coromandel

Eiland Coromandel Peninsula, een klein paradijsje met enorme schoonheid

Een prachtige schiereiland dat is gezegd met waterpoelen en een schitterende baai. Dit is het eiland Coromandel Peninsula dat je kunt vinden aan de noordoostkust van het Noordereiland. Het eiland staat bekend als een klein paradijsje in Nieuw-Zeeland met ongekende schoonheid. Je kunt Coromandel Peninsula bereiken via Highway 25. Toeristen hebben dit eiland al ontdekt waardoor het behoorlijk druk kan worden op dit eiland. Vooral als het druk is, kan het moeilijk zijn om hier een plek te vinden waar je kunt overnachten. Ik vertel je alles wat je moet weten over het eiland Coromandel Peninsula.

Ongekende schoonheid van Coromandel Peninsula

Het eiland Coromandel Peninsula is prachtig. Je kunt op dit eiland prachtige stranden vinden met de mooiste baaien die je hebt gezien. Hier kun je de populaire inheemse pohutukawa-bomen vinden. In de maanden december en januari staat deze boom in bloei. Je ziet dan de prachtige rode bloemen. Omdat deze boom in bloei staat gedurende de feestmaanden, wordt deze boom ook wel de ‘kerstboom’ van Nieuw-Zeeland genoemd.  Als je richting het oosten gaat van Coromandel Peninsula, dan kunnen vooral surfliefhebbers zich prima vermaken. De dansende golven en witte stranden zijn namelijk geweldig om te surfen. Op dit eiland kun je ook de leukste historische plaatsen vinden waar je eens rond kunt kijken en terecht kunt voor een hapje en drankje.

Hoe kom je in Coromandel Peninsula?

Je kunt dit eiland vinden in het oosten van Auckland. Dit is op het Noordereiland. Je kunt Coromandel Peninsula bereiken via Highway 25. Je kunt een auto huren en rijden naar Coromandel, maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor de bus. Beide mogelijkheden zijn makkelijk, het eiland is voor toeristen gemakkelijk te bereiken.

De historie van Coromandel Peninsula

Coromandel Peninsula was bewoond door de Maori. In 1852 werd in dit gebied goud ontdekt en dat heeft ervoor gezorgd dat blanke kolonisten hier als bijen op honing op afkwamen. Dit zorgde ervoor dat dorpen in korte tijd uitgroeiden tot steden. Wat bijzonder is, is dat hier in 1912 de grootste goudmijn ter wereld was. De naam van deze goudmijn was Marha Mine. De mijnen gingen na een periode dicht, in 1988 is de Waihi mijn wel weer open. Er werd namelijk weer goud gevonden in dit gebied. Wil je meer weten over de goudmijn historie van Coromandel Peninsula? Dan is het zeker leuk om eens een bezoek te brengen aan het Thames Historical Museum of het Mineralogical Museum in Thames. Als je echt op zoek bent naar verhalen of voorwerpen uit deze periode, dan is het zeker verstandig om eens een bezoek te brengen aan het Coromandel Mining & Historic Museum. Deze kun je vinden in Coromandel.

Graaf je eigen spa in Coromandel Peninsula

Dit maakt Coromandel Peninsula tot een bijzondere plek. Er is namelijk een strand op dit eiland waar jij je eigen spa kunt graven. Breng een bezoek aan Hot Water Beach en je zal direct weten wat ik bedoel. Als je bezig bent met het graven, dan zal je op een gegeven moment een borreling horen van het zand. Nog even verder graven en er stroomt warm water in je kuil. Een geweldig moment dat je zal doen verbazen. Zo kun je een eigen kuil graven waar je heerlijk in kunt zitten om te genieten van het warme water. Het uitzicht op het strand zal je het gevoel geven dat je in een natuurlijke spa zit. Dit is mogelijk omdat Hot Water Beach ligt aan de rivier de Tauwaiwe. Je hebt hier warmwaterbronnen in zitten.

Driving Creek Railway

Als toerist is het zeker leuk om deze treinrails met treintje te bezoeken. Deze attractie heeft namelijk een bijzonder verhaal. Barry Brickell is een pottenbakker en wilde graag op een efficiënte manier zijn klei naar de werkplaats vervoeren. Om deze reden is deze rails aangelegd. Dit is nu een echte trekpleister geworden voor toeristen. Zij hebben de mogelijkheid om in dit treintje te zitten en een mooie treinrit te maken door de omgeving. Je komt tijdens je rit langs watervallen, bergen en bijzondere bossen.

Cathedral Cove, een grot waar je alleen bij eb kunt komen

In een witte kaap kun je een grot vinden. De grot heeft een vorm van een schitterende kathedraal. Het bijzondere aan deze grot is dat je deze alleen maar kunt bezoeken als het eb is. Je kunt hier komen na een wandeling van twee uur vanuit Hahei Beach.

Coromandel Peninsula: leuk om te weten

Als je een bezoek brengt aan Coromandel Peninsula, dan zijn bepaalde zaken handig of leuk om te weten:

  • Wist je dat het eiland Coromandel Peninsula populair was om handel in het hout van de Kauri? Dit is een bekende Nieuw-Zeelandse boom. Om deze reden zijn er niet meer zoveel bossen te vinden.
  • Als je een visliefhebber bent, dan is het leuk om op Coromandel Peninsula te gaan vissen. Vooral de forellen zijn populair in dit gebied. Je kunt een vishengel huren, maar je kunt er ook voor kiezen om je eigen vishengel mee te nemen. Wie weet vang je een zeldzame forel die veel te vinden zijn in dit gebied.
  • Op Coromandel Peninsula kun je een Maori dorp vinden, deze heet Te Tare Point. Hier kun je veel leren over de Maori, maar het is zeker eens interessant om hier gewoon eens rond te kijken.
  • Heb je veel geld uitgegeven gedurende je reis? Dan is het oppassen geblazen! Op Coromandel Peninsula wordt er namelijk regelmatig een edelsteen gevonden.
  • In het noorden van Coromandel Peninsula kun je de beste stranden vinden.
  • Ben je een duikliefhebber, dan kun je op Coromandel Peninsula goed duiken. Ontdek op deze manier wat voor mooist er allemaal in het water leeft.
  • Breng eens een bezoek aan Hahei. Hier is het water helemaal roze gekleurd wat zorgt voor een geweldig plaatje. De roze kleur wordt veroorzaakt door gebroken schelpen.

Coromandel Peninsula is een schitterende eiland om te bezoeken. De stranden en de baaien zijn een echt plaatje en kunnen wat mij betreft direct worden afgedrukt als ansichtkaart naar huis toe. Je kunt hier leuke kunstplaatsen bezoeken en kennis maken met de historie van Coromandel Peninsula in diverse musea. Dit eilandje is wat mij betreft een echte must om te zien gedurende je tijd in Nieuw-Zeeland.

 

Plaats een reactie