camper huren nieuw-zeeland

Camper huren Nieuw-Zeeland: alles wat je moet weten

In Nieuw-Zeeland valt er ontzettend veel te ontdekken, je kunt namelijk kennis maken met het prachtige Noordereiland en het verrassende Zuidereiland. Het is geweldig om deze reis te maken met behulp van een camper. Een camper huren in Nieuw-Zeeland zorgt ervoor dat je op je eigen tempo dit bijzondere land kunt ontdekken. De bewoners van Nieuw-Zeeland willen hun land beschermen. Om deze reden kun je daarom ook ontzettend veel campings vinden in Nieuw-Zeeland die je verspreid over het land kunt vinden. Daarnaast zijn er ook veel faciliteiten die ervoor zorgen dat je gemakkelijker door het land kunt reizen met de camper. In sommige gevallen mag je wel vrij kamperen door het land, je moet er dan wel voor zorgen dat alles in de camper blijft. Op deze manier proberen ze hun prachtige land te beschermen. Ik heb voor je uitgezocht wat belangrijk is om te weten als je een camper gaat huren in Nieuw-Zeeland. Hieronder lees je alles wat je moet weten om ontspannen met een camper rond te reizen door Aotearoa, zoals de Maori’s hun land noemen.

Nieuw-Zeeland camper of auto?

Als je naar Nieuw-Zeeland gaat, dan kan het zijn dat je nog twijfelt of je met een camper of met de auto wilt rondreizen. Het is veilig en prettig om door Nieuw-Zeeland te reizen met een camper. Ik vertel je graag over de voordelen van het huren van een camper in Nieuw-Zeeland. Het reizen met een camper is een voordelige en snelle manier om de mooiste plekjes van Nieuw-Zeeland te ontdekken. Daarnaast heeft een camper huren in Nieuw-Zeeland meerdere voordelen:

Een camper betekent een huis op wielen
Als je door Nieuw-Zeeland gaat reizen met de camper, dan heb je in principe altijd je eigen huis ter beschikking, maar dan op wielen. Dit houdt in dat je niet meer afhankelijk bent van een bepaalde locatie. In een camper heb je alles wat je nodig hebt bij de hand.

Zelf bepalen waar je gaat en staat met een camper
Reizen met een camper betekent ook dat je kunt gaan waar je zelf wilt. Je hoeft geen rekening te houden met bustijden of treintijden, maar je kunt helemaal je eigen planning maken. Een rondreis door Nieuw-Zeeland gaat op deze manier heel ontspannend, en dat is precies waar je naar op zoek bent.

Ervaar een ultiem vrijheidsgevoel
Met een camper bepaal jij je eigen route en bezoek jij de plekken die jou leuk lijken. Wil je graag ergens uitstappen? Dan doen je dit gewoon. Door het huren van een camper in Nieuw-Zeeland is dit gewoon mogelijk. Als je bijvoorbeeld rondreist met een tourbus die reist volgens een strak plan, heb je deze mogelijkheid niet. Een rondreis Nieuw-Zeeland camper geeft je een ontzettend vrij gevoel.

Altijd een slaapplek met een camper
Als je een camper huurt, dan betekent dit in ieder geval één zorg minder gedurende je reis: het vinden van een goede slaapplek. Je kunt namelijk waar en wanneer je maar wilt een dutje doen of de nacht doorbrengen in de camper. Een vaste slaapplek voor jou alleen gedurende je reis is een geweldige luxe. Om het maar niet te hebben over koffers die je anders hotel in en uit zou moeten dragen. Je heb een vaste plek om je spullen mooi en geordend op te bergen. Een rondreis Nieuw-Zeeland camper houdt dus in dat je elke nacht de rust kunt pakken die je nodig hebt, op deze manier kun je de volgende dag weer fit rondreizen.

