran Canaria weinig plekjes waar je zo’n mooi uitzicht over het eiland hebt.

Roque Nublo beklimmen? Neem je wandelschoenen mee

Als je van plan bent om de Roque Nublo te beklimmen, is het aan te raden om je wandelschoenen mee te nemen. Er zijn geen goede paden, waardoor het pijnlijk kan zijn voor je voeten als je slechts slippers aan hebt. Als je naar boven wilt om te genieten van een mooi uitzicht, moet je rekening houden met circa 30 minuten totdat je aankomt bij de top. Kom je weer terug naar beneden, dan zal de afdaling natuurlijk een stuk gemakkelijker gaan. Het is echter wel verstandig om voorzichtig te lopen, onderweg kom je namelijk veel losliggende stenen tegen. Hierover kun je gemakkelijk vallen. Door voorzichtig te lopen, kun je valpartijen voorkomen.

Roque Nublo: het juiste moment

Het is een aanrader om Roque Nublo te beklimmen op het juiste moment. Als je Roque Nublo bezoekt op een druk moment, dan is het erg jammer dat je niet optimaal kunt genieten. Als er veel andere toeristen zijn, dan lukt het niet om mooie foto’s te maken en daarnaast is het natuurlijk niet echt genieten als je met ontzettend veel andere op de rots staan om te genieten van het uitzicht. Dat doe je liever met minder mensen om je heen in alle rust. De eerste bussen met toeristen komen vaak aan rond ongeveer 10:00 uur. Probeer dit voor te gaan, ga lekker op tijd zodat je heerlijk kunt genieten van het bezoekje aan Roque Nublo. In de vroege ochtend is het uitzicht het mooist vanaf de rots. Om teleurstellingen te voorkomen, is het goed om te weten dat de rots niet voor niks ‘wolkenrots’ wordt genoemd. De kans dat er wolken optreden op het moment dat jij wilt genieten van het uitzicht bestaat dan ook zeker.

In dit artikel heb je meer gelezen over Roque Nublo. Als je op vakantie bent op Gran Canaria, dan is het zeker de moeite waard om hier even een kijkje te nemen. Deze wolkenrots zorgt ervoor dat je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het eiland Cran Canaria.

Plaats een reactie