santa lucia

Santa Lucia: een historische plaats met interessante bezienswaardigheden en activiteiten

Santa Lucia is een dorp op Gran Canaria. Dit bijzondere dorpje wordt Santa Lucia de Tirajana genoemd. Als je dit dorpje binnenkomt, dan straalt het een en al gezelligheid uit. Santa Lucia is sfeervol en er valt ontzettend veel te beleven. Het is een rustig dorpje en dat komt voornamelijk omdat het niet op de route ligt van de grote en populaire badplaatsen. Dit is juist wat dit dorpje zo leuk maakt, het is er niet zo druk waardoor je intens kunt genieten van alles. Qua temperatuur zit je ook helemaal goed voor een leuke vakantie. In de winter is het op Gran Canaria gemiddeld 22 graden en in de zomer 27 graden: je zit dus eigenlijk altijd wel goed. In dit artikel lees je over de leukste activiteiten in Santa Lucia.

De leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Santa Lucia

Als je naar Santa Lucia gaat, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien en ervaren. Hieronder kun je meer lezen over de leukste activiteiten die je niet mag missen gedurende je vakantie in Santa Lucia:

Fortaleza de Ansite

In de buurt van het centrum kun je een bezoek brengen aan Fortaleza de Ansite. In het bezoekerscentrum van La Fortaleza kun je allerlei prachtige archeologische vondsten bewonderen. Hiervoor zal je een entree van circa 4 of 5 euro moeten betalen. Daarnaast zal je hier ook nog eens erg veel leren over de geschiedenis van Fortaleza. In deze site zijn veel Guanches overblijfselen gevonden.

Mirador de Sorrueda

Als je een bezoek brengt aan Fortaleza de Ansite, dan kom je via een kleine weg bij de Mirador de Sorrueda. Vanaf dit punt heb je een schitterende uitzicht over een stuwmeer, de presa de Sorrueda. Als je vanaf dit punt verder rijdt, dan kom je bij de historische Fortaleza. Deze wordt gevormd door 3 rotsen. Deze rotsen heten Fortaleza Grande, Fortaleza Chica en Titana. De grande is maar liefst 589 meter en de Chica is 656 meter.

Iglesia de Santa Lucia

Dit is een mooie kerk in een kleine dorp. In de avond is het zeker een bezoekje waard, de kerk is dan namelijk voorzien van prachtige verlichting. Het is een kleine kerk, maar eerdere bezoekers geven wel aan dat het een prachtige religieuze ervaring is.

Mirador del Guriete

Op dit punt kun je genieten van een schitterende uitzicht. De natuur kun je hier erg goed bewonderen. Dit is een prachtige plek om rustig om je heen te kijken, hier kun je heerlijk tot rust komen.

Heerlijk wandelen op Santa Lucia

Wandelliefhebbers kunnen zich in dit gebied erg goed vermaken. De omgeving van Santa Lucia is namelijk zeer geschikt voor een stevige wandeling. De meeste toeristen adviseren ook om dit dorpje vooral te voet te ontdekken. Met de auto kun je namelijk niet overal goed bij. Loop rond tussen de palmbomen en bekijk al het moois om je heen. Heb je zin in een drankje en wil je genieten van een mooi uitzicht? Dan is het aan te raden om naar Bar Restaurante Mirador te gaan. Mirador betekent letterlijk uitzicht en dat is ook precies wat dit geweldige restaurant je kan bieden. Genieten van het mooie uitzicht onder genot van een heerlijk drankje zal je het ultieme vakantiegevoel geven.

Zoals je kunt lezen is Santa Lucia, een dorp in Gran Canaria, zeker de moeite waard. Je kunt er genieten van het warme weer, leuke bezienswaardigheden en een gezellige omgeving. Dit is een geschikte vakantiebestemming voor mensen die de drukte in de badplaatsen een beetje willen ontlopen. Hier kun je tot rust komen en heerlijk ontspannen.

Plaats een reactie