Forum romanum tickets

Forum Romanum in Rome bezoeken? Alles wat je moet weten

Forum Romanum was vroeger een bruisende locatie in Rome. Hier werden er verkiezingen gehouden, vonden festiviteiten plaats en werden er belangrijke mededelingen gedaan aan het volk. Je kunt Forum Romanum vinden tussen de Palatijn en het Capitool. Een bezoek aan Forum Romanum laat je de resten zien van deze levendige periode. Onder de ruïnes die je hier kunt bekijken, zitten nog paleizen, zuilengalerijen en schitterende tempels. Wil jij even terug in de tijd naar het Oude Rome en een bezoek brengen aan Forum Romanum? In dit artikel lees je er alles over.

Forum Romanum in Rome

Forum Romanum in Rome staat ook wel voor Romeins Marktplein. Je kunt deze eeuwenoude locatie vinden in het centrum van Rome. Op politiek, commercieel en cultureel gebied was dit plein erg belangrijk voor Rome. Oorspronkelijk bestond dit gebied uit een open vlakte. Door de jaren heen werd dit uiteindelijk een locatie waar ontzettend veel mensen kwamen. Tegenwoordig komen er vooral veel mensen naar dit gebied om de oude ruïnes te bekijken en meer te leren over de geschiedenis van Forum Romanum.

Forum Romanum vroeger gebruikt als begraafplaats

Forum Romanum is niet altijd een bruisende plek geweest. Een hele tijd geleden bestond dit forum uit een veld dat erg drassig was. Dit veld werd in het verleden vooral gebruikt voor begrafenissen waardoor er meestal op dit veld een verdrietige en koele sfeer hing. Na de 8ste eeuw voor Christus kwam hier verandering in. De grond van dit gebied werd geschikt gemaakt voor de bouw, waardoor er prachtige gebouwen gebouwd konden worden. Overtollige water werd afgevoerd en er kon gestart worden met bouwen. Julius Ceasar heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontstaan van Forum Romanum. In de periode na de bouw werd Forum Romanum erg levendig en werd dit plein gebruikt voor verschillende belangrijke doeleinden. Julius Ceasar had hard gewerkt aan Forum Romanum en werd ook in dit gebied gecremeerd. Een achterneef van Julius Ceaser, Caesar Augustus, pakte de plannen die Julius Ceaser had voor Forum Romanum op. Ook Augustus heeft gezorgd voor populaire bouwwerken in dit gebied. Één van de bekendste bouwwerken die hij hier liet plaatsen was de Porticus van Gaius en Lucius en de Boog van Augustus. Deze bouwwerken werden gebruikt als ingang van het populaire Forum Romanum. Na deze bruisende tijd werd dit gebied toch minder populair. De keizers hadden paleizen op de Palatijn waar de belangrijke mededelingen werden gedaan. Hierdoor kwamen er ook minder mensen naar Forum Romanum.

Forum Romanum: wat kun je hier bekijken?

Tegenwoordig komen toeristen graag naar Forum Romanum om een kijkje te nemen. Je kunt hier overblijfselen vinden van eeuwenoude huizen, basilieken en tempels. Je kunt hier resten vinden van de populaire Vredestempel, ook wel de Tempel van Vespasianus genoemd. Keizer Vespasianus liet deze tempel bouwen. In dit gebied kon je ook de Tempel van Vesta vinden. In deze tempel staat de godin van de haardvuur centraal. Als je hier bent kun je ook schitterende Triomfbogen vinden. In totaal zijn er twee oude triomfbogen te vinden in Forum Romanum. Een bezoek aan Forum Romanum neemt je voor enkele uren mee terug in de tijd.

Forum Romanum: reputatie

Nog steeds is Forum Romanum een relevant gebied voor Rome. Het wordt nog steeds het oude centrum van Rome genoemd. De mensen willen nooit vergeten hoe belangrijk dit gebied voor Rome was in het verleden. In de buurt van Forum Romanum kun je veel andere interessant bezienswaardigheden vinden. In de buurt kun je het wereldberoemde Colosseum vinden en ook de Palatijn kun je in de buurt vinden. Door het gebied van Forum Romanum kun je heerlijk wandelen en genieten van de omgeving.

Forum Romanum: ga voor een rondleiding

Als je een bezoek wilt brengen aan Forum Romanum en geïnteresseerd bent in de geschiedenis van dit plein, heb je de mogelijkheid om dit gebied te betreden met een ervaren gids. Deze gids kan je alles vertellen over de geschiedenis van Forum Romanum. Je hebt ook de mogelijkheid om een volledige tour te boeken in Rome waarbij je ook langs Forum Romanum komt. Je hebt gidsen die Engels spreken, maar er zijn ook Nederlandstalige gidsen te boeken zodat je het hele verhaal goed meekrijgt. Informeer naar de verschillende mogelijkheden en ga voor een tour die past bij jouw wensen en plannen voor deze trip.

Forum Romanum: tickets kopen

Als je een bezoek brengt aan Forum Romanum of een Rome tour met rondleiding wilt door dit gebied, dan is het aan te raden om de tickets hiervoor van te voren online te bestellen. Als je ervoor kiest om de tickets online te kopen, dan kun je profiteren van veel voordelen. Het is een manier om in ieder geval veel tijd en geld te besparen. Online kun je vaak profiteren van de laagste prijzen. Daarnaast zal je veel tijd besparen, omdat je op deze manier in ieder geval niet meer in de rij hoeft te staan als je daar een ticket wilt kopen. Als je een bezoek brengt aan Forum Romanum, dan is het goed om extra eten en drinken mee te nemen. In dit gebied zijn er namelijk geen restaurants of terrasjes waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Het is daarom aan te raden om van te voren te eten of wat mee te nemen. In het gebied heb je wel de mogelijkheid om eventuele flesjes te vullen bij drinkfonteinen. Dit is vooral handig om te weten als je hier bent gedurende de warme zomer. Door de warmte kun je dan erg snel dorst krijgen. Het is dus aan te raden om in ieder geval een fles mee te nemen die je hier kunt vullen.

Ontdek Rome: nog veel andere bezienswaardigheden

Als je Forum Romanum hebt bezocht in Rome, dan ben je nog lang niet klaar. In deze stad kun je namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden vinden die de moeite waard zijn. Bekijk de Top 17 bezienswaardigheden in Rome om te bekijken hoe jij je stedentrip verder kunt invullen. Rome is geschikt voor iedereen, of je nu een liefhebber bent van kunst, historie of cultuur, in deze stad kun je alles vinden. Bekijk de bezienswaardigheden en plan een onvergetelijke reis naar Rome.

Plaats een reactie