auto huren nieuw australie

Auto huren in Australië: ervaringen, tips & kosten

Australië heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. Geniet hier van de heerlijke stranden en ongerepte kustlijnen. Hier heb je ontzettend veel wandel- en fietsmogelijkheden waarbij je kunt genieten van de allermooiste uitzichten met geweldige bergen. Wil jij je even helemaal afzonderen van de rest van de wereld? Dan kun je dit ook hier doen. Je hebt er namelijk veel plekjes waar jij je geheel even kunt afzonderen van de bewoonde wereld. Een plekje voor jou alleen waar je heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van de schitterende natuur. De beste manier om kennis te maken met deze aardse paradijs is door middel van een eigen auto. Als je ervoor kiest om Australië te verkennen met de auto, dan kies je voor een ontspannen en efficiënte vakantie in dit bijzondere land. Door te kiezen voor autohuur in Australië, kun je een enorm gevoel van vrijheid ervaren gedurende je reis. Je kunt namelijk staan en gaan waar je maar zelf wilt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het huren van een auto in Australië.

Auto huren Australië: de voordelen op een rij

Het ontdekken van Australië met de auto is een geweldige manier om kennis te maken met dit land. Je kunt rijden naar elke gewenste bestemming en vertrekken op het moment dat je helemaal bent uitgekeken. Er zijn daarnaast nog genoeg andere redenen te noemen waarom het aan te raden is om met de auto te reizen door Australië.

 • Geen dure taxikosten en veel flexibiliteit
  Als je ervoor kiest om met de auto te reizen, dan bespaar jij jezelf in ieder geval het reizen met het openbaar vervoer. De tijden van de bus en trein zijn voor jou niet meer belangrijk en je hoeft niet meer terug te gaan op het moment dat de laatste bus of trein gaat. Je auto heb je altijd bij de hand waardoor je veel flexibiliteit hebt om te gaan en staan waar je maar wilt.
 • Voldoende ruimte voor al je bagage
  Je kent het vast wel, je wilt van alles meenemen maar je hebt er de ruimte niet voor. Met een auto heb je dit probleem niet meer. Je hebt namelijk voldoende ruimte voor al je bagage.
 • Je bent onafhankelijk van anderen
  Vertragingen met de bus of trein? Met een eigen auto die je hebt gehuurd in Australië zal dit je niet meer overkomen. Dit zorgt ervoor dat je lekker opschiet met het maken van een rondreis. Elk uur dat je hebt in dit land kun je op deze manier ontzettend goed besteden. Autohuur in Australië zorgt op deze manier voor veel meer gemak en plezier tijdens je reis.
 • Huren vanuit Nederland is gemakkelijk en duidelijk
  Als je huurt vanuit Nederland, dan heb je voldoende tijd om rustig het contract dat je aangaat met een verhuurmaatschappij door te nemen. Hierdoor zijn de afspraken duidelijker en zal je minder last hebben van miscommunicatie.

Auto huren Australië: mijn ervaring met verhuurmaatschappij Europcar

Als je kiest voor autohuur in Australië, dan heb je te maken met diverse aanbieders. Eén van de bekendste aanbieders van autohuur is Europcar. Dit verhuurmaatschappij heeft al veel awards in de wacht gesleept en biedt haar diensten aan vanuit maar liefst 140 landen. In Australië heeft Europcar maar liefst 116 locaties waar je een veilige en comfortabele auto kunt huren voor je rondreis. Het huren van een auto van Europcar in Australië brengt veel voordelen en handige extra’s met zich mee:

 • Ze zorgen ervoor dat je alle accessoires kunt bijboeken die je nodig hebt, denk bijvoorbeeld aan een navigatie/GPS
 • Je kunt je gehuurde auto laten voorzien door winterbanden. Of je dit nodig hebt, hangt natuurlijk af van je reisperiode
 • Je kunt gebruik maken van diverse verzekeringen zodat je goed gedekt bent bij ongewenste verrassingen
 • Als je vaste klant bent, kun je profiteren van extra kortingen en aanbiedingen
 • Je kunt bij Europcar aangeven als je van plan bent om een caravan mee te nemen. Zij reserveren vervolgens een trekhaak voor jou die je dan kunt gebruiken gedurende je reis
 • Als je op de website kijkt van Europcar, dan is het aan te raden om ook altijd even een kijkje te nemen bij de ‘aanbiedingen’. Hier kom je vaak interessante acties tegen waar je goed gebruik van kunt maken.
 • Ga je reizen met een kind in de auto? Dan moet je dit aangeven bij Europcar, zij zorgen zij ervoor dat je een geschikte kinderstoel of zitverhoger kunt huren. Op deze manier kun jij je kind veilig vervoeren.
 • Ze hebben de nieuwste en veiligste voertuigen waar je gedurende je huurperiode gebruik van kunt maken. Dit betekent dat je kunt rekenen op een comfortabele voertuig waar je zonder problemen mee kunt rijden gedurende je vakantie.

