bounty eiland

Bounty eiland: de mooiste vakantiebestemmingen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft een groep van kleine rotsachtige eilanden die niet bewoond zijn. Deze eilanden worden de Bounty Eilanden genoemd en zijn niet zo tropisch als we denken. Vaak bestaan de eilanden uit rotsen en hebben ze weinig begroeiing van planten en bloemen. Op de eilanden wonen wel bijzondere dieren. Omdat we het natuurerfgoed willen beschermen, is het zelfs verboden om op deze eilanden te komen. Als we het hebben over een Bounty Eiland, dan denken we eigenlijk aan een geweldige tropische bestemming. Deze bestemmingen heeft Nieuw-Zeeland ook in huis! Eilanden waar weinig mensen wonen en je het ultieme vakantiegevoel bezorgen. Ik vertel je graag meer over de mooiste bounty eilanden van Nieuw-Zeeland.

Bounty eiland alert: Bay of Islands

De eilanden die je in dit gebied kunt vinden, voldoen compleet aan het beeld dat we hebben van een bounty eiland. De Bay of Islands bestaat namelijk uit 144 eilandjes. De eilandjes die je hier kunt vinden zijn subtropisch en hebben ongerepte stranden en aquamarijn water. Het zijn allemaal kleine paradijsjes op aarde. Je kunt in dit geweldige gebied zwemmen met dolfijnen en snorkelen om de onderwaterwereld van Nieuw-Zeeland te ontdekken. Als je op sommige eilanden aankomt, dan kijk je om je heen en zie je helemaal niemand. Dit zijn eilandjes waar je de bewoonde wereld kunt ontlopen en helemaal tot rust kunt komen.

Bounty eiland alert: Coromandel Peninsula

Coromandel Peninsula is een schiereiland en is adembenemend mooi. Veel toeristen komen hier om de drukte van andere steden te ontlopen. Hier kun je namelijk genieten van een geweldige natuur en de mooiste witte stranden. Als je hier aankomt, dan voel je het al direct: hier heerst een relaxte sfeer. Alles op dit eiland gaat op een ontspannen tempo, hier is het een manier van leven geworden. Op dit bounty eiland kun je heerlijk bijkomen en rusten.

Bounty eiland alert: Marlborough Sounds

Op het Zuidereiland kun je de Marlborough Sounds bewonderen. Dit zijn geen echte eilanden, maar behoren volgens mij zeker in dit rijtje omdat de schoonheid van dit gebied ongekend is. De Marlborough Sounds zijn overstroomde valleien. In principe zijn het hoge kliffen en inhammen die het land verder in lopen. In de omgeving kun je hier dolfijnen, zeeluwen en pinguïns vinden. Boven je hoofd vliegen er allemaal bijzondere vogels rond. De stranden van de Marlborough Sounds kun je met de boot bereiken.

Bounty eiland alert: Stewart Island

Dit is een bijzondere eiland die je kunt vinden in het zuiden van het Zuidereiland. Dit is een echte bounty eiland omdat je hier te maken hebt met een landschap waar de mens grotendeels niet aan heeft gezeten. Hier kun je schitterende maagdelijke baaien vinden en genieten van een prachtige omgeving. Slechts één procent van Stewart Island is bewoond, verder heb je alleen te maken met ongerepte natuur. De paden in dit gebied zijn goed onderhouden, een wandeling in dit gebied is dan zeker goed te doen. Stewart Island heeft veel wandelingen die geschikt zijn voor beginners of zware wandelingen die enkel geschikt zijn voor bezoekers met meer ervaring. Je kunt kiezen voor een wandeling die goed past bij jouw persoonlijke ervaring. Als je dit gebied verlaat, dan doe je dit met een ontspannen gevoel.

Bounty eiland: Tiritiri Matangi Island

Als je naar Tiritiri Matangi Island gaat, dan is de kans groot dat je hier nog een keer wilt komen. Dit bounty eiland staat namelijk garant voor pure ontspanning. Zon, zee en strand staan je hier te wachten. In dit gebied kun je ook goed wandelen. Je hebt hier wandelingen van diverse niveaus die gelopen kunnen worden. Dit eiland is ook goed te bezoeken met een gids. Op deze manier ontvang je veel informatie en weet je precies waar je mee te maken hebt. Als je een bezoek brengt aan Tiritiri Matangi Island in het hoogseizoen, dan is het goed om een reservering te maken voor overnachtingen. Tiritiri Matangi Island is namelijk een erg populaire vakantiebestemming voor toeristen.

Bounty eiland alert: Waiheke Island

Waiheke Island heeft een heerlijk klimaat en een adembenemende natuur. Dit schitterende eiland is voorzien van prachtige wijngaarden. Als je hier een wandeling maakt, dan heb je een onbetaalbare uitzicht. Op dit eiland kun je kiezen voor ultieme ontspanning, ga liggen op het strand of neem een duik in het verfrissende water. Het water is helder en heeft een mooie groene kleur, in combinatie met het witte zacht en groene achtergrond van de natuur ontstaat er een geweldig contrast.

Bounty eiland alert: veel prachtige stranden in Nieuw-Zeeland

Wat ook in dit rijtje thuis hoort, zijn de prachtige stranden die je kunt vinden in Nieuw-Zeeland. De goudgele stranden die je kunt vinden in Nieuw-Zeeland zijn schitterend, maar voelen toch elke keer weer anders aan. Aan de Mt Maunganui Main Beach kun je geweldig surfen en het Whangamata Beach is een geweldige bestemming om te genieten van de warme zon. Piha Beach kun je vinden in een ruige omgeving en is echt iets voor de echte avonturiers onder ons. Op Hahei Beach kun je ontzettend leuk wandelen en Papamoa Beach heeft een adembenemende uitzicht op The Mount die je in de buurt kunt vinden. Ohope Beach is een strand dat nog niet veel is ontdekt door toeristen, waardoor je kunt genieten van een rustiger omgeving. Ngarunui Beach is een strand dat bekend staat om de goede golven, in dit gebied kun je dan ook veel surfers vinden die eens willen ervaren hoe het is om hier op een mooie golf te staan. Ninety mile Beach is een strand die je kunt vinden in het noordelijkste puntje van heel Nieuw-Zeeland en is bijzonder lang. Bekijk hier een zonsondergang om dit strand op haar mooist te zien. De stranden van Nieuw-Zeeland zijn allemaal bijzonder op een unieke manier.

Zoals je hierboven al ziet heb je in Nieuw-Zeeland veel keuze als je op zoek bent naar een echte bounty eiland bestemming voor je vakantie. Alle bovenstaande bestemmingen hebben in ieder geval één ding met elkaar gemeen: je gaat hier naar toe om te ontspannen en komt in alle rust weer terug. Natuurlijk met een bijzondere en avontuurlijke ervaring rijker!

Plaats een reactie