byron bay

Surfen op de goudgele stranden van Byron Bay

Een baai waar maar geen einde aan komt en de allermooiste stranden: als je een bezoek brengt aan Byron Bay zal jij je ogen uit kijken. Byron Bay is inmiddels één van de populairste surfspots ter wereld en wordt graag bezocht voor surfliefhebbers. Byron Bay is een dorp waar je heerlijk kunt relaxen en kunt surfen op de geweldigste golven.  Ik vertel je er graag alles over.

Hippiedorp Byron Bay

In de jaren 70 ontdekten de hippies Byron Bay. Zij voegden een ontspannen sfeer aan de surfcultuur die hier al heerste. Tegenwoordig is dit gebied nog steeds erg populair onder surfers en reizigers. Vooral veel backpackers zijn benieuwd naar Byron Bay en komen hier een kijkje nemen gedurende hun reis. Het is ook een gebied wat regelmatig wordt bezocht door hikers, deze zijn vaak onderweg naar Cape Byron. Dit is het oostelijkste punt dat je kunt vinden op het vasteland van Australië. Byron Bay is ook erg in trek  bij de bewoners van Australië zelf, ze komen hier voor een weekendje weg of om even te ontspannen gedurende hun eigen vakantie.

Hoe bereik je Byron Bay?

Als je geïnteresseerd bent om Byron Bay te bezoeken, dan ben je natuurlijk benieuwd hoe je hier het gemakkelijkst kunt komen. Je kunt Byron Bay op die verschillende manieren bereiken. Namelijk met de vliegtuig, auto en bus. Het vliegveld Ballina kun je op dertig minuten afstand vinden van Byron Bay. Er is ook nog een andere vliegveld dat wat groter is, namelijk Gold Coast. Deze kun je vinden op 45 minuten afstand van Byron Bay. Je kunt er ook gemakkelijk met de auto komen. Als je in Brisbane bent, dan hoef je maar twee uurtjes te rijden en je komt aan bij Byron Bay.

Een paradijs voor surfers

Byron Bay is een geweldig gebied voor surfers. Als je als surfer een bezoek brengt aan Australië, is dit dan zeker ook een spot die je niet mag overslaan. Het maakt niet uit of je een professional of een beginner bent, elke surfer kan zich hier namelijk erg goed vermaken. Als je aankomt in Byron Bay, dan merk je al gauw dat het surfen hier ontzettend populair is. Je kunt er namelijk veel surfers tegen, de leukste surfwinkeltjes en de mooiste surfboards. Dit is dan zeker ook een paradijs voor surfers. Maak hier kennis met andere surfen of leef je helemaal uit op de mooiste golven, op Byron Bay kan het allemaal. Kun je nog niet surfen, maar wil je dit wel graag leren? Je kunt hier ook leren surfen bij diverse surfinstructeurs die actief zijn op Byron Bay.

Byron Bay heeft een hippiecultuur

De hippiecultuur is sterk te voelen als je aankomt bij Byron Bay. De mensen zijn er relaxt en doen niks overhaast. Daarnaast kun je het merken aan nog veel andere dingen. Je kunt hier namelijk gave festivals vinden en de mooiste kunst galeries. Eet een hapje in de biologische eettentjes of bezoek eens een echte hippiewinkel waar je kruiden kunt kopen die een geneeskrachtige werking hebben. Voor de mensen die veel interesse hebben in de spirituele wereld is dit de kans om van alles te ondernemen. Je kunt hier leuke workshops volgen met spirituele thema’s en bijvoorbeeld tarrotkaarten leggen. Op deze manier kun je écht innerlijke rust krijgen als je hier bent voor een ontspannende vakantie.

Waar kun je overnachten in Byron Bay?

Byron Bay is ontzettend populair bij backpackers, en dat is daar ook bekend. Om deze reden heb je hier overal goedkope accommodaties waar je voor bijna niks kunt overnachten. In sommige hostels kun je zelf overnachten in een tipi: dit zorgt voor een onvergetelijke ervaring gedurende je reis. Het is wel aan te raden om gedurende het hoogseizoen je hostel al op tijd te reserveren. Het zou jammer zijn als je hier door de drukte geen plek kunt vinden om te overnachten gedurende je verblijf op Byron Bay. Dit is vooral zo als je hier naar toe reist gedurende de maanden december, januari en februari. Als je hier komt in de andere maanden, dan zal het geen probleem zijn om een leuke slaapplek te vinden.

Dé highlight van Byron Bay: Cape Byron

Cape Byron is een grote highlight van je reis aan Byron Bay. Dit is een witte vuurtoren die je kunt vinden op de hoogste top van een heuvel. De Cape Byron wordt vaak bezocht door hikers en is zeker een bezoekje waard. Als je er eenmaal aankomt, kun je genieten van een prachtig uitzicht. Als je hier staat, kun je namelijk uitkijken over het hele dorpje. De stranden en het groen kun je op deze manier goed bekijken. Als je geluk hebt kun je zelfs walvissen en dolfijnen zien springen uit de zee. Het is een uitzicht dat zeker zal zorgen voor een adembenemende moment.

Tijd voor een feestje in Byron Bay

Byron Bay is behalve ontspannend, ook erg bruisend. Het uitgaansleven trekt dan ook veel mensen naar dit dorpje. De laatste jaren hebben steeds meer jongeren dit gebied ontdekt en hierdoor valt er nog meer te beleven als je hier een nacht beleefd. Je hebt veel leuke clubs en bars die vaak helemaal vol zitten in de avond en nacht. Vaak heb je te maken met mooie live muziek, waardoor deze plekjes ook erg leuk zijn voor backpackers om te bezoeken. De sfeer is hier altijd ontspannen en de mensen die er rondlopen zijn vaak ontzettend vriendelijk. Een avondje uit zal dan gegarandeerd zorgen voor meer vrienden in dit dorpje. Ook als je niet echt een uitgaanstype bent, is dit een gebied waar jij je kunt vermaken. Haal een fles wijn en lekkere snacks en ga naar het strand om hier de mooiste zonsondergang te bekijken die je ooit hebt gezien. Dit is een heerlijke relaxte break om je weer helemaal op te laden voor je volgende reisbestemming in Australië.

Zoals je kunt lezen is het helemaal waard om Byron Bay gedurende je reis te bezoeken. Vooral als je een surfliefhebber bent of interesse hebt in de spirituele wereld, zal je ontzettend veel voldoening uit dit bezoekje halen. Zet het op je to do lijst en bezoek deze hotspot gedurende je tijd in Australië.

Plaats een reactie