Auto huren Perth Australia bij Europcar

Ik ben persoonlijk in aanraking gekomen met Europcar gedurende mijn tijd in Perth. Perth is de hoofdstad van Western Australia en is een stad waar veel te beleven valt. Bezoek de prachtige straten van Fremantle, Kingspark of de prachtige witte stranden van Perth. Ik wilde eerst met het openbaar vervoer reizen, maar uiteindelijk leek het mij een stuk gemakkelijker om een auto bij de hand te hebben. Het huren van een auto in Perth ging bij Europcar vrij gemakkelijk. De afspraken waren duidelijk waardoor ik al snel reed in een mooie auto van Europcar. Het was een auto met een heerlijke airco, erg fijn als het heel warm is.

Auto huren Australië: vergelijk verhuurmaatschappijen

Het vinden van een geschikte aanbieder in Australië valt niet mee. Je kunt namelijk kiezen uit veel maatschappijen waar je een auto kunt huren. Hoe selecteer je dan een aanbieder die goed past bij je wensen voor autohuur in Australië? Het vinden van een passende aanbieder kun je het beste doen door het maken van een vergelijking tussen de verhuurmaatschappijen. Op deze manier weet je welke aanbieder het beste past bij je wensen. De volgende factoren kunnen je helpen met het maken van een vergelijking:

 • Periode auto huren
  Door de duur van je reis van te voren al ongeveer in beeld te brengen, zorg je voor meer rust en zekerheid. Dit is fijn voor jezelf, maar ook voor de verhuurmaatschappij.
 • De grootte van de auto
  Dit is een belangrijk punt om te bepalen of het hele reisgezelschap in de auto past. Als je alleen bent, zullen de meeste auto’s geschikt zijn. Wil je rondreizen met een groep vrienden? Dan is dit een belangrijke factor om een geschikte auto te bepalen.
 • Prijs huren auto
  Bepaal je budget van te voren, op deze manier weet je ook direct bij aankomst of je een bepaalde auto wel kunt betalen.
 • Voorwaarden auto huren
  Sommige verhuurmaatschappijen stellen diverse voorwaarden aan het huren van een auto. De bestuurder moet bijvoorbeeld een bepaalde minimumleeftijd of rijervaring hebben. Dit kan per verhuurmaatschappij sterk verschillen. Vraag bij de aanbieder naar de voorwaarden zodat je zeker weet of je wel voldoet aan de gestelde eisen om een auto te huren in Australië.
 • Ophaal- en inlever punten
  Bekijk goed waar je de auto moet ophalen en waar je deze weer kunt inleveren. Dit zorgt voor meer rust en duidelijkheid gedurende je reis.
 • Tank-regeling
  Bekijk goed welke afspraken je maakt met betrekking tot de brandstof- en servicekosten. Per verhuurmaatschappij kan dit erg verschillen. Bij sommige maatschappijen haal je de auto met volle tank op en mag je deze met lege tank weer inleveren. Andere bedrijven leveren de auto met volle tank en willen deze ook met volle tank weer terug hebben.

De beste tips auto huren Australië

Als je een auto wilt huren in Australië, kunnen bepaalde tips je helpen om met een rustig gevoel te beginnen aan je kennismaking met Australië. Hieronder lees je alles wat je nog moet weten om een auto te huren in Australië.