Campervakantie Nieuw-Zeeland

Ook als je kinderen hebt is een campervakantie door Nieuw-Zeeland ideaal. Nieuw-Zeeland is namelijk een goede reisbestemming voor als je kinderen hebt. Overal kunnen kinderen spelen in de natuur en onderweg kom je veel gezellige plekjes tegen met allerlei faciliteiten voor kinderen. Ze kunnen er spelen in de prachtige speeltuinen of genieten van de lekkerste ijsjes bij de vele ijskramen. In Nieuw-Zeeland zullen de kinderen zich geen moment vervelen. De campers die je kunt huren in Nieuw-Zeeland zijn daarnaast ook voorzien van alles wat je onder andere nodig hebt om op een verantwoorde manier te reizen met je kinderen. Als je een camper gaat huren, dan kun je in ieder geval het volgende verwachten in de camper:

• Keuken met gaskookstel
• Koelkast
• Magnetron (soms)
• Barbecue (soms)
• Kookgerei
• Bestek
• Borden
• Glazen
• Handdoeken en theedoeken (soms ook apart verhuurd)
• Zithoek die je kunt ombouwen tot een bed. Je hebt ook luxe campers, die hebben de zithoek en de bedden apart
• Beddengoed (vaak zit dit inbegrepen in de prijs. Het kan zijn dat je bij sommige aanbieders dit nog apart moet huren)
• Kaarten, campinggidsen en camperdepots (verschilt per camper)

Camper huren in Nieuw-Zeeland: kosten

Als je hebt besloten dat je een camper wilt huren om Nieuw-Zeeland beter te ontdekken, dan wil je waarschijnlijk graag weten hoeveel dit ongeveer gaat kosten. De prijs voor een rondreis Nieuw-Zeeland camper hangt af van bepaalde factoren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een complete campervakantie te boeken. Op deze manier betaal je één prijs, inclusief de vlucht, camperhuur en eventuele andere kosten die er nog bijkomen. Om de prijs te kunnen bepalen zijn er bepaalde zaken die je allereerst in beeld moet brengen:

• Hoelang ben je van plan om te gaan reizen door Nieuw-Zeeland?
• Met hoeveel personen maak je de Nieuw-Zeeland camperreis?
• In welke regio van Nieuw-Zeeland wil je graag reizen?
• Wat is je budget voor camperhuur Nieuw-Zeeland?
• Wanneer wil je graag vertrekken?

Als je antwoorden hebt op bovenstaande zaken, is het gemakkelijker om een reis te bekijken zodat je de prijs voor je vakantie kunt bepalen.

Camper Nieuw-Zeeland goedkoop

Als je een camper gaat huren in Nieuw-Zeeland, dan wil je dit natuurlijk zo goedkoop mogelijk doen. Om een goedkope camperreis in huis te halen, is het verstandig om goed rond te kijken en de prijzen en aanbiedingen in de gaten te houden. Het is goed om te weten dat de seizoenen het tegenovergestelde zijn aan Europa. De prijzen kunnen in het hoogseizoen ook een stuk hoger zijn. Ook is het goed om een strakke planning te maken. Op deze manier kun je alles bekijken wat je wilt zien zodat dat je nog kilometers terug moet rijden om vergeten bezienswaardigheden alsnog te bekijken. Een goede voorbereiding op je camperreis door Nieuw-Zeeland zorgt ervoor dat je ook minder kosten hoeft te maken.

Camper huren Auckland

In Nieuw-Zeeland zijn er veel mooie bestemmingen. Je kunt met je gehuurde camper ontzettend veel mooie plekjes ontdekken in Nieuw-Zeeland. De meeste campers in Nieuw-Zeeland worden van Auckland naar Christchurch of andersom gehuurd. Zo kun je een kijkje nemen op het Noordereiland en het Zuidereiland. Je hoeft dan niet meer twee keer de ferry tussen de eilanden te gebruiken. Het is niet meer nodig om terug te reizen naar de stad van vertrek. Hiermee bespaar je veel geld én tijd.

