backpacken nieuw-zeeland

Rondreis Nieuw-Zeeland, individuele of een georganiseerde rondreis nemen? Hoeveel weken? 2, 3, 4, 5 of 6?

Nieuw-Zeeland is een veelzijdig land. Je kunt er veel avontuur ervaren, maar er is zeker ook alle tijd om te ontspannen en uit te rusten. Maak kennis met allerlei extreme sporten en leer de cultuur van de Maori’s beter kennen. Er is maar één manier om alles mee te krijgen van dit prachtige land en dat is door het maken van een prachtige rondreis. Door een rondreis te maken kun je proeven van de diversiteit van dit bijzondere land. Ik vertel je graag alles wat je moet weten om een succesvolle rondreis te maken door dit bijzondere land.

Rondreis Nieuw-Zeeland: Waarom?

Nieuw-Zeeland is een land dat je ontzettend veel te bieden heeft. De Nieuw-Zeelanders noemen zichzelf Kiwi’s. De Kiwi’s zijn ontzettend gezellig en vriendelijk. Het is daarom ook zeker geen straf om deze mensen gedurende je reis beter te leren kennen. Ik vond ook dat dat bewoners vriendelijk waren en dat ze altijd klaar stonden om je te helpen als je een vraag had. De oorspronkelijke bewoners van Nieuw- Zeeland worden de Maori genoemd. Dit is een land waar ontzettend veel valt te ontdekken. Geen enkele reis naar Nieuw-Zeeland is dan ook hetzelfde. Het zou haast zonde zijn om slechts een enkele plek te bezoeken gedurende de tijd dat je Nieuw-Zeeland bezoekt. Om deze reden is het aan te raden om te kiezen voor een rondreis Nieuw-Zeeland. Op deze manier beperk jij je niet tot een enkele gebied, maar ga je reizen om zoveel mogelijk van het land te ontdekken. Omdat Nieuw-Zeeland is voorzien van een goede infrastructuur, is een rondreis ook zeker goed te doen. Het Noorder- en Zuidereiland verschillen erg van elkaar en dat kun jij gedurende je rondreis zelf ervaren. Het Noordereiland is ontzettend populair vanwege de prachtige stranden waar je heerlijk kunt ontspannen. Als je kennis maakt met het Zuidereiland, dan kom je veel ruige bergen en fjorden tegen. Ook het regenwoud zal niet ontbreken. Beide eilanden zijn helemaal de moeite waard om te bezoeken.

Rondreis Nieuw-Zeeland: populaire routes die je kunt kiezen

Als je kiest voor een rondreis door Nieuw-Zeeland, dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Als je zelf niet zo goed weet waar je moet beginnen, dan kun je er ook voor kiezen om een populaire route te reizen. Dit zijn routes die erg vaak worden afgelegd door reizigers. De meeste mensen beginnen hun rondreis in Auckland, hier is ook vaak de luchthaven waar je aankomt. Vanuit Auckland zijn er populaire routes die gevolgd kunnen worden om Nieuw-Zeeland verder te ontdekken.

Rondreis Nieuw-Zeeland: alleen of een groepsrondreis?

Een rondreis kun je alleen doen, maar het is ook zeker leuk om dit samen met anderen te doen. Als je dit avontuur wilt delen met anderen, kun je kiezen voor een groepsrondreis door Nieuw-Zeeland. Zo kun je samen met anderen genieten van al het moois dat je gedurende de rondreis tegenkomt. Het is gezellig én je hebt vertrouwde mensen om je heen die bijvoorbeeld een leuke foto voor je kunnen maken. Als je een groepsrondreis gaat maken, dan doe je dit volgens een programma dat al eerder is vastgesteld. Dit programma leg je af met een groep anderen. Welke mensen meedoen aan de groepsrondreis weet je op dat moment nog niet. Je kunt er in ieder geval van uitgaan dat elke deelnemer enthousiast is om Nieuw-Zeeland te ontdekken gedurende de rondreis Nieuw-Zeeland.

Rondreis Nieuw-Zeeland: beste reistijd

Als je ervoor kiest om een rondreis te maken door Nieuw-Zeeland, heb je zeker de vraag wanneer nu de beste tijd is om dit te doen. Als wij Kerst vieren in Nederland, is het in Nieuw-Zeeland hoogzomer. In de zomer kun je genieten van temperaturen rond de 13 tot 25 graden. Dit zijn hele aangename temperaturen om te hebben gedurende de rondreis door Nieuw-Zeeland. De meeste reizigers komen naar Nieuw-Zeeland tussen november en maart om het land beter te ontdekken. Als je deze tijd komt, is het goed om rekening te houden met extra drukte. Vaak gaan de bewoners van Nieuw-Zeeland zelf ook op vakantie, waardoor je extra drukte kunt verwachten in het land. Vooral op populaire toeristische plekken kan het heel druk worden. Vind je het belangrijk om meer ruimte en rust te hebben als je een bezoek brengt aan Nieuw-Zeeland? Dan kun je beter naar Nieuw-Zeeland komen in oktober, november, maart en april. De temperaturen zijn dan wel wat lager, maar nog steeds geschikt om een leuke rondreis te maken. In Nieuw-Zeeland heb je sprake van een gematigde klimaat, de winters zijn hier niet zo koud. Het is aan te raden om je ski spullen mee te nemen, in de berggebieden kun je dan prachtig genieten van de sneeuw.

