visum nieuw-zeeland

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar Nieuw-Zeeland?

Op mijn blog heb je al veel kunnen lezen over de prachtige bestemming Nieuw-Zeeland. Ik snap heel goed als je overweegt om hier zelf ook naar toe te reizen zodat je dit land zelf kunt ervaren. Om het land zonder problemen binnen te komen, heb je een visum nodig. In sommige gevallen is deze ook niet vereist. In dit artikel vertel ik je alles over een visum voor Nieuw-Zeeland zodat jij je goed kunt voorbereiden op deze geweldige reis.

Visum Nieuw-Zeeland: toerisme reis van maximaal drie maanden

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt en als toerist Nieuw-Zeeland wilt bezoeken voor korter dan drie maanden, dan heb je geen visum nodig om hier te verblijven. Dat je geen visum nodig hebt, betekent nog niet dat je klaar bent met het papierwerk. Je moet namelijk wel andere documenten aanleveren. Hieronder kun je een overzicht vinden van de documenten die je onder andere ook moet laten zien:

 • Je moet in bezit zijn van een geldige paspoort. Ook als je vertrekt uit Nieuw-Zeeland, moet je paspoort nog minimaal een maand geldig zijn
 • Je moet kunnen bewijzen dat je voldoende financiële middelen hebt om langer in Nieuw-Zeeland te verblijven
 • Je moet kunnen laten zien dat je een retourticket hebt of een ticket naar je volgende reisbestemming.

Daarnaast is het verstandig om nogmaals bij de ambassade en luchtvaartmaatschappij te bevestigen dat het niet vereist is om een visum te hebben. Op deze manier heb je alles goed gecheckt en kun je heerlijk genieten van je tijd in Nieuw-Zeeland.

Visum Nieuw-Zeeland: toerisme reis van langer dan drie maanden

De situatie wordt al anders als je langer dan drie maanden wilt verblijven in Nieuw-Zeeland. In dat geval heb je namelijk wel een visum nodig. Deze moet je op tijd aanvragen als je zonder problemen en stress op reis wilt. Een toeristenvisum is vaak elektronisch. Dit houdt dan ook vaak in dat je in je paspoort geen stempel krijgt. Een visum heb je in diverse soorten. Hieronder kun je een overzicht vinden:

 • Een studentenvisum Nieuw-Zeeland
  Als je gaat studeren in Nieuw-Zeeland dan kom je in aanmerking voor de studenten visum. Je moet kunnen laten zien dat je een retourticket hebt of dat je genoeg geld hebt om een ticket later te kopen. Daarnaast moet je ook kunnen bewijzen dat je bent aangenomen bij de studie zodat ze zeker weten dat je gaat studeren.
 • Een toeristenvisum Nieuw-Zeeland voor verblijf langer dan drie maanden
  Als je langer dan drie maanden op vakantie gaat naar Nieuw-Zeeland, dan heb je deze toeristenvisum nodig. Je kunt deze visum aanvragen bij onder andere de Nieuw-Zeelandse ambassade in Nederland. Je hebt ook de mogelijkheid om de visum voor Nieuw-Zeeland online aan te vragen.
 • Een werkvisum Nieuw-Zeeland
  Als je naar Nieuw-Zeeland wilt om te werken en te reizen, dan is de Working Holiday visa zeer geschikt. Met deze visa heb je de mogelijkheid om een jaar lang te reizen en te werken in Nieuw-Zeeland. Om deze te krijgen moet je wel voldoen aan diverse voorwaarden. Je moet bijvoorbeeld een leeftijd hebben tussen 18-30 jaar, geen kinderen meenemen en kunnen laten zien dat je genoeg geld hebt om terug te komen naar Nederland. Ook geldt als voorwaarde dat je bij binnenkomst in het land minimaal 4200 dollar op je rekening hebt staan en dat je verzekerd bent indien je ziek wordt op vakantie. Daarnaast moet je hoofddoel voor deze reis wel het reizen zijn. Als je hier puur naar toe gaat voor een baan, dan is deze visum niet geschikt. Vraag bij de Nieuw-Zeelandse ambassade na of je voldoet aan alle voorwaarden zodat je zonder enige zorgen kunt genieten van je vakantie.

Visum Nieuw-Zeeland: New Zealand Passenger Arrival Card

Als je bij de douane komt in Nieuw-Zeeland, dan laat jij je New Zealand Passenger Arrival Card zien. Je hoeft deze kaart niet nog eens apart aan te vragen. De New Zealand Passenger Arrival Card krijg je namelijk in het vliegtuig. Bewaar deze dus goed omdat je deze nog wel nodig hebt. Je moet deze kaart volledig invullen en bijvoorbeeld aangeven wat je allemaal hebt meegenomen. Mijn tip is echt om alles aan te geven, als ze namelijk iets vinden wat je niet hebt opgegeven, dan is de kans groot dat ze je weer weg sturen om de kaart opnieuw in te vullen. De kans bestaat ook dat je hier dan een boete voor krijgt. Het is daarom dan ook zeker verstandig om gewoon alles op te geven wat je bij je hebt, denk ook aan spullen voor het kamperen en geef het ook op als je een fiets bij je hebt.

Visum Nieuw-Zeeland: waar kan ik om advies vragen?

Als je vragen hebt of advies nodig hebt omtrent je visumaanvraag voor Nieuw-Zeeland, dan kun je contact opnemen met de Nieuw-Zeelandse ambassade. Deze kun je vinden in Den-Haag. Hier moet je ook naar toe als blijkt dat je valt onder een speciale categorie. Dit is bijvoorbeeld de situatie als je een strafblad hebt. In dat geval heb je speciale toestemming van de ambassade nodig om te reizen naar Nieuw-Zeeland. Dus ook als je eens bent veroordeeld voor winkeldiefstal, is het aan te raden om dit even na te vragen. Het zou jammer zijn als ze hier later achterkomen en dat jij niet mag vertrekken.

Visum Nieuw-Zeeland: handige tips

Behalve het regelen van je visum, zijn er ook nog enkele andere zaken waar je rekening mee moet houden als je naar Nieuw-Zeeland gaat. Zorg voor een goede voorbereiding en neem de tips door zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan gedurende je reis:

 • Neem geen eten mee naar Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland is erg streng wat betreft het importeren van eten. Het is daarom aan te raden om geen eten mee te nemen als je in Nieuw-Zeeland aankomt.
 • De controle is erg streng in Nieuw-Zeeland
  Je hoeft niet te schrikken van de strenge controle is Nieuw-Zeeland, dit is helemaal normaal. Op het vliegveld heb je vaak ook speciale honden rondlopen die helpen bij de controles. Zorg er dus echt voor dat je geen eten bij je hebt, een appel of een mandarijn in je tas kan al zorgen voor een hoge boete die je liever niet wilt krijgen.
 • In goede gezondheid voor working holiday visum     
  De regering heeft enkele voorwaarden opgesteld met betrekking tot de gezondheid van de visumaanvrager. Ze willen namelijk zeker weten dat je zonder extra risico’s kunt verblijven in Nieuw-Zeeland. Je mag bijvoorbeeld geen tuberculose hebben of een ander groot risico om teveel van de medische wereld in Nieuw-Zeeland te vragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diensten die er zijn voor minder-validen en dure medicijnen.
 • Begin op tijd met de voorbereiding     
  Het is verstandig om al op tijd te bekijken hoe jij je moet voorbereiden op je vakantie naar Nieuw-Zeeland. Door dit al op tijd duidelijk te hebben, ga je zonder enige zorgen op vakantie. Het zou jammer zijn dat je enkele dagen van te voren pas achter komt dat je paspoort bijna verloopt. De kans bestaat dan dat je niet meer op tijd een nieuwe kunt aanvragen en dus ook je vertrekdatum moet aanpassen.

Hopelijk heeft dit artikel je voldoende informatie gegeven over de visum voor je reis naar Nieuw-Zeeland, bekijk goed of je een visum nodig hebt en zo ja, welke jij dan het beste kunt aanvragen. Op deze manier kun je al geruime tijd voor vertrek alles regelen zodat je zonder problemen de poorten van deze geweldige reisbestemming kunt binnenkomen.

Plaats een reactie