magnetic island

Alles over bezienswaardigheden en tours op Magnetic Island

Voor de kust van Queensland kun je het bijzondere Magnetic Island vinden. Dit is een buitenwijk van Townsville. Het is een kleine en knusse eiland waar je veel kunt beleven. Per jaar kun je op dit eiland genieten van 300 dagen zon en het is er dan ook bijna altijd circa 20-30 graden. Dit is een hele aangename temperatuur om een leuke tijd te hebben op dit eiland. Op het eiland kun je vier leuke dorpen vinden met circa 2500 locals. De naam van het eiland komt vanuit het magnetisch effect dat het eiland had op het kompas van kapitein Cook. In dit artikel vertel ik je graag meer over Magnetic Island.

Waarom naar Magnetic Island?

Je hebt maar een halve dag nodig om Magnetic Island over te steken, maar toch is dit eiland een bezoekje waard. Het hele eiland kun je namelijk beschouwen als een nationaal park. Op dit eiland kun je namelijk het Magnetic Island National park vinden en dat is al meer dan 66% van het hele eiland. Als je om je heen kijkt is het één en al genieten, overal waar je kijkt zie je prachtige natuur, gladde rotsen en de mooiste sneeuwwitte stranden.

Weinig budget nodig in Magnetic Island

Je kunt gemakkelijk vanuit Townsville met de ferry reizen naar Magnetic Island. Dit zal je niet veel kosten. In ongeveer 25 minuten kom je al aan op Magnetic Island en je vakantie hier kan beginnen.
Je hebt ook niet veel budget nodig om op dit eiland te overnachten. De accommodaties die je hier kunt vinden zijn namelijk een stuk goedkoper dan de overige eilanden van Australië. Ook over het vervoer hoef jij je geen zorgen te maken. De prijzen die je hiervoor betaald zijn namelijk erg laag. Dit zorgt ervoor dat je weinig budget nodig hebt om hier een leuke tijd te beleven. Het is aan te raden om te verblijven in het Base Hotel. Dit hotel heeft voor ieder budget wel een passende kamer. Je kunt kiezen voor een simpele kamer, maar als je meer budget hebt, dan kun je ook zo een kamer krijgen met een eigen zwembad. Ook kun je via dit hotel ook vragen naar een gids die je meer kan vertellen over het eiland en de leukste plekjes.

Wandeling door Magnetic Island

Als je op Magnetic Island bent, dan is het aan te raden om hier eens een wandeling te maken. De kans dat je gedurende deze wandeling een nieuwsgierige koala tegenkomt is erg groot. De Forts Walk is hier erg geschikt voor. Dit is een wandeling van circa 1,5 kilometer. Heuvelop loop je dan richting de forten uit de Tweede Wereldoorlog. Deze forten hadden als doel om Townsville te beschermen indien er toch een aanval zou komen. Ze waren toen vooral bang dat Japan zou invallen. Historieliefhebbers moeten dit dan ook echt zien gedurende hun tijd op Magnetic Island. Maak je deze wandeling en ben je geen interessante dieren tegengekomen? Niet getreurd, je kunt dan altijd nog een bezoek brengen aan Bungalow Bay Koala Village. Hier kun je de bijzondere diertjes zien en zelfs mee op de foto gaan. Een bijzonder moment dat je vast kunt leggen voor altijd.

Hoe kun je Magnetic Island verkennen?

Er zijn diverse manieren waarop je Magnetic Island kunt ontdekken. Dit kun je doen door middel van een lange wandeling of met de fiets, maar je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren. Met de auto kun je dan rijden naar de mooiste plekjes op Magnetic Island. Je moet er wel rekening mee houden dat je vaak 21 jaar oud moet zijn en al minimaal 2 jaar een rijbewijs hebben.

Knusse dorpjes in Magnetic Island

Op Magnetic Island kom je meerdere knusse dorpjes tegen. In totaal kun je hier vier dorpjes bewonderen. Hieronder zal ik je kort vertellen over de dorpjes die je op dit eiland kunt tegenkomen gedurende je reis:

 1. Picnic Bay
  Picnic Bay is een rustige plaats die je kunt vinden in het zuiden van Magnetic Island. Dit plaatjes ligt aan een mooie strand waarbij je kunt uitkijken op Townsville. Hier kun je genieten van een verfrissende duik en ontspanning op het strand.
 2. Nelly Bay
  In het noorden van Magnetic Island kun je Nelly Bay vinden. Dit is een bruisende stad vanwege de moderne jachthaven die je hier kunt vinden. In het centrum van deze stad kun je heerlijk shoppen en goed eten bij de vele restaurants.
 3. Arcadia
  Snorkelliefhebbers zullen zich in deze plaats niet vervelen. Als je hier aankomt, begeef jij je tussen de rotsen waar je kunt genieten op een fijne strand. Het heldere water is geschikt om in te duiken en meer te zien van de tropische visjes en andere onderwaterdieren. Ee prachtige koraalrif staat je hier op te wachten om bekeken te worden.
 4. Horseshoe Bay
  Als je gek bent op paarden, dan moet je zeker reizen naar deze baai in het noorden van Magnetic Island. De naam van deze plaats vertelt je al alles over deze bijzondere plek op Magnetic Island. Paardliefhebbers kunnen hier op deze prachtige dieren rijden door de mooiste omgevingen. Je kunt hier zelfs met paarden de zee in! Een bijzondere ervaring die je niet overal kunt ervaren. Het is om deze reden dan ook zeker waard om hier eens een kijkje te nemen, ook als je niet kan paardrijden is het leuk om dit eens te zien.

Tijd om uit te gaan op Magnetic Island

Veel jongeren vinden Magnetic Island een interessante plek om een leuke tijd te beleven. De bruisende uitgaansleven is hier vaak de reden voor. Elke maand kun je hier naar het Full Moon Party. Deze wordt georganiseerd door het Base Hostel en trekt elke maand weer veel backpackers om een leuk feestje te beleven op dit eiland. Een kaartje voor dit feestje zal je ongeveer 15-25 Australische dollars kosten, maar dat is het zeker waard. Hier kun je nieuwe mensen ontmoeten en heerlijk dansen op live muziek.

Het knusse Magnetic Island is zeker een mooi eiland om gedurende je tijd in Australië te bezoeken. Voor iedereen valt hier wel wat interessants te beleven en het is ook nog eens een groot voordeel dat je niet veel hoeft uit te geven aan vervoer en een fijne slaapplek als je hier bent. Dit bezoekje past dan ook bij ieder budget. Plan je reis in en reis af naar dit bijzondere eiland in Australië.

Plaats een reactie