emigreren naar nieuw-zeeland

Alles wat je moet weten als je wilt emigreren naar Nieuw-Zeeland

Veel mensen vinden het geen straf om voor altijd in Nieuw-Zeeland te blijven. Emigreren naar Nieuw-Zeeland is dan ook erg populair. Als je van plan bent om te verhuizen naar Nieuw-Zeeland, dan is het te begrijpen dat dit diverse vragen bij je opbrengt. Wat moet je allemaal regelen aan papierwerk en mag iedereen wel zomaar verhuizen naar dit schitterende land? Ik vertel je graag alles wat je moet weten als je wilt emigreren naar Nieuw-Zeeland.

Emigreren naar Nieuw-Zeeland: diverse redenen

Als mensen ervoor kiezen om te emigreren naar Nieuw-Zeeland, dan bestaat hiervoor diverse redenen. De meeste mensen die emigreren naar Nieuw-Zeeland, die hebben al een keer gereisd door het land en zijn helemaal verliefd geworden op de Nieuw-Zeelandse manier van leven. Vaak gaan ze naar Nieuw-Zeeland om te genieten van een betere kwaliteit van leven. Dit vind ik zelf niet gek, Nieuw-Zeeland straalt namelijk veel rust uit. De natuur en de landschappen zijn overweldigend mooi.  Daarnaast hebben mensen met bepaalde beroepen daar een streepje voor. Als je bijvoorbeeld als boer gaat emigreren naar Nieuw-Zeeland, dan kun je gebruik maken van de hele vruchtbare grond en natuurlijk de grote ruimte die Nieuw-Zeeland je kan bieden. Uiteindelijk komen alle redenen er op neer dat je een grote gevoel van vrijheid wilt ervaren. Nieuw-Zeeland kan je dit gevoel bieden.

Emigreren naar Nieuw-Zeeland: Hoe zit dat?

Het emigreren naar Nieuw-Zeeland gaat niet gemakkelijk. Je zal namelijk veel papierwerk moeten regelen en daarnaast heeft Nieuw-Zeeland een behoorlijk strenge regelgeving. Niet iedereen mag zich namelijk zomaar vestigen in dit land. Er worden vaak enkel verblijfsvergunningen uitgegeven aan familie van mensen in Nieuw-Zeeland, mensen die in Nieuw-Zeeland willen investeren en werknemers die geschoold zijn en van toegevoegde waarde zijn voor het land.

Emigreren naar Nieuw-Zeeland: een Residence Permit aanvragen

Als je naar Nieuw-Zeeland wilt emigreren, dan moet je een Residence Permit aanvragen. Dit kun je aanvragen bij de New Zealand immigration Service. Als je beschikt over de Residence Permit, dan mag je voor onbepaalde tijd in Nieuw-Zeeland wonen, werken en studeren. Je ontvangt deze Residence Permit niet zomaar. De regels die hiervoor gelden zijn streng. Bepaalde voorwaarden die onder andere dat je Engels spreekt op een goed niveau, dat je geen strafblad hebt en dat je medisch gezond bent. Indien je van mening bent dat je van toegevoegde waarde bent voor Nieuw-Zeeland, dan moet je ook kunnen laten zien waarom dit zo is. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door bepaalde diploma’s te laten zien of aan te geven dat je in Nieuw-Zeeland een bepaalde investering wilt doen. Het gaat er in ieder geval om dat jouw komst positief is voor het Nieuw-Zeeland.

Emigreren naar Nieuw-Zeeland: regels omtrent een visum voor Nieuw-Zeeland

Een visum zal je dus alleen ontvangen als je voldoet aan de regels die de regering van Nieuw-Zeeland stelt. Dit zal niet gemakkelijk zijn. Om de procedure te starten, zal je allereerst een bedrag moeten betalen aan de New Zealand Immigration Service. Vaak gaat het om een bedrag van circa 400 Nieuw-Zeelandse dollars. Daarnaast moet jij je documenten ook allemaal laten vertalen in het Engels. Diploma’s en bepaalde referenties zullen namelijk eerst erkend moeten worden in Nieuw-Zeeland voordat je ze kunt gebruiken voor je aanvraag.

Als je een aanstaande partner of andere familie in Nieuw-Zeeland hebt wonen, dan is de kans groot dat jij wel een Residence Permit krijgt. Als een kind onder de 24 jaar deze aanvraagt om bij een ouder in Nieuw-Zeeland te wonen, dan krijgt hij of zij deze vaak direct. Indien je naar Nieuw-Zeeland wilt om een investering te doen, dan mag je de leeftijd van 65 jaar nog niet hebben bereikt. Daarnaast moet je een bedrag van minimaal een miljoen Nieuw-Zeelandse dollars voor de investering vrijmaken. Tevens moet je bij je aanvraag kunnen aantonen dat je al minimaal 3 jaar ervaring hebt in het bedrijfsleven. Indien je voldoet aan alle voorwaarden, is de kans groter dat je een Residence Permit krijgt.

Emigreren naar Nieuw-Zeeland: handige tips

Hieronder kun je nog enkele handige tips vinden van mensen die al eerder een Residence Permit hebben aangevraagd. Deze tips kunnen de aanvraag gemakkelijker maken en je helpen om succesvol te emigreren naar dit prachtige land.

  • Maak gebruik van een emigratie consultant
    Vind je het moeilijk om papierwerk te regelen en is het emigreren naar Nieuw-Zeeland wel erg belangrijk voor je? Dan kun je hulp inschakelen van een emigratieconsultant. Zij vragen dagelijks Residence permits aan en weten als geen ander hoe zij je hier het best bij kunnen helpen. Het zal je wel wat meer kosten, maar dan weet je in ieder geval dat de aanvraag helemaal goed en compleet is gedaan. Dit zorgt bij veel mensen toch voor meer rust.
  • Begin op tijd met de voorbereiding                                                                                             Als je van plan bent om te emigreren naar Nieuw-Zeeland, dan is het aan te raden om al op tijd te beginnen met het regelen van alle documenten. De gehele procedure kan namelijk soms langer dan een jaar duren. Dit is dan ook zeker een periode waar je rekening mee moet houden.
  • Hoe verhuis jij al je spullen naar Nieuw-Zeeland?
    Je kunt er natuurlijk voor kiezen om te verhuizen naar Nieuw-Zeeland zonder je huidige spullen mee te nemen, maar de meeste mensen hebben toch nog behoorlijk wat spullen die mee moeten naar hun nieuwe adres. Je hebt hier verschillende methoden voor die eigenlijk allemaal wel goed zijn. Je kunt er voor kiezen om een container met al je spullen te verzenden naar het nieuwe adres, maar je kunt ook gewoon verhuisdozen verzenden naar je nieuwe adres via de vliegtuig of boot. Dit is in de praktijk een stuk goedkoper dan het huren van een container. Welke methode je kiest hangt ook erg af van hoeveel spullen je wilt meenemen naar Nieuw-Zeeland.

Hopelijk weet je dankzij dit artikel precies wat je kunt verwachten als je van plan bent om te emigreren naar Nieuw-Zeeland. Bekijk de informatie goed en start direct met het plannen van afspraken om alle benodigde stukken in orde te krijgen voor je aanvraag. In de praktijk blijkt dat dit vaak veel tijd in beslag neemt. Als je beschikt over alle stukken kun jij je aanvraag indienen en hopelijk krijg je dan snel een positieve uitslag zodat je kunt emigreren naar dit geweldige land.

reactie