Rondreis Nieuw-Zeeland: Wat moet je écht zien of doen? Onze tips:

Nieuw-Zeeland is zo ontzettend groot. Om deze reden is het onmogelijk om heel Nieuw-Zeeland te kunnen zien in een enkele rondreis. Daarom informeren wij je over de dingen in Nieuw-Zeeland die je écht moet zien of doen:

  • In Auckland heb je de 318 meter hoge Sky Tower. Als je eenmaal boven bent, dan heb je gegarandeerd een prachtig uitzicht.
  • Nieuw-Zeeland is voorzien van maar liefst 14 nationale parken. Dit is een leuke manier om meer te leren en te zien van de natuur van Nieuw-Zeeland. Ook heb je bij de natuurparken vaak veel mogelijkheden voor leuke wandel- en fietstochten. Ook kanoën kan hier prima.
  • Ben je een echte wandelliefhebber? Dan is een bezoek aan de Zuidelijke Alpen een grote aanrader. Je hebt hier ontzettend veel routes die erg leuk zijn om af te leggen.
  • Heb je altijd al eens willen zwemmen met dolfijnen? Grijp dan in Nieuw-Zeeland deze kans. Je kunt ook kiezen voor een walvissafari of wildwatervaren. Dit zijn populaire activiteiten die vaak gedaan worden door rondreizigers.
  • Bezoek het Noordereiland als je wilt genieten van mooie heuvels en glooiende landschappen. Het Tongariro National Park heeft mooie kraters die je kunt bewonderen.

Rondreis Nieuw-Zeeland: veel aanbod

Als je een rondreis door Nieuw-Zeeland wilt maken, dan hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Veel reisbureaus bieden je namelijk een kant en klaar programma aan voor een complete en gevarieerde rondreis door Nieuw-Zeeland. Als je deelneemt aan een dergelijk programma dan heb je vaak nog wel veel individuele vrijheid tijdens de reis. Veel programma’s bieden je ook extra veel rust aan door vaak langer op een bepaalde locatie te blijven. Hierdoor krijgt iedereen de kans om in alle rust kennis te maken met de prachtige en bijzondere plekken van Nieuw-Zeeland. Als je een rondreis boekt, dan kun je vaak ook zien hoe zwaar de rondreis is en hoe comfortabel de overnachtingen zijn. Op deze manier kun je bepalen of deze rondreis past bij je eigen persoonlijke wensen en budget.

Rondreis Nieuw-Zeeland: Stel zelf een reis samen

Je kunt gebruik maken van een groepsreis dat voorzien is van een kant en klaar programma, maar je hebt ook de mogelijkheid om een eigen reis samen te stellen. Door middel van diverse factoren kun je op deze manier een programma samenstellen dat helemaal voldoet aan je wensen. Bij diverse  bureaus heb je ook nog eens de mogelijkheid om reisexperts te raadplegen als je nog bepaalde twijfelpunten hebt. Op deze manier kun je zonder zorgen en twijfels beginnen aan een onvergetelijke rondreis door het bijzondere Nieuw-Zeeland.

Rondreis Nieuw-Zeeland: kosten

Als je een rondreis gaat maken door Nieuw-Zeeland, dan zijn er diverse kosten waar je rekening mee moet houden. Hierbij geldt wel dat je het zelf zo duur of goedkoop kunt maken als je zelf wilt. Als je allerlei dure restaurants gaat proberen, dan kun je op een gegeven moment niet verwachten dat je veel geld overhoudt aan dit avontuur. Door goedkoper te eten en af en toe te slapen in de auto, is het zeker mogelijk om de kosten laag te houden. De kosten voor de reis kunnen hoger zijn dan verwacht, als je van plan bent om deel te nemen aan meerdere activiteiten. De prijzen die je moet betalen om deel te nemen aan activiteiten kunnen hoog zijn, vaak komen hier nog extra kosten bij op voor foto’s die gemaakt zijn tijdens het uitvoeren van deze activiteiten. Veel reizigers kiezen ervoor om deze toch te kopen als herinnering aan de prachtige reis. Ga er in ieder geval van uit dat je voor een ticket al gauw 800 tot 1200 euro moet betalen. Hier komen de kosten voor een reisverzekering en een annuleringsverzekering nog bij op. Als je in Nieuw-Zeeland aankomt, dan moet je rekening houden met kosten die je gaat maken om te overnachten en te eten. Ook moet je denken aan kosten voor het vervoer tijdens het rondreizen en het geld dat je moet betalen om deel te nemen aan allerlei activiteiten.

Aan de hand van deze informatie is het voor iedereen mogelijk om een rondreis te maken door Nieuw-Zeeland die geheel voldoet aan je wensen en budget. Het enige wat dan nog rest is al wegdromen bij de gedachte dat je straks echt het vliegtuig instapt om een geweldige reis te ervaren door Nieuw-Zeeland.

Plaats een reactie