emigreren naar australie

Hoe zit het met emigreren naar Australië? Ervaringen, kosten & leeftijd

Wonen in Australië: voor veel mensen klinkt dit als muziek in de oren. Als je woont in Australië heb je immers weinig te klagen: het is vaak lekker weer, je kunt er genieten van prachtige natuur en landschappen en daarnaast zorgt dit land ervoor dat jij je geen enkele moment verveelt. Als je plannen hebt om te emigreren naar Australië, dan komt er van alles op je af. Je hebt veel vragen en onzekerheden. Als je het idee hebt om te emigreren naar Australië, is het allereerst relevant dat je zorgt voor een goede voorbereiding. De eerste voorbereiding is vooral door je goed in te lezen over emigratie naar Australië. Omdat er gedurende je zoektocht veel informatie op je af komt heb ik dit onderzoek voor je gedaan. In dit artikel vertel ik je de relevantste zaken omtrent het emigreren naar Australië.

Emigreren naar Australië: waarom?

Je kunt verschillende redenen hebben om te emigreren naar Australië. Denk bijvoorbeeld aan werk, familie of een liefde. De meeste mensen vertrekken echter naar dit prachtige land omdat ze op zoek zijn naar betere kwaliteit van het leven. Hier kan ik mij veel bij voorstellen: het leven in Australië lijkt inderdaad een stuk mooier dan bijvoorbeeld in Nederland. Je bent veel vaker buiten omdat het lekker weer is, hierdoor voel jij je al een stuk energieker. Het landschap is prachtig, je kunt er van alles ondernemen en daarnaast staat er een aardige bevolking klaar om je te helpen. Daarnaast heeft Australië een laag percentage werklozen, wat dus ook betekent dat jij een grote kans hebt op een baan waarmee jij inkomsten kunt binnen halen. Als ik aan Australië denk, dan komt bij mij vooral het begrip ‘easy going’ naar boven. De mensen gaan overal gemakkelijk mee om en daarnaast ervaren de meeste mensen in Australië een enorme gevoel van vrijheid. Het is zeker geen straf om in Australië te wonen..

Emigreren naar Australië: Hoe doe je dat?

Het leven in Australië is gemakkelijk, het emigreren naar dit mooie land is alles behalve. Als je wilt emigreren naar Australië, dan staat je ontzettend veel papier werk te wachten. Je zal dan ook heel geduldig moeten zijn als je dit in werking wilt stellen. Het zal je moeite kosten, maar aan het eind van de rit heb je dan ook wat. Het belangrijkste wat je nodig hebt is een visum. Deze heb je namelijk nodig om in Australië te kunnen wonen en werken. Het immigratiebeleid in Australië is gericht op het aantrekken van geschoolde migranten. Wil je naar Australië emigreren? Dan zal jij moeten bewijzen op welke manier je een meerwaarde kan zijn voor de Australische economie. Je moet dan bijvoorbeeld aantonen dat je een bepaalde opleiding hebt, een investering wilt doen of bepaalde specifieke vaardigheden beschikt. Als je verhuist naar Australië omdat je er familie hebt wonen of een aanstaande partner, dan zal het verkrijgen van een visum al een stuk gemakkelijker zijn. Vooral als je kunt bewijzen dat je bij hem of haar intrekt.

Emigreren naar Australië: hoe gaat de procedure?

Als je een visum wilt krijgen, dan zal je moeten voldoen aan alle voorwaarden van de regering in Australië. Het beleid is niet gemakkelijk. Voordat er zal worden besloten over je visum, moet je een betaling doen aan de Australian Immigration Service. Documenten die je moet aanleveren moeten soms gecertificeerd zijn en ook vertaald worden als ze in het Nederlands zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diploma’s en bepaalde werk referenties. In Australië zullen deze namelijk erkend moeten worden. De immigratiedienst zal daarnaast ook onderzoeken of je in Nederland een strafblad hebt. Wat ik zelf ook niet had verwacht is dat je zelfs medisch gekeurd zal worden. Het verhuizen zal op deze manier veel tijd in beslag nemen. Probeer hier rekening mee te houden als je de procedure gaat starten. Omdat de regels omtrent het emigreren regelmatig veranderen, is het verstandig om altijd te informeren wat je nodig hebt om de procedure te starten.

Emigreren naar Australië: handige tips

  • Wees geduldig gedurende de procedure
    Geduld, geduld en geduld. Als je van plan bent om te emigreren naar Australië, is het goed om te weten dat het niet zo snel zal gaan. Geduld is bij deze een schone zaak. De procedure kan al snel een jaar duren. Weet dus waar je het voor doet en wacht geduldig tot jij je doel hebt bereikt.
  • Schakel een emigratie consultant in
    Ben je geen formulierheld of is het emigreren naar Australië zó belangrijk voor je dat het niet mis mag gaan? Dan kun je een emigratie consultant om hulp vragen. Er zijn veel organisaties die je kunnen helpen om een visum aan te vragen. Zij weten als geen ander hoe ze dergelijke zaken moeten regelen.
  • Verhuis je spullen
    Is het gelukt? Dan is het tijd om je bezig te houden met de verhuizing naar Australië. Je kan dit op diverse manieren regelen. Je kunt een container verzenden naar je nieuwe woonplaats, maar je kunt er ook voor kiezen om verhuisdozen te sturen met de vliegtuig of boot. Er zijn bedrijven die zich dagelijks bezig houden met internationale verhuizingen. Informeer naar de mogelijkheden om te weten wat handig is in jouw geval.

Ik hoop dat ik je met dit artikel over emigreren naar Australië meer duidelijkheid heb gegeven. Hierboven heb je in ieder geval meer gelezen over de relevantste zaken omtrent emigratie naar Australië. Zorg voor een goede voorbereiding en ga ervoor zodra je de kans krijgt!

Plaats een reactie