canberra

Alles over de bezienswaardigheden, klimaat & inwoners van Canberra in Australië

In 1908 werd er voor Australië een belangrijk besluit genomen. In dit jaar werd namelijk besloten om Canberra als hoofdstad van Australië te bouwen. Vanaf 1927 werd deze stad ook echt in gebruik genomen als het centrum van de regering, cultuur, kunst, sport, het recht, wetenschap en het onderwijs. Australië was een waardevolle hoofdstad rijker. Gedurende je tijd in Australië, is het zeker aan te raden om een bezoekje te brengen aan deze hoofdstad. Hier valt namelijk genoeg te beleven. Ik vertel je graag meer over deze interessante stad in Australië met circa 380.000 inwoners.

Een jarenlange strijd om hoofdstad te worden

Sydney en Melbourne hebben jarenlang met elkaar gestreden om de titel van hoofdstad te krijgen van Australië. In 1908 besloot men dat dit op deze manier niet werkte. Er werd een einde gemaakt aan deze strijd door het besluit te nemen dat beide steden niet tot hoofdstad zal worden benoemd. Precies tussen Sydney en Melbourne zou er een nieuwe hoofdstad gebouwd moeten worden. New South Wales gaf hiervoor 2400 vierkante kilometer. De hoofdstad Canberra was op deze manier geboren. Canberra is een Aboriginal woord en betekent ontmoetingsplaats. Een geschikte naam voor de bijzondere hoofdstad van Australië.

Canberra en het ontwerpwedstrijd

Het bouwen van een nieuwe hoofdstad zou geen gemakkelijke project worden. Om deze reden werd er een wereldwijde wedstrijd gehouden. Het beste ontwerp voor de hoofdstad werd gewonnen door een Amerikaan. Walter Burley Griffin zag het helemaal voor zich: de brede straten, prachtige parken en Lake Burley Griffin als middelpunt. Canberra straalt op deze manier een ontspannen sfeer uit naar de bezoekers. Over het algemeen heeft Canberra in Australië niet zo’n goede reputatie. De meeste Australiërs vinden Canberra namelijk geen boeiende stad en vinden het soms zelfs jammer dat deze stad benoemd is tot hoofdstad van deze avontuurlijke land. Het idee dat er weinig te beleven valt in Canberra, is echter geheel onterecht. Je kunt er namelijk van alles bekijken en deelnemen aan allerlei activiteiten.

Waarom naar Canberra?

Als je aankomt in Canberra kun je al direct een drankje nemen in de vele gezellige cafés die je hier tegenkomt. Toeristen die houden van lekker eten kunnen hier heerlijk eten in de geweldige restaurants. Hieronder kun je meer leuke en interessante zaken vinden die je kunt doen in Canberra:

 • Canberra heeft prachtige natuur
  Natuurliefhebbers hoeven zich in Canberra niet te vervelen. Je kunt hier heerlijke wandelingen maken door bush, bergen en diverse hoge heuvels. Hier kun je genieten van schitterende uitzichten.
 • De beste restaurants in Canberra
  In Canberra kunnen je smaakpupillen heerlijk verwend worden. Alle keukens zijn hier namelijk vertegenwoordigd. De mensen die hier wonen vinden het heerlijk om uit eten te gaan en dat is goed te merken aan het aantal restaurants dat je hier kunt vinden.
 • Een bruisend uitgaansleven in Canberra
  In de avond kun je het beste naar de buitenwijken gaan van Canberra. Hier kun je namelijk heerlijk genieten van een bruisend uitgaansleven. Hier heb je veel nachtclubs en andere uitgaansgelegenheden waar je kunt genieten van onder andere livemuziek en cabaret.
 • Een mooie natuur en weinig verkeer
  Als je in Canberra aankomt, dan zal je hier veel eucalyptusbomen vinden. Toeristen die het bijzonder vinden om een kangoeroe van dichtbij te zijn, hebben grote kans dat ze hier veel kangoeroes tegenkomen. Ook koala’s zal je hier tegenkomen. De natuur is hier prachtig. In het centrum zelf hoef je ook geen onrust te verwachten. Het is hier namelijk erg rustig. Je hebt geen hele hoge gebouwen en daarnaast is te weinig verkeer om echte drukte te ervaren.
 • Veel politieke gebouwen
  Als je een bezoek brengt aan Canberra, dan is het zeker leuk om eens een tour te houden langs alle politieke gebouwen van Australië. Denk bijvoorbeeld aan het parlementsgebouwen. Je kunt hier ook nationale instituten vinden zoals het High Court of Australia en ook het War Memorial is hier te vinden.
 • Veel interessante musea
  Als je een bezoek brengt aan Canberra, dan heb je ook de mogelijkheid om interessante musea te bekijken. Je kunt hier bijvoorbeeld het populaire National Gallery of Australia vinden. Hier kun je kunst vinden van vier diverse thema’s. De thema’s die je hier kunt vinden zijn: internationaal, Aziatisch, Australische kunst en Aboriginal en Torres Strait Islander kunst. Op deze manier is er voor iedereen wel wat interessants te bekijken in het museum.
 • Breng een bezoek aan het Australian War Memorial
  In Canberra kun je het Australian War Memorial vinden waar stil wordt gestaan bij alle veldslagen waar soldaten uit Australië hebben gevochten. Het memorial is enorm en trekt veel bezoekers. In dit museum heb je zelfs de kans om vliegtuigen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog te bekijken. Voor historieliefhebbers is dit natuurlijk helemaal geweldig. Op 25 april kun je hier elk jaar de parade vinden.
 • Schitterende Captain Cook Memorial Jet
  De Captain Cook Memorial Jet is een 137 meter hoge waterstraal. Deze waterstraal is het icoon van Canberra en trekt jaarlijks veel bezoekers. In de Canberra Mall kun je winkelen en indien je meer wilt leren over de geschiedenis van de stad dan kun je een bezoek brengen aan de National Capital Exhibition.
 • National Zoo en Aquarium
  Als je op vakantie bent, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk bijzondere dingen zien. Deze dierentuin heeft de meest bijzondere soorten haaien en tijgers. Een prachtig gezicht om te zien.
 • National Science & Technology centre                                                                                  Ben je op vakantie met je kinderen en zijn jullie toe aan een leuke activiteit waarbij jullie ook nog eens een beetje moeten nadenken? Dan is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan de National Science & Technology centre. Dit is namelijk een leuke museum voor kinderen waar je ondernemend bezig kunt. Zij zorgen ervoor dat je kind actief meedenken aan het bedenken van oplossingen voor bestaande problemen. Een leuke activiteit waar je zo een hele middag mee bezig kunt zijn.
 • Een actieve tijd in Canberra
  Als je graag actief bezig bent, dan hoef je zeker niet stil te staan gedurende je tijd in Canberra. In de hoofdstad heb je namelijk de mogelijkheid om te wandelen, zwemmen en fietsen. Je hebt in de omgeving veel natuurreservaten met de beste wandelroutes. Vergeet dus zeker je wandelschoenen niet.

Zoals je kunt lezen is Canberra een hoofdstad waar voor iedereen wel wat interessants te vinden is. Of je nu wilt genieten van mooie natuur, lekkere restaurants of het mooie uitgaansleven, Canberra is een stad waar je een leuke tijd kunt beleven.

Plaats een reactie