gran canaria

Gran Canaria: een prachtige vakantiebestemming voor een onvergetelijke ervaring

Betoverende dorpen, subtropische begroeiing en de kans om kennis te maken met de onderwaterwereld van de Atlantische Oceaan in een onderzeeboot? In Gran Canaria kan het allemaal. De Canarische Eilanden kun je vinden ten westen van Marokko. De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan en zijn erg populair als vakantiebestemming. Gran Canaria is één van deze eilanden en behoort tot de populairste eilanden onder toeristen. De meeste mensen willen naar Gran Canaria omdat er een gunstig klimaat heerst. Wanneer je ook een vakantie boekt naar dit eiland, de kans op slecht weer is klein. In dit artikel lees je alles over Gran Canaria, een prachtige vakantiebestemming om een geweldige vakantie te ervaren.

Over Gran Canaria

Gran Canaria is een hele populaire vakantiebestemming, elk jaar komen en circa 1,5 miljoen mensen naar dit bijzondere eiland. Je kunt Gran Canaria precies in het midden vinden van het Canarische archipel. Gran Canaria is het op twee na grootste eiland van de Canarische Eilanden. Er wonen ongeveer 710.000 mensen. In het midden van Gran Canaria kun je Pico de las Nieves vinden, dit is een vulkaankegel. De berghellingen van de Pico de las Nieves lopen door tot aan de oceaan. Gran Canaria heeft twee klimaatzones. Het noorden is vruchtbaar en vochtig en wordt daarom ook vaak het groene noorden genoemd. In het zuiden is het droog en kan het ook erg heet worden. De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas. De hoofdstad Las Palmas kun je vinden in het noorden en heeft daarnaast ook een koloniaal verleden. Je hebt de mogelijkheid om diverse musea hier te bezoeken zodat je er meer over kunt leren. Veel toeristen komen naar Gran Canaria om een fijne vakantie te beleven. Met maar liefst 160 stranden is Gran Canaria een plek waar toeristen graag komen.

Gran Canaria : bezienswaardigheden en activiteiten

In Gran Canaria kun je genieten van zon, zee en strand, maar er is natuurlijk meer. Hieronder vertellen wij je meer over interessante bezienswaardigheden en activiteiten die zeker een bezoekje waard zijn gedurende je verblijf op Gran Canaria:

Palmitos Parque

Ben benieuwd naar de flora en fauna van Gran Canaria? Dan is het zeker leuk om een bezoekje te brengen aan deze dierentuin. Palmitos Parque ligt in de buurt van Maspalomas en is adembenemend mooi. Je kunt hier genieten van bijzondere dieren en maar liefst 1500 vogelsoorten. Heb je altijd al een tropische papegaai op je schouders willen hebben? In dit park heb je regelmatig de kans om tegen betaling met deze mooie vogelsoorten op de foto te gaan.

Puerto de Mogan

Puerto de Mogan is een kleine charmante havenplaats. Als je hier rondloopt kijk jij je ogen uit. Er is een strand aangelegd en overal zie je leuke gekleurde huisjes. Een echte aanrader is om hier deel te nemen aan een tocht met een gele onderzeeboot. Deze boot zal je meenemen onder het water en je nader kennis laten maken het de onderwaterwereld van de Atlantische Oceaan.

La Vegueta

In de hoofdstad kun je deze historische wijk vinden. Je kunt hier veel beroemde gebouwen vinden, onder andere het Santa Ana kathedraal, het Casa Consistorial en het Casa de Colón kun je hier bewonderen.

Roque Nublo

Roque Nublo is een prachtige berg van circa 80 meter hoog. Deze berg staat bekend als één van de symbolen van Gran Canaria. Hier komen dan ook veel toeristen op af. Ben je bij de top aangekomen? Dan kun je genieten van een adembenemende uitzicht. Mooier dan dit kan het bijna niet, je hebt een prachtig uitzicht over Gran Canaria.

Teror

Teror is één van de mooiste dorpjes die je kunt vinden in Gran Canaria. Het wordt ook wel gezien als een Bedevaartplaats omdat ze hier in een basiliek een hele oude beeld van Moeder Maria bewaren. De architectuur die je hier tegenkomt is een echte traktatie voor je oog, vooral aan de Calle Real de la Plaza. De woningen zijn hier historisch en zijn voorzien van hele vrolijke en leuke kleuren wat een mooi effect geeft.

Cactualdea

Dit bijzondere park is erg populair onder toeristen. Je hebt namelijk de kans om hier in alle rust meer dan duizenden soorten cactussen te bekijken. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om hier diverse soorten Aloe te bekijken en kun je hier ook drakenbloedbomen bewonderen.

Genieten van het strandleven

Als je naar Gran Canaria gaat, dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je geen plekje hebt op het strand. Er zijn maar liefst 160 stranden in Gran Canaria waar je heerlijk kunt bijkomen en zonnen.

Wandelen en fietsen

De omgeving van Gran Canaria is zeer geschikt voor een stevige wandel- of fietstocht. Door de bergen en wisselende landschappen zal een wandeling of fietstocht door dit gebied nooit saai zijn.

Pico de Bandana

Pico de Bandana is de grootste krater van Gran Canaria. Als je 597 meter hoog komt, kun je de krater gemakkelijk in kijken. Maak een wandeling van circa een uur om de krater goed te bekijken. Je kunt hier de verschillende lavastromen lagen zien. Pico de Bandana bewijst de vulkanische afkomst van Gran Canaria. Dit is dan ook een hele bijzondere en gewaardeerde plek om te bezoeken.

Gran Canaria: acties en aanbiedingen

Als je naar Gran Canaria wilt reizen, dan wil je natuurlijk graag weten hoeveel je ongeveer moet betalen voor een vliegticket en/of hotel. De prijs hiervoor kan per periode erg verschillen, soms heb je zelf kans op een last minute waardoor een reis naar Gran Canaria extra voordelig is. Het is daarom aan te raden om de acties en aanbiedingen van reisaanbieders nauw in de gaten te houden. Op deze manier hoef je maar weinig te betalen voor een luxe vakantie. Op veel websites heb je ook de mogelijkheid om vliegticket prijzen en hotel prijzen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kun je zelf bekijken waar je voordelig een reis kunt boeken. Door dit goed in de gaten te houden, is het mogelijk om tientallen tot honderden euro’s op je reis naar Gran Canaria te besparen.

In dit artikel heb je van alles gelezen over het populaire eiland Gran Canaria. Gran Canaria is een eiland met bijna altijd gunstig weer. Om deze reden komen er elk jaar weer meer dan 1,5 miljoen toeristen naar dit gebied om Gran Canaria beter te leren kennen. Gedurende deze vakantie kun je genieten van zon, zee en strand, maar natuurlijk zijn er ook veel interessante bezienswaardigheden en activiteiten.

Plaats een reactie