Camper huren Nieuw-Zeeland vergelijk

Per aanbieder kunnen de voorwaarden en de prijzen voor een camper huren in Nieuw-Zeeland verschillen. Om deze reden is het verstandig om offertes aan te vragen en deze vervolgens te vergelijken. Het kan dat bij de ene aanbieder de prijs inderdaad lager is, maar dat de voorwaarden ook minder goed zijn. Op deze manier is een goedkope aanbieder dus niet per se beter. Vergelijk de aanbieders om tot de beste keuze te komen voor jouw persoonlijke situatie.

Camper huren Nieuw-Zeeland: verkeersregels Nieuw-Zeeland

Als je in Nieuw-Zeeland een camper gaat huren om het land verder te verkennen, dan is het goed om je alvast te verdiepen in de verkeersregels die daar van toepassing zijn. Allereerst is het goed om te weten dat ze in Nieuw-Zeeland links rijden. Dit lijkt gemakkelijk, maar de eerste periode zal dat wel even een omschakeling zijn. Geef je daarom ook rustig de tijd om te wennen en zorg er altijd voor dat je goed uitgerust op pad gaat. Als je de reis met kinderen maakt, dan moet je zorgen voor een kinderzitje. Dit is verplicht. Reis je met meerdere personen? Dan moet iedereen wel een veiligheidsgordel om kunnen. Om te voorkomen dat je hele hoge boetes krijgt, is het aan te raden om niet met alcohol om te gaan tijdens en je aan de snelheidsregels te houden.

Camper huren Nieuw-Zeeland: is een reservering nodig?

Als je een camper gaat huren, dan vraag jij je vast wel af of het nodig is om een plekje te huren op de gewenste campings. In de meeste gevallen is dit niet nodig. Er is vaak wel een plekje te vinden. Tijdens het hoogseizoen of andere nationale vrije dagen, is het verstandig om dit wel te doen als je verzekerd wilt zijn van een mooi plekje. Het kan gedurende deze periodes namelijk behoorlijk druk worden. Je kunt bellen om een reservering te maken, maar bij de meeste campings is het gebruikelijk om dit online te doen.

Camper huren Nieuw-Zeeland tips

  • Als je gaat reizen tussen de twee eilanden, zal je gebruik moeten maken van een ferry. Dit is goed om te weten omdat de camper natuurlijk mee moet.
  • In Nieuw-Zeeland moet je altijd een geldig nationaal rijbewijs bij je hebben, je hebt daarnaast ook de verplichting om in Nieuw-Zeeland een internationaal rijbewijs bij je te hebben. Deze kun je gemakkelijk aanvragen bij de ANWB. Met je rijbewijs B kun je de meeste campers zonder problemen besturen. Het kan zijn dat bepaalde aanbieders van campers een bepaalde minimum leeftijd of ervaring hebben als voorwaarde.
  • Als je een Nieuw-Zeeland camperreis gaat maken, is het aan te raden om zachte stoffen koffers mee te nemen. Deze kun je namelijk veel makkelijker opbergen in de kamer. Een koffer met een harde cover neemt meer ruimte in beslag.
  • Veel aanbieders van camperreizen houden informatiedagen over hun reizen. Tijdens deze dagen mag je alles vragen over camperhuur in Nieuw-Zeeland
  • Bij camperhuur Nieuw-Zeeland kun je vaak ook gebruik maken van kant en klare routes. Met deze routes kom je langs de mooiste plekjes van Nieuw-Zeeland. Als je geen duidelijk plan hebt, is het een echte aanrader om hier gebruik van te maken.
  • Het is aan te raden om niet direct na aankomst in Nieuw-Zeeland een camper te huren. Je hebt namelijk net een lange vlucht achter de rug en je zit met een enorm tijdsverschil. Begin je camperreis na circa twee dagen zodra jij je weer energiek voelt.

Zoals je ziet is het zeker een aanrader om met een camper Nieuw-Zeeland te ontdekken. Het zorgt ervoor dat je met een goed en ontspannen gevoel kennis kunt maken met dit geweldige land. Door je goed voor te bereiden, zal dit een avontuurlijke en succesvolle reis worden.

Plaats een reactie