 • Creditcard onmisbaar voor je reis in Australië
  Over het algemeen is een creditcard een echte must als je naar het buitenland reist. Het zorg er namelijk voor dat je altijd en overal kunt betalen. De meeste verhuurmaatschappijen hanteren als voorwaarde dat je de betaling doet met een creditcard. In sommige gevallen staan ze er zelf op dat jij je creditcardgegevens achterlaat. Dit gebruiken ze dan als garantie voor de borg, bij eventuele boetes en schade. Een creditcard is niet alleen handig om een auto te huren. Het is ook een stuk gemakkelijker om te betalen in restaurants, hotels en winkels. Heb jij al een creditcard? Hier kun je een overzicht vinden van de beste creditcards als je reist naar het buitenland.
 • Een ervaren bestuurder en aandachtspunten verkeer         
  Australië is voorzien van andere wegen dan in Nederland. De wegen kunnen steiler, smaller en donkerder zijn dan je gewend bent. Om deze reden is het aan te raden om te kiezen voor een ervaren bestuurder. Ook is het verstandig om niet te rijden in het donker en om goed geconcentreerd te zijn tijdens het rijden.
 • Doe een slimme boeking
  Omdat jij geld prima kunt gebruiken gedurende je reis in Australië, is het fijn om op de hoogte te zijn van zaken waar je op kunt besparen. Door een slimme boeking te doen, is het mogelijk om tot tientallen euro’s te besparen. Een uur verschil kan er namelijk soms voor zorgen dat je een hele dag autohuur bespaart. Bekijk de voorwaarden van de aanbieder zodat je kunt bekijken op welke manier jij goedkoper uitkomt.
 • Geef extra bestuurders aan bij maatschappij
  Als de auto zal worden bestuurd door meerdere personen is het verstandig om dit door te geven aan de verhuurmaatschappij in Australië. Op deze manier zorg je er in ieder geval dat elke bestuurder bevoegd is om de auto te besturen. Dit is bijvoorbeeld relevant voor bepaalde verzekeringen van de auto als er sprake is van veroorzaakte schade gedurende de reis.
 • Huurauto goed controleren 
  Als je een auto rijdt, dan wil je niet achteraf een rekening krijgen voor schade die de auto al had. Het is daarom relevant om de auto van te voren goed te controleren op bepaalde zaken. Hierbij kun je denken aan onder andere verlichting, krassen en deuken, staat van de banden, autopapieren, aanwezigheid reservewiel, veiligheidsgordels, airco en raambediening en buitenspiegels. Het is een simpele controle die er wel voor kan zorgen dat je eventuele bijkomende extra kosten kunt besparen. Noteer eventuele schade die je bij het ophalen van de auto ziet en geef dit gelijk door aan de verhuurmaatschappij. Zo zijn ze gelijk op de hoogte van de schade en kunnen zij dit opnemen in het dossier. Jij zal hier dan na het huren van de auto niet aansprakelijk voor worden gesteld.
 • Controleer huurcontract
  In een huurcontract staan alle afspraken opgenomen die je hebt gemaakt met een verhuurmaatschappij. Het is daarom ook belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent als je achter het stuur kruipt. Op deze manier zijn de zaken helder en weet je ook wat je te wachten staat als er iets gebeurd. Controleer ook of alles klopt op het huurcontract als je deze ondertekent.
 • Zorg voor een kopie huurovereenkomst
  Het is altijd handig om een kopie van de huurovereenkomst mee te nemen tijdens het reizen. Op deze manier kun je altijd laten zien welke regelingen er staan opgenomen in het contract. Het is niet aan te raden om hiervoor te vertrouwen op digitale bronnen. Als je telefoon uitvalt, heb je dan een probleem als je wel iets nodig hebt uit het contract.
 • Neem noodgegevens verhuurmaatschappij mee
  Ingeval van pech of een ongeluk is het belangrijk om direct de juiste personen te contacteren. Zorg er daarom altijd voor dat je noodgegevens bij je hebt als je een auto in Australië huurt.
 • Rijbewijs en andere documenten
  Bekijk goed welke documenten je nodig hebt om een auto te huren. Je hebt in ieder geval een rijbewijs nodig, maar sommige verhuurmaatschappijen vragen ook om een internationaal rijbewijs. Deze is aan te vragen bij de ANWB.

Wil je ook een auto huren in Australië? Dan zal dit artikel je al goed op weg helpen. Bekijk de informatie goed zodat je op de hoogte bent van de relevantste zaken omtrent autohuur in Australië. Zo kun je met een ontspannen gevoel je vakantie in gaan.

Plaats een reactie