vliegtickets gran canaria

Goedkope vliegtickets Gran Canaria: alles wat je moet weten

Gran Canaria is een hele populaire vakantiebestemming. Wereldwijd zijn er ontzettend veel mensen die reizen naar Las Palmas de Gran Canaria om een geweldige tijd te beleven. Het is hier gedurende het hoogseizoen druk, maar ook in het naseizoen komen er ontzettend veel toeristen naar Gran Canaria om hier te genieten van zon, zee en strand. Als je op vakantie gaat naar Gran Canaria, dan wil je natuurlijk niet te veel betalen. Dat hoeft ook niet. In dit artikel vertel ik je alles over goedkope vliegtickets naar Gran Canaria. Op deze manier hoef je nooit teveel te betalen voor een leuke vakantie.

Waarom naar Gran Canaria?

Gran Canaria is een populaire bestemming voor toeristen wereldwijd. Veel toeristen komen hier naartoe omdat het een hele diverse bestemming is. Voor iedereen valt er wel iets interessants te beleven. Samen met Santa Cruz de Tenerife is Gran Canaria de hoofdstad van de Canarische Eilanden. Je kunt hier veel vulkanische gesteenten vinden omdat een hele tijd geleden deze eilanden zijn gevormd door vulkanische activiteit. Deze eilanden zijn inmiddels al duizenden jaren bewoond. Gran Canaria was oorspronkelijk een militair kampement. Twijfel je nog of je naar Gran Canaria wilt? Dan zijn er diverse redenen te noemen om toch te kiezen voor deze bijzondere vakantiebestemming. Hieronder kun je meerdere redenen vinden om tóch te kiezen voor een vakantie naar Gran Canaria:

 • Je kunt er bijna altijd genieten van zon, zee en strand. Als het zomer is kun je genieten van temperaturen die rond de 26 graden liggen. Ook in de winter heb je het niet verkeerd, dan moet je rekening houden met temperaturen rond de 20 graden
 • Kunst- en geschiedenisliefhebbers kunnen zich erg goed vermaken in Museo Canario of het Columbus Museum
 • Je komt hier bijzondere vulkanische landschappen tegen
 • De natuur is hier schitterend
 • Je kunt hier veel leuke restaurants vinden waar je heerlijk kunt dineren
 • Ga naar Pico de Bandama en geniet van een onvergetelijk uitzicht
 • Geniet van een bruisend nachtleven
 • Ook erg geschikt als vakantiebestemming met je gezin. De omgeving is kindvriendelijk, op veel plekken kom je speeltuinen tegen en andere plekjes waar ej kinderen zich heerlijk kunnen vermaken
 • Als je vanuit Nederland reist hoef je niet lang te vliegen, probeer rekening te houden met een vliegreis van circa 4 uur.
 • Je hoeft bijna niks te regelen. Als Nederlander heb je namelijk enkel een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Je hoeft geen visum te overhandigen.
 • Je kunt hier gewoon met de Euro betalen
 • Op Gran Canaria wordt er veel Spaans gesproken, maar in de toeristische gebieden wordt er ook veel Engels en Duits gesproken.

Goedkope vliegtickets Gran Canaria: hoeveel kost dit?

Er zijn veel goedkope vliegtickets te vinden naar Gran Canaria. De prijzen die gerekend worden voor een vliegticket kunnen per periode erg verschillen. Je kunt online gemakkelijk de prijzen voor een vliegticket naar Gran Canaria bekijken. Er zijn verschillende manieren om te besparen op je vliegticket. Als je er voor kiest om op andere dagen te reizen, bestaat de kans dat de prijs voor een vliegticket daalt. Denk ook aan de reisklasse en de vliegmaatschappij waarvoor je kiest. Deze keuzes kunnen er allemaal voor zorgen dat je tientallen euro’s per vliegticket kunt besparen.

Goedkope vliegtickets Gran Canaria: beste reistijd

Gran Canaria heeft warme zomers met temperaturen van ongeveer 23 tot 26 graden. Dit is dan ook een hele populaire maand voor vakanties. De winters zijn echter ook mild, je moet uitgaan van temperaturen tussen de 17 en 20 graden. Zelfs gedurende de winter zijn er veel toeristen geïnteresseerd in een vakantie naar Gran Canaria. Wil je regen voorkomen? De meeste neerslag valt in Gran Canaria tijdens de maanden december, januari en februari.

Goedkope vliegtickets Gran Canaria: hoe kun je deze vinden?

Je wilt graag naar Gran Canaria en komt ontzettend veel verschillende prijzen tegen voor een vliegticket. Natuurlijk wil je profiteren van de laagste prijs. Waarom zou je namelijk een dure vliegticket in huis halen, terwijl het vele malen goedkoper kan. Er zijn diverse tips die je helpen om de goedkoopste vliegticket naar Gran Canaria in huis te halen.

Aanbiedingen en acties goed in de gaten houden
Als je een goedkope vliegticket naar Gran Canaria in huis wilt halen, is het belangrijk om de aanbiedingen en acties van vliegmaatschappijen goed in de gaten te houden. Op diverse websites kom je namelijk vaak een interessante last minute tegen. Hierbij geldt vaak, wie er het eerst bij is, kan ervan profiteren. Als jij te laat bent, ben jij degene die toch de volle prijs moet betalen voor de vakantie. Door altijd goed op te letten kun je toch profiteren van een lagere ticketprijs.

Maak online een vergelijking
Er bestaan meerdere websites die jij kunt raadplegen om de goedkoopste vakantie naar Gran Canaria te boeken. In een handige filter kun jij je eisen en verwachtingen met betrekking tot de vakantie aangeven. Denk hierbij aan de vliegdata,je budget,  reisklasse en of je er een hotel/huuractie wilt bijboeken. Vervolgens krijg jij een hele lijst met aanbieders van deze reizen inclusief de prijzen die je hiervoor moet betalen. Zo kun je gemakkelijk bekijken wat je moet kiezen om een voordelige reis te boeken die ook helemaal voldoet aan je wensen. De prijzen die je tegenkomt, zijn vaak de prijzen hoe ze op dat moment zijn. Het is aan te raden om hier regelmatig naar te kijken als je een reis wilt boeken omdat de prijs dagelijks kan verschillen.

Reis- en/of een annuleringsverzekering
Het lijkt goedkoper om deze verzekeringen niet te nemen als je een vliegticket boekt naar Gran Canaria. Het klopt inderdaad dat de totale prijs lager uit zal vallen, maar de vraag is of dit er uiteindelijk ook voor zal zorgen dat je geen extra kosten hoeft te maken gedurende en na je vakantie. Als er namelijk toch iets gebeurd gedurende je vakantie of er een situatie plaatsvindt waardoor je niet meer kunt gaan, dan ben je juist in een klap veel extra geld kwijt. Kosten die een eventuele verzekering voor je zouden kunnen dekken.

In dit artikel kon je lezen hoe jij de goedkoopste vliegticket naar Gran Canaria in huis kunt halen. Op deze manier betaal je nooit teveel voor een fijne vakantie. Door altijd oplettend te zijn kun je op deze manier al het geld dat je bespaart bewaren voor andere leuke activiteiten.

Plaats